Leleplező cikkel verte agyon magát a Vadhajtások szerkesztősége

Publikálás dátuma
2019.06.15. 19:52
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Annyira meg akarták találni az állatkerti teknős gyilkosát, hogy egy hasonló nevű ózdi nőt kiáltottak ki tettesnek. Nem kellett volna.
Egy fél ország leste kíváncsian, esetleg bosszúvággyal, hogy mikor fogják el, azonosítják azt a nőt, aki brutálisan megkínozta, egy kockakővel agyonverte a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görögteknősét.
A Vadhajtások nevű szélsőjobboldali portál igyekezett is eleget tenni az elvárásnak, és kerítettek is bűnöst maguknak: „Exkluzív: lesz@rjuk a személyiségi jogait! Ő a teknős gyilkosa” címmel közzétették egy ózdi nő Facebook-fotóit, és ebben az sem zavarta meg őket, hogy a rendőrségi körözési fotón látható gyanúsított még csak nem is hasonlított célpontjukra. 
A Vadhajtások ezzel a jelek szerint iszonyatosat zakózott, mivel a bűnösnek kikiáltott - és emiatt már a Facebookon zaklatott - nő azonnal kikérte magának a gyanúsítást. A portál pedig sietett is bocsánatot kérni, épp csak síró emodzsit nem tettek újabb cikkük címébe: „Hibáztunk! Elnézést kérünk! Nem az a teknősgyilkos akit kitettünk” - és törölték az eredeti cikket. Úgy tűnik, valamiért mégis fontosak lettek nekik a lesz@rt személyiségi jogok.
Mindez azonban nem hatotta meg különösebben az állatkínzással megrágalmazott nőt, aki külön posztban jelezte, feljelentette az oldalt: „A családom és én ártatlanul kaptuk a rágalmazást, fel lett jelentve az oldal és ezért csak elnézést kérsz?” - üzente a portálnak.
Az már csak a hab a tortán, hogy az esetről beszámoló Indextől a Vadhajtások bocsánatkérést várt el, mondván, nem volt semmiféle uszítás, nem tettek ki semmilyen Facebook-profilt. Csakhogy a net nem felejt, az Index pedig a Wayback Machine segítségével emlékeztette a portált, hogy: de fiúk, megtettétek. A történtek után szinte mellékesnek hat, hogy az oldal hírhedtebb szerzője, és aktivistája, Bede „I am the people” Zsolt bejelentette, mégsem indul a főpolgármesteri posztért. 
Az üggyel kapcsolatban megkerestük az állatkínzással rágalmazott nőt és a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy kiderüljön, valóban történt-e rendőrség feljelentés. Ha bárhonnan választ kapunk, frissítjük cikkünket.
Szerző

Minden melegrekordunk megdőlt szombaton

Publikálás dátuma
2019.06.15. 18:08

Fotó: PETRAS MALUKAS / AFP
Az országos és a fővárosi rekordértéket is meghaladta a hőmérséklet, a legmagasabb mért szint megközelítette a 36 fokot.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint Budapesten ezen a napon – június 15-én - mostanáig 34,2 volt a csúcshőmérséklet, ezt 1986-ban Budakalászon mérték. Most viszont Újpesten 34,7 fokig melegedett fel a levegő.
Az országos rekord 35 fok volt, amelyet 1987-ben mértek több helyen. Most viszont Budakalászon 35,8 fokig emelkedett a hőmérséklet, így ez lett az új országos rekord.   Az előrejelzés szerint még vasárnap is hőség várható, de már országszerte előfordulhatnak zivatarok, azok környezetében pedig több fokkal mérséklődik majd a meleg, írja az MTI.
Szerző

Bajnai Gordon egyértelművé tette, kit akar főpolgármesternek

Publikálás dátuma
2019.06.15. 17:27

Karácsony Gergely a volt miniszterelnök favoritja.
Az első kihívás a napernyő, mely enerváltan bukik az asztalra, melynek lapján Bajnai Gordon dedikálja a róla szóló könyvet a szerzők társágában. A volt miniszterelnök kicsit szerel, áll végre az árnyékvető alkalmatosság, kígyóznak a könyvtulajdonosok, kezükben a "Frontsebészettel".  Két hölgy éppen a "pózolj volt miniszterelnökkel" mutatványt gyakorolja, amikor befut Karácsony Gergely. Így az egyik lelkes asszony Bajnai-könyvébe neki is írnia kell valami kedveset. Az övébe pedig Bajnai Gordon kerekít. És két politikus (bár Bajnai hivatalosan maga mögött hagyta a közéletet) kultúra ünnepén sem mellőzheti az aktuálpolitikát. Legalábbis ez az alapfetevés, a probléma csak az, hogy a tudósító a méltányos távolból nem tudja kibetűzni, mit üzen a volt kormányfő (nem az írásképpel van baj, a rövidlátással). Végül azért kiderül - Karácsony maga olvassa fel büszkén, előtte annyit mond, hogy Bajnai Gordontól tanulta meg, hogy a politika szolgálat. Az üzenet pedig annyi: Gergő! Egy olyan Budapesten szeretnék élni, ahol a főpolgármestert Karácsony Gergelynek hívják!  
Szerző
Frissítve: 2019.06.15. 17:41