Úgy tűnik, az oroszok tudják miről beszélt Orbán az amerikai elnökkel - és hogy mi a köze Manfred Webernek a vizithez

Publikálás dátuma
2019.05.14. 11:29

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP
Sajtóhírek szerint például Ukrajnáról és a németek megregulázásáról.
A Fehér Házban tartott találkozó fontos, és jelképes esemény a magyar kormány számára, hiszen Donald Trump és Orbán Viktor Európában is szövetségesnek számít, idézi a Regnum orosz hírügynökséget a hvg.hu. „Orbánt az is segíti, hogy az amerikai demokraták és a Soros-fiúk mellett Trump a német politikai elitet is ellenfélnek tekinti. Valószínűleg nem véletlen, hogy Orbán azt követően közölte, hogy nem támogatja a néppárti Manfred Weber európai bizottsági elnöki jelölését, hogy bejelentették Orbán washingtoni látogatását.” A Regnum szerint ugyan vannak nézetkülönbségek Orbán és Trump között – főleg Kína ügyében –, a tárgyalások legfőbb pontja az volt, hogy Trump amerikai fegyvereket és palagázt akar eladni Magyarországnak. A lap szerint ezért Trump és Orbán számára másod- vagy harmadrendű kérdés Oroszország és Ukrajna ügye: „Orbán megmutatja Közép- és Kelet-Európa többi politikusának, hogy az oroszpártiság nem feltétlenül számít olyan »mérgező elemnek«, amely megakadályozná a Washingtonhoz fűződő kapcsolat építését” – értékelt a Regnum.  (A TASZSZ orosz állami hírügynökség viszont úgy értesült magas rangú amerikai illetékesektől, hogy a Trump–Orbán-találkozón az amerikai fél ismét azt kérte, hogy Magyarország ne tegyen nemzetközivé az ukrán oktatási és nyelvtörvény miatt Budapest és Kijev között kitört vitát, s ne használja fel NATO-tagságát nyomásgyakorlásra.)  Magányos harcosok A Cargrad.ru híroldal szerint Trumpot és Orbánt azok a liberális és globalista erők támadják az Atlanti-óceán mindkét oldalán, amelyeket zavarja a konzervatizmus, a demokratáktól és az EU-bürokratáktól idegen hagyományos keresztény értékek védelme, valamint a migránsok elleni küzdelem. A Carigrad szerint Trump a latin-amerikai, Orbán pedig a közel-keleti bevándorlóktól védi hazáját. A lap emlékeztetett arra is, hogy a Trump–Orbán-találkozót nem sokkal az EP-választások előtt rendezték meg, s a tárgyalások ténye is segítheti a szavazáson az EU-szkeptikus erőket.
Szerző
Frissítve: 2019.05.14. 16:24

Trump erős, világosfejű, mindent tudott - Orbán nosztalgikus hangulatban halmozta a bókokat (videó)

Publikálás dátuma
2019.05.14. 10:58

Fotó: RON SACHS / AFP
Óda egy húszperces találkozóhoz.
Nosztalgiával tekintett vissza a Bill Clintonnál és George Bushnál tett vizitjeire Orbán Viktor. De a visszaemlékezés öröme sem homályosította elemzőképességét, és megállapította, hogy most más vezető ül az Ovális Irodában. Olyan, aki okos és erős - és ami talán a legtöbbet nyom Orbánnál a latban - mindent tud Magyarországról, ami szükséges. Hogy az utóbbi kitétel (értsd: Orbán fejében mi fontos Magyarországgal kapcsolatban) mit jelent, arról csak találgatni lehet. Úgyhogy összességében Orbán kiváló hangulatúnak és kölcsönös tisztelet alapulónak minősítette a mintegy húsz perces megbeszélést.
Szerző

Lendületesen drágulnak a táborok -itt vannak a "napközis" és az "ott alvós" programok átlagárai

Publikálás dátuma
2019.05.14. 08:47

Fotó: Shutterstock
Viszont az is igaz, hogy a táborozók száma is szépen kerekedik.
Az előző évhez képest 10 százalékkal többen - várhatóan több mint 215 ezren - táboroznak majd az idei nyáron a www.taborfigyelo.hu eddigi adatai szerint. Tóth Béla, a portál vezetője az MTI-hez eljuttatott összegzésében kiemelte: a szülők közel fele még nem választott tábort gyermekének, így a következő hetekben "igazi rohamra" lehet számítani a megmaradt helyekért. Kifejtette: tavaly átlépett egy lélektani határt a táborozó gyerekek száma, több mint 200 ezer diák töltötte a vakáció legalább egy hetét valamilyen gyermektáborban, de a növekedés nem állt meg. Az idei előrejelzések még ezt a rekordot is meghaladják, várhatóan több mint 215 ezer gyermek fog táborozni idén. Ennek egyik oka, hogy a családok anyagi lehetőségei egyre több helyen engedik meg, hogy táboroztassák gyermeküket, illetve a szülők egyre inkább felismerik a táborok gyermekfelügyelet melletti pozitív hatásait - mondta el Tóth Béla. Hozzátette: a növekvő gyermekszámra a táborszervezők is reagáltak, és ahol megoldható, ott újabb turnusok indítását irányozták elő, ugyanis a legjobb ár-érték arányú táborok már március-áprilisban beteltek, és csak várólistára tudták felvenni a jelentkezőket. Az új turnusok indításával azon gyermekek is esélyt kaptak a legjobb táborokra, akik még nem foglaltak. Tóth Béla kitért arra is, hogy a jelenlegi táborkínálat óriási, csak a Táborfigyelőn közel ezer táborturnus közül lehet válogatni ár, helyszín és tábortéma alapján is. Azt látni kell - magyarázta-, hogy a hatalmas kereslet, azaz a táborozók megnövekedett száma egyúttal áremeléshez is vezetett. Így tíz százalékkal kell többet fizetni egy vakációs lehetőségért idén, mint tavaly, egy napközis tábor átlagára 35 ezer, míg az ott alvós táborok átlagköltsége 50 ezer forint - ismertette. 
Szerző
Témák
gyerektábor
Frissítve: 2019.05.14. 08:49