Ugyanazzal a céggel repült Kövér Rómába, akikkel Rogán is helikopterezett

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:52

Fotó: Népszava
Április elején a házelnök egy nyolcfős delegáció élén utazott Rómába egy bérelt repülőgéppel.
Egy szokatlan tétel tűnt fel a parlament nyilvános szerződéslistájában: 2019. március 23-án az Országgyűlés Hivatala repülőgép bérlésére kötött szerződést a Fly-Coop Kft.-vel. A  repülőt április 2.-a és 4.-e közötti időszakra bérelték, melyért 6,8 millió forintot fizetett ki az Országgyűlés – vette észre az mfor.hu. A hivatal az említett szerződés alapján a Kövér László vezette küldöttség római útjára bérelte a repülőgépet, a portál megkeresésére közölve pedig azt válaszolták, a házelnök egy nyolcfős delegáció élén április 2-4 között tett hivatalos kétoldalú látogatást Rómában az olasz parlament szenátusa elnökének meghívására. 
„Az országgyűlési küldöttség tagjaként házelnök urat elkísérte Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, a magyar-olasz baráti tagozat elnöke és Selmeczi Gabriella képviselő, a magyar-olasz baráti tagozat tagja.”

A Fly-Coop Kft. nem ismeretlen az állami vezetők körében, ez az a társaság ugyanis, amely Rogán Antalnak köszönhetően 2016 őszén került a köztudatba, egy esküvőre ugyanis egy HA-FLY felségjelzésű, Bell 206-os típusú helikopterrel utazott feleségével. Az utazás a nyilatkozatok alapján azonban sokkal inkább volt köszönhető Rogán feleségének, mint a kabinetfőnöknek. A cég ugyanis azt nyilatkozta a sztorit elsőként lehozó, azóta bezáratott Népszabadságnak, hogy ők ajánlották fel Cecíliának, hogy visszahozzák őket az esküvő helyszínéről.
Szerző
Frissítve: 2019.06.03. 12:07

A rendőrség cáfolja, hogy több holttestet találtak a Duna alsó szakaszán

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:49
Mentőhajók a Dunán
Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
Egy holttestet találtak a Dunában, azt is Hartánál.
A hétvégén több holttestet találtak a Duna Ercsi alatti szakaszán – értesült a Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból. A kormányközeli lappal illetékes források közölték, hogy a holttestek azonosítása jelenleg is tart, így azt még nem lehet kijelenteni, hogy a múlt hét szerdán tragédiát szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket. Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője később a 24.hu-nak határozottan cáfolta, hogy holttestek kerültek volna elő Ercsinél. Azonban a 24.hu értesülését, miszerint egy holttestet Harta térségében, megerősítették.
Szerző
Témák
hajóbaleset Duna
Frissítve: 2019.06.03. 13:05

A Jobbik még gondolkodik, miközben az LMP már ejtette Puzsért

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:44

Fotó: Népszava
A párt budapesti választmánya június 6-án összeül, hogy állást foglaljon „a kialakult új helyzetben”.
„Az LMP Ügyvezető Elnöksége felmondja a Puzsér Róberttel kötött szerződést. Támogatásunk feltétele volt, hogy a jelölt részt vegyen az előválasztásban. Minden továbbiról az LMP a napokban dönt. Határozott célunk, hogy Tarlós Istvánnak egy ellenzéki kihívója legyen ősszel”

– ez áll abban a nyilatkozatban, melyet Kanász Nagy Máté, az LMP ügyvezetője juttatott el a Mércének. Eközben Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke a Népszavával közölte: a Jobbik elnöksége még februárban döntött úgy a párt Budapesti Választmánya javaslatára, hogy támogatja Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt indulását, egyben a jelöltet arra kéri, hogy mérettesse meg magát az ellenzéki előválasztáson. A Jobbik maga is aktívan részt vett az előválasztást előkészítő civil bizottság munkájában – hangsúlyozta, hozzátéve:
„június 6-án, a Jobbik Budapesti Választmánya újra összeül, hogy a kialakult új helyzetben állást foglaljon, és javaslatot tegyen az országos elnöksége számára, amely testület dönteni fog az ügyben.”

Hétfő reggel Puzsér a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ha egyes körülmények nem változnak, nem vesz részt a főpolgármester-jelölti előválasztáson, erről itt írtunk bővebben.
„Az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! Októberben találkozunk”

– fogalmazott.

Szerző
Frissítve: 2019.06.03. 12:41