Semjén vadászegyesülete főszerkesztővé teheti Kovács Zoltánt

Publikálás dátuma
2019.06.06. 07:34
Kovács Zoltán
Fotó: Népszava
A legalább 50 milliárd forintos vadászati "világkiállításnak" feltétlenül kell egy újság is.
"Távozik posztjáról Zoltán Attila, a Nimród eddigi főszerkesztője (...) lapunk úgy értesült: Kovács Zoltán államtitkár, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa veszi át a posztot" – szúrta ki az index.hu a Nimród vadászújságról megjelent írást a magasles.reblog.hu oldalon. A május 30-i blogbejegyzés szerint már érett a vezetőcsere, ám
az még a kiadót is meglepte, "amikor Kovács Zoltán államtitkár-kormánybiztos az idei FeHoVa kiállítás megnyitóján bejelentette: a vadászati világkiállítás hivatalos lapja a Nimród lesz".

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár főszerkesztő-helyettese a blog információi szerint Bors Richárd lesz, aki a legalább 50 milliárd forintos, csak névben "világ" kiállítást szervező iroda igazgatója. 
"Ehhez megvan a saját stábjuk is, gondolom"

- ezt már az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke, Pechtol János mondta az index.hu megkeresésére. Elismerte, Kovácsék valóban megkeresték őket azzal, hogy szeretne egy "a 2021-ben esedékes vadászati világkiállítás célját szolgáló vadászújságot működtetni ebben a két évben". Pech szerint 2021 decemberének végéig szerkesztenék a lapot a kormány emberei, a jelenlegi főszerkesztő, Zoltán Attila viszont úgy tudja, véglegesen Kovácsé lenne a főszerkesztői szék.
A Védegylet elnöke egyébként 2010 óta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Döntés azonban még így is csak hetek múlva születhet arról, hogy szerkeszthet-e az államtitkár vadászújságot: a Nimród főszerkesztőjét a Védegylet nevezi ki, de hivatalos beadványt még nem kaptak, amiről szavazhatna az elnökségük.
Szerző

Hableány-tragédia: újabb áldozatokat azonosítottak

Publikálás dátuma
2019.06.06. 07:22

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Tizenegy dél-koreai utast és a hajó két fős magyar legénységét továbbra is keresik.
Azonosították a Margit hídnál és az Ercsinél talált két holttestet – derül ki a rendőrség szerda esti közleményéből.  A két áldozatot délután emelték ki a Dunából. Az eddig eltűntként keresett két nő a 2019. május 29-én történt hajóbaleset újabb két dél-koreai áldozata. A kutatásban részt vevők a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még 11 dél-koreai utast és a hajó 2 fős magyar legénységét.
Múlt szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely 35 emberrel a fedélzetén másodpercek alatt elsüllyedt.
Szerző

Viharos szél, jégeső, felhőszakadás – Az egész országra figyelmeztetést adtak ki

Publikálás dátuma
2019.06.06. 07:10
illusztráció
Fotó: Atsushi Taketazu / AFP
A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.
Az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Három megye kivételével (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar) mindenhol felhőszakadás miatt is figyelmeztetnek. Az előrejelzés szerint a délutáni, esti órákban a Dunántúlon és a középső országrészben néhol intenzívebb zivatar is kialakulhat viharos szél, jégeső és felhőszakadás kíséretében, máshol a gyengébb kísérőjelenségek a valószínűbbek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.
Szerző