Zuglói óvodáscsoportot "telepítettek ki" a patkányok miatt

Publikálás dátuma
2019.05.14. 13:52

Fotó: LENARTOWSKI / AFP
Az irtással megbízott konzorcium munkatársa azt javasolta az óvónőknek, hogy maszkban porszívózzák össze az ürüléket.
Miután az egyik csoport szobában erős szag terjengett, illetve az ablakpárkány alatti üregbe ürüléket találtak, a Zuglói Herminka Óvoda vezetője a zuglói jegyzőtől kért gyors segítséget, írja az index.hu. Ezzel párhuzamosan az óvodavezető értesített egy rovar- és kártevő-mentesítést végző szakembert, aki szerint „az ürülék patkány jelenlétére utal”. A dolgot az óvodavezető azonnal bejelentette a fővárosi patkányirtó cégnek, az RNBH Konzorciumnak, amelynek egy munkatársa másnap meg is jelent, és „hypót öntött és mérget tett a nyílásba”. A patkányürülék eltávolítását azonban nem vállalta, mondván: abban nem kompetens, ahogy a fertőtlenítésben, illetve a szag megszüntetésében sem. Az óvoda dolgozóinak azt ajánlotta: maszkban porszívózzák ki az ürüléket. A konzorciumos szakember még hozzátette: amennyiben nem történik meg a fertőtlenítés haladéktalanul, értesíti az ÁNTSZ-t. Az óvodavezető azt is jelezte a jegyzőnek, hogy csütörtökre akkora volt a bűz, hogy „a csoportszoba alkalmatlanná vált a gyermekek fogadására”. A szülőket arról tájékoztatták, hogy „az esőzések miatt a csatornarendszerrel probléma adódott”. Így az adott csoportba járó gyerekeknek otthon kellett maradniuk. A jegyző azonnal intézkedett a takarításról és a fertőtlenítésről. Az önkormányzat egyébként két óvodából kapott patkányjelentést. Karácsony Gergely szerint egyre több zuglói közintézménytől érkezik patkányriasztás, így helyi forrásból kezdene irtásba.
Szerző
Frissítve: 2019.05.14. 14:04

Törvényt sértett a fideszes államtitkár a Nemzeti Választási Bizottság szerint

Publikálás dátuma
2019.05.14. 13:30
Völner Pál/ Népszava fotó
Völner Pál megszólalt, csak éppen nem emlékezett rá, mit mondott nemrég Kövér László.
A Fidesz teljes erőbedobással esett neki a Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki tagjainak, miután azok leszavazták a Czeglédy Csaba  mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló javaslatot, írja a merce.huA baloldali politikus DK EP-listájának 36. helyén szerepel, és mivel továbbra is megilleti a mentelmi jog, a bíróság kénytelen volt felfüggeszteni az ellene bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárást. )
Halász János, a Fidesz frakcióvezetője név szerint listázta az ellenzéki pártok delegáltjait, akik álláspontja szerint „méltatlanná váltak megbízatásukra”. Völner Pál ennél is tovább ment szombaton, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára ugyanis egyenesen levélben tudatta Rádi Péter NVB-elnökkel, hogy a magyar demokrácia történetében példátlan, hogy „egyes politikai körök megpróbálják ellehetetleníteni az igazságszolgáltatás működését”.  (Persze nyilván az ellehetetlenítés mindig az, amit nem a kormánypárt csinál, hiszen Kövér László kendőzetlenül próbálta megregulázni a bírákat.)  Czeglédy Csaba kifogást nyújtott be az ügyben, többek közt azért, mert álláspontja szerint az Igazságügyi Minisztérium „beavatkozott a tőle is független, kizárólag a választópolgároknak és a törvénynek alárendelt Nemzeti Választási Bizottság (továbbiakban: NVB) eljárásába, jogalkalmazásába továbbá valótlanságot állítva befolyásolta a választókat.” A Nemzeti Választási Bizottság pedig határozatában a kifogásnak részben helyt ad és megállapítja, hogy az Igazságügyi Minisztérium a dr. Völner Pál parlamenti államtitkár által jegyzett közlemény és megkeresés tartalmával megsértette a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 2. § (1) bekezdés e) pontjában foglalt, jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.
Szerző

Puzsér felfüggesztette a kampányát, de azért belerúgott mindenkibe a kormánylapban

Publikálás dátuma
2019.05.14. 13:05

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Ha ez a Puzsér-féle csendesség, milyen lehet amikor saját bevallása szerint is kiabál?
Miután hétfőn Puzsér Róbert bejelentette, hogy az uniós választásig felfüggeszti főpolgármester-jelölti kampányát, az LMP és a Jobbik aspiránsa kedden a kormánypárti Magyar Hírlapban ment neki sokadszorra Karácsony Gergelynek. A baloldali főpolgármester-jelölt pályafutása Puzsér jellemzése szerint „hazugságok összefüggő sorozata.” – Amerre jár, minden sarkon hagy egy politikai hullát maga mögött, akit saját kezűleg döfött hátba – ecsetelte a médiaszemélyiség. Az állítólagos kampánycsendbe vonuló Puzsér azért még az MSZP-be és a DK-ba is belerúgott: „felőlem újra elmehetnek az MTVA-székházba fetrengeni, az sem fog érdekelni” – mondta a Magyar Hírlapnak.
Szerző