Kovács Zoltán a Washington Post újságírójának: „Menj a francba!”

Publikálás dátuma
2019.05.21. 11:10

Fotó: Molnár Ádám
Nem ez az első eset, hogy a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár újságírókat szidalmaz.
„Elképesztő a keleti parti liberális elit tájékozatlansága és arroganciája. Richard Cohen azt írja Magyarországról, hogy a legjobb napjait már maga mögött hagyta. Több mint 10 millió magyar, aki minden nap bebizonyítja az ellenkezőjét üzeni neki: Menj a francba!”– írja Twitterén Kovács Zoltán a Washinton Post újságírójának.
A cikk szerzője, Cohen véleménycikkében azt írja: „Magyarországnak nincs tengere és még 10 millióan sem lakják. Nem tölt be hatalmi egyensúlyt, nem fontos kereskedelmi partner. A legjobb napjait már maga mögött hagyta, az oroszok elleni 1956-os dicsőséges kiállására a jelenlegi, történelmileg vak amerikai generáció már nem is emlékszik – és eddig Trump is kétségkívül közéjük tartozott.” Az írás végigveszi hogyan rombolta le Orbán Viktor a demokráciát Magyarországon, megmagyarázva, miért nem kellett volna őt fogadni a Fehér Házban. Nem ez az első eset, egyébként hogy a kormányszóvivő újságírókat szidalmaz. Korábban a Politico munkatársáról Bayer Liliről is tweetelt, mégpedig azt, hogy nem tekinti újságírónak a lap tudósítóját, ő ugyanis Kovács szerint inkább politikai aktivista. Sőt, azt is hozzátette, a Politico el kellene gondolkodnia azon, megéri-e Bayert alkalmazniuk.
Szerző
Témák
Kovács Zoltán
Frissítve: 2019.05.21. 15:58

Életveszélyes fenyegetést kapott Komjáthi Imre, az MSZP jogi lépéseket tesz

Publikálás dátuma
2019.05.21. 10:18

Fotó: Komjáthi Imre Facebook oldala
Erről Ujhelyi István számolt be egy videóban, és hozzátette: az elmúlt időszakban a Fidesz gyűlöletkampánya elérte hatását.
Életveszélyes fenyegetést kapott Komjáthi Imre – közölte Facebookon közzétett videójában Ujhelyi István. Az MSZP alelnökének egy férfi hétfő este egy üzenetben azt írta: „Te kádárista vörös patkány! A bolsevista okádék ronggyal ami mindig rajtad van kötnélek fel!” Ujhelyi elmondta, hogy a Facebook-üzenetet egy szekszárdi férfi küldte, aki „meglehetősen sokat szán energiából és posztokra a legkülönbözőbb náci katonai hadműveletek dicsőítésére, a különböző katonai felvonulások posztolására”.     Az MSZP EP-képviselője hozzátette, hogy Komjáthi inkább el akarta hallgatni a történteket. Azonban – folytatta – kampányfőnökként kötelességének érezi, hogy jelezze, „el a kezekkel minden egyes aktivistánktól, el a kezekkel minden politikustársunktól”. Az MSZP megteszi a megfelelő jogi lépéseket – tette hozzá.
Ujhelyi szerint az elmúlt időszakban a Fidesz gyűlöletkampánya elérte hatását, az ország súlyosan kettéosztódott. „Vannak olyanok, akik elhiszik Orbánnak mindazt, amit mond, mert csak azt hallják, csak azt látják, amit ő akar közvetíteni feléjük a hazugsággyáron keresztül, 500 orgánumon keresztül. És vannak olyanok, nagyon-nagyon sokan, akiknek elegük van mindabból a politikából, amit Orbán és tettestársai tesznek” , jelentette ki.
Szerző

Zárolva marad a Mediaworks hirdetési fiókja

Publikálás dátuma
2019.05.21. 10:13

Fotó: VAJDA JÓZSEF / Népszava
A döntésnek nincs köze a politikához. Egyszerűen megsértették a reklámszabályzatot.
A korábban Heinrich Pecina, majd Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mediaworks a múlt héten arra panaszkodott, hogy a Facebook megtiltotta a kiadó oldalainak reklámozását. A döntés mögött a kiadó „politikai és ideológiai”okokat sejtetett, a valóságban azonban erről szó sincs. A Mediaworks hétfőn arról tájékoztatta olvasóit, hogy visszakapták hirdetési fiókjaikat, a cég nevében eljáró alkalmazott pedig „a tévesen letiltott fiókok miatt okozott kényelmetlenségért elnézést kért”.  „Hozzánk is eljutott a Mediaworks által kezelt hirdetési fiókok zárolásának a híre, a csapatunk meg is vizsgálta a kérdéses fiókokat” – írta a HVG megkeresésére a Facebook egyik szóvivője – 
„Az egyik hirdetési fiókot felfüggesztettük, mert megsérti a valódi pénzért zajló szerencsejátékokra vonatkozó szabályunkat.

Előzetes írásos engedély kell minden olyan reklámhoz, amely valódi pénzben folytatott szerencsejátékot népszerűsít vagy ilyen szolgáltatás nyújt, ide értendő minden valódi pénzben játszott ügyességi játék és lottó, a valódi pénzforgalmat generáló online kaszinó, sportfogadás, bingó és póker”.
A szóvivő hozzátette, a Mediaworks kérdéses hirdetési fiókja továbbra is zárolva lesz, a többi azonban szabadon használható.

Az egyik illetékes elmondta, egy cégnek számos oldala lehet a közösségi médiában, ezek azonban a hirdetési fiókokat nem fedik.
Szerző