Gázolás miatt pótlóbuszok járnak a hatvani vasútvonalon

Publikálás dátuma
2019.05.29. 16:57
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Keleti pályaudvar és Pécel között utazóknak 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.
Elütött egy embert a vonat szerda délután Rákoscsaba-Újtelep megállóhelyen, ezért a hatvani vonalon Rákos és Pécel között is pótlóbuszok viszik az utasokat – közölte a Mávinform. A Keleti pályaudvar és Rákos állomás között a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon közlekedő vonatokkal lehet utazni. A korlátozás ideje alatt a Keleti pályaudvarról a péceli vonatokat nem indítják el. A vonatpótló buszokon kívül Rákos vasútállomás és Pécel vasútállomás között a BKK 169E, 162 és 162A jelzésű autóbuszain is elfogadják a vasúti bérleteket. A 169E buszok Rákos vasútállomáson is megállnak az Örs vezér tere irányában. Rákos állomástól a fővárosból kifelé utazva a 162 és 162A jelzésű buszról Rákoskeresztúr, Városközpontban lehet átszállni a Pécel felé közlekedő 169E jelzésű buszra. A helyszínelés befejezéséig – várhatóan kora estig – a Keleti pályaudvar és Pécel között utazóknak 30-60 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.
Szerző

Börtönt kér a darnózseli hentesre a másodfokú ügyészség

Publikálás dátuma
2019.05.29. 15:14

Fotó: Bodnár Boglárka / MTI
A férfit a Tatabányai Törvényszék március 1-jén mentette fel újból a vád alól.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség a darnózseli emberölés ügyében az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a vádlott bűnösségének halált okozó testi sértés bűntettében kimondását, a vádlott végrehajtandó szabadságvesztésre és mellékbüntetésül közügyektől eltiltásra ítélését indítványozza. Az ügyészség közleményében felidézi, hogy a megismételt eljárásban a Tatabányai Törvényszék március 1-jén meghozott ítéletében a vádlottat az ellene emberölés bűntette miatt emelt vád alól újból felmentette, mert nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy a vádlott ölte meg a feleségét. A nem jogerős ítélet szerint a sértett 2014. május 27-én 20 óra után ismeretlen módon, ismeretlen időpontban, ismeretlen helyen meghalt. A bíróság által megállapított tényállás szerint azonban a – felesége sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt próbára bocsátás alatt álló – vádlott volt az, aki 2014. május 27-én késő délután a felesége mosonmagyaróvári munkahelyéhez ment, ott találkozott a válófélben lévő feleségével, autóval mindketten Darnózselire indultak. A vádlott volt az, aki 2018. május 28-án 1 óra 30 perc körüli időben betolatott a háza udvarára, majd a gépkocsiból ismeretlen tárgyat vett ki és a füstölő felé vitte, s a vádlott volt az, aki 2014. május 29-én részt vett a sértett már élettelen testének ismeretlen helyen és ismeretlen módszerrel történő megsemmisítésében, majd a maradványok eltüntetésében. Az ítélet ellen fellebbező elsőfokú ügyész és másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság e tényállásából viszont okszerűen csak az következhet, hogy a vádlott volt az, aki a felesége halálát okozta.
Szerző

Kokainmámorban gázolt halálra egy idős férfit az érdi BMW-s

Publikálás dátuma
2019.05.29. 14:59
Ripityára tört az érdi gázoló autója
Fotó: ugyeszseg.hu
Az áldozat testét métereken át vitte magával a részeg, bedrogozott gyorshajtó – és közben még egy balesetet okozott.
Halált okozó ittas vezetéssel vádolja a Budakörnyéki Járási Ügyészség azt az érdi férfit, aki tavaly novemberben 130 kilométer/órás sebességgel ütött el egy járókelőt a helyi Bajcsy-Zsilinszly úton – egy olyan útszakaszon, ahol a megengedett sebesség csak 50 kilométer/ óra volt.  
A vádlott a tragédia előtt kokaint és alkoholt is fogyasztott, így bódultan száguldott BMW-jével, amikor áldozata útjába került. Az idős férfi egy gyógyszertárból kilépve próbált átjutni az úttesten – a balesetet okozó sofőr észrevette az átkelőt, de olyan sebességgel haladt, hogy már nem tudta elkerülni őt. Így egyszerűen elütötte a sértettet, aki előbb a szélvédőre, majd az útpadkára esett.
Az ütközés ereje akkora volt, hogy az idős férfit a karambol helyszínétől 51 méterre sodorta.

Szinte azonnal meghalt – ám nem ő a baleset egyetlen áldozata. A gázolás után a BMW-s ugyanis balra rántotta a kormányt, és az ellentétes forgalmi sávban frontálisan ütközött egy kisteherautóval is. A furgon sofőrje maradandóan sérült a karambolban. 
Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását kérdi az érdi vádlottal szemben, és indítványozzák, hogy a férfit tiltsák el a vezetéstől is. A gázoló jelenleg letartóztatásban várja tárgyalását.
Szerző