Puzsér két hét tűzszünetet hirdetett - nem szeretné, ha nem mennének át az EP-kampány üzeneti

Publikálás dátuma
2019.05.13. 12:47

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt az EP-választásig felfüggesztette főpolgármesteri kampányát. Döntését, az LMP támogatását élvező jelölt, Facebook-oldalán tette közzé. Puzsér Róbert bejegyzésében azt írta, nem hiszi, hogy a közelgő EP-választás sorsfordító lenne, vagy tétje történelmi volna, de fontos lehet azoknak az erőknek, amelyek működő válaszokat keresnek a kontinens és a civilizáció előtt tornyosuló kihívásokra. Ilyen válasz a zöld környezet és a megújuló energia, ilyen válasz a globális fenntarthatóság. Ilyen a szociálisan egységesülő Európa, ilyen a migráció jelentette kihívás humánus és hatékony kezelése, ilyen a multinacionális részvénytársaságok arányos adóztatása és törvény előtti egyenlőségük biztosítása, ilyen az egyéni és kollektív szabadságjogok fenntartása és bővítése - sorolta a politikus, hangsúlyozva, hogy azt szeretné, ha a következő két hét ezekről a témákról szólna, ezért függeszti fel kampányát. Mint írta, megpróbálta a másik ellenzéki főpolgármester-jelöltet is megnyerni ennek az ügynek, azonban ő nem volt partner ebben. Puzsér Róbert azonban úgy véli, hogy ez az egyoldalú gesztus is közelebb viheti a hazai közéletet egy olyan politikai kultúrához, amelyet nem egyedül a pártérdek és a pozícióéhség formál. Kijelentette: a következő két hétben nem fogja támadni a budapesti politikai élet szereplőit, és visszavonom az utcáról azokat a szórólapokat, melyek az MSZP-DK pártszövetség polgármester-jelöltjeinek alkalmasságát firtatják. Európa sorskérdései megérdemelnek két hét tűzszünetet - hangsúlyozta Puzsér Róbert.
Szerző

Pénzhamisítás vádjával idézték be a kétfarkú kutya elnökségét

Publikálás dátuma
2019.05.13. 12:41

Fotó: Draskovics Ádám
Vizsgálódik a NAV a vicces párt bankói miatt - Soros György orcája a tízezrest díszíti.
Beidézte a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnökségét a Nemzeti Adó – és Vámhivatal „ismeretlen személy pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértési ügyében” – tájékoztatta a Népszavát a párt elnöke. Kovács Gergely szerint valószínűleg a „Soros-pénzekről” van szó.

– Viszonylag sokat, körülbelül százezret osztogattunk szét, sőt el is adtunk belőle jó párat. Mielőtt elkezdtük az akciót, megkérdeztünk egy ügyvédet – mesélte a pártelnök. A szakember azt mondta, lehet, hogy valaki feljelenti őket, de megnyerik a pert, mert teljesen máshogy néznek ki a a „kétfarkús” bankók, az eredetiekhez képest. – Természetesen bemegyünk a NAV-hoz, nyilván elismerjük, hogy mi csináltuk, de ez nem pénzhamisítás – szögezte le Kovács Gergely.

Egyébként nem csak Soros-bankókat nyomtattak a kétfarkús politikusok. (Soros György a tízezresen szerepel, mint „minden baj forrása”. Az 500 forinton Nagy Blanka, "aki káromkodásával meggyalázta a magyar anyák emlékét", az ezresen Gulyás Márton, "a Soros hadsereg parancsnoka", a kétezresen Varjú László, „az eltávolíthatatlan ember”, az ötezresen Judith Sargentini, „aki meg meri kérdőjelezni Magyarország jogállamiságát”, míg a húszezresen Jean-Claude Junker, „Európa kocsmárosa” szerepel.
Szerző

Orbán kulturális pózban

Publikálás dátuma
2019.05.13. 11:11

Fotó: Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala
Nem egy stadion VIP-páholyában, hanem egy operaénekes mellett mosolyog a közösségi oldalára feltöltött legfrissebb fotóján Orbán Viktor. A miniszterelnöktől ez finoman szólva is szokatlan, megjelenései alapján pontosan tudható: Orbánhoz ezerszer közelebb áll a szotyi-gőzös stadionok világa, mint a kultúra eseményei.
Vélhetően a kormányfőnek valaki megsúghatta: az uniós kampány vége felé kicsit legyen elég a fociból. Mondjuk a félelmetes javaslat így is csak azért hangozhatott el, mert a Nemzeti Focibajnokságunknak úgyis hamarosan vége, Orbánnak pedig nem kell izgulnia. A Mol Vidi idén nem lett bajnok, viszont az ezüst is egész szépen csillog, a Felcsút - az igazán fontos futballcsapat - tehát bent maradhat a "legjobbak" között. 
Orbán az Operát még nem vette be/lakta be igazán. A milánói Scalában, a páholyban is látványosan idegenül mozgott legutóbb, ahogy most is kissé esetlenül álldogál Rost Andreával. Persze a focit (főleg a hazait) és a kultúrát nehéz összehozni.
Szerző
Témák
Rost Andrea opera