Előfizetés

Ragaszkodnak a politikai pedofíliához: Orbán ezúttal árva gyerekekkel fényképezkedett Erdélyben

Koncz Tamás
Publikálás dátuma
2019.05.11. 13:53
Orbán Viktor egy kislányt karol át Csíkszentsimonban
Fotó: Facebook/Orbán Viktor
A miniszterelnök nem áll le a gyermeklapogatással, most a Csíkszentsimonban barátkozott Böjte Csaba otthonának lakóival. Ott volt az RMDSZ elnöke is ám ő csak a biodíszlet szerepét kapta.
Isten hozott! - virított a méretes, tortaformájú díszlet a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni otthonának bejáratánál, ezzel fogadták Orbán Viktort, aki négynapos erdélyi körútja során ide is benézett. 
Orbán gyors hadvezéri terepszemlét tartott az alapítvány által építtetett otthonban és lófuttatóban. Az alapító, Böjte Csaba atya  eközben elmondta, a gyermekotthon épületeit és a hozzátartozó telket a gyerekek tartják karban, és az intézményben gazdaképzés zajlik (a telephelyet a Székelyhon.ro szerint egyébként egy helyi üzletember adományozta az alapítványnak)
Orbán futtában megnézett egy lovasbemutatót, részt vett egy közös imádságon, de az esemény központi eleme érezhetően az volt számára, hogy a gyermekotthon lakóival barátkozott: kezet fogott, szelfizett velük, egy fehér kabátos kislányt pedig barátian ölelgetett. Bár a videóban nem hangzik el, az eseményen részt vett Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, a legnagyobb erdélyi magyar politikai párt vezetője is.
A felvételen azonban nem látszik – vélhetően kivágták – hogy Orbán Viktor akár csak egy szót is szólna hozzá, miközben vidáman kezel a helyi polgármesterrel és az otthon dolgozóival is.

Így az erdélyi politikát nem ismerők számára  a felvétel alapján úgy tűnhet, hogy Kelemen csak egy az Orbán sleppjével mozgó öltönyösök közül. Hogy ez véletlen vagy szándékos mellőzés, nem egyértelmű, a miniszterelnök tudatosan megtervezett fellépéseit ismerve azonban inkább tudatos döntésről van szó.

Ahova pénzt küldtek, benéz Viktor is

A gyermekotthonban tett látogatás is jelzi, hogy Orbánnak Viktornak eszében sincs szakítani a politikai pedofília gyomorforgató gyakorlatával (miközben szemmel láthatólag nem tud mit kezdeni a gyerekekkel), hiába figyelmeztetett már április elején Székely László ombudsman, hogy "egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete". A miniszterelnök az elmúlt napokban egy hároméves kisgyereket hordozott körbe a Parlamentben, majd az erdélyi Szászfenesen meglátogatott egy kisgyerekes családot, ahol korábban Orbánék már keresztelőt tartottak – legutóbb a (640 milliós magyar állami támogatással felépített) Székelyföldi Jégkorong Akadémián rajongták körbe hokis gyerekek. Mivel a meglátogatott erdélyi helyszínekre a kormány korábban állami támogatást is küldött, Orbán vizitjével egyértelmű üzenetet is küldött a helyi magyarságnak, két héttel az EP-választás előtt.

Fogcsikorgatva, de kénytelen volt leadni a köztévé a fideszes korrupcióról szóló reklámot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.11. 10:21
Képkocka a Momentum közmédián is áterőltetett reklámjából
Fotó: Facebook/ Momentum
Ami Hadházy Ákosnak nem sikerült, azt a Momentum megoldotta: a Duna TV nézői a kormányzati visszaélésekről szóló kisfilmet láthattak.
Bár többször is lepattant Hadházy Ákos a közszolgálati médiáról a Európai Ügyészséghez történő csatlakozást népszerűsítő reklámfilmjével, most mégis muszáj leadnia a közmédiának a reklámot – írja az Index. Dobos Menyhért a közmédia egyik vezetője korábban kategorikusan kijelentette, hogy nem fogják leadni a reklámot, mivel az szerinte „médiajogi értelemben nem tartalmaz konkrét közérdekű információra vonatkozó tájékoztatást, tartalmát tekintve a nézőre kíván politikai kérdésben – többek között a kormányzat bírálatával – hatást gyakorolni.”
Most mégis le kell hogy menjen a reklám a Duna TV-n - jegyzi meg a portál -  ugyanis a Momentum élve a jogával, hogy közmédiában politikai reklámokat jelentessen meg, saját kampányfilm helyett a vitatott reklámot adatja le.  A 37 másodperces kisfilm rögtön belecsap a lecsóba, a közmédia lógója után a következő szöveget hallhatják a nézők:
"Az elmúlt 15 évben napi 2 milliárd forintot kaptunk az Uniótól. Ezeknek a pénzeknek a jelentős részét azonban nem az ország javára, hanem a fideszes zsebek kitömésére fordították.

Zsíros mellékállással kínálták meg Rogán tanácsadóját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.11. 09:49
Rogán Antal új feladatot adott tanácsadójának
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Hernádi Ádám miniszteri biztosként felelhet Esztergom turisztikai fejlesztéséért, a megbízáshoz havi 1,3 milliós fizetés jár.
Rogán Antal kinevezte miniszteri biztossá saját tanácsadóját: a Miniszterelnökségi Kabinetirodának is dolgozó Hernádi Ádám ezentúl az Esztergom városát érintő turisztikai fejlesztésekért felel, és ezért államtitkári fizetésre jogosult – derült ki a pénteki Magyar Közlönyből. Hernádi nevét korábban a botrányos trafikügyek kapcsán is hallhattuk, mivel a Miniszterelnökség megbízásából részt vett a dohánykoncessziós pályázatok elbírálásában – az pedig később az MSZP-s szocialista Mesterházy Attila háttérmunkájának köszönhetően derült ki, hogy ott van abban a hétfős stábban is, ami a Rogán vezette Miniszterelnöki Kabinetirodának ad tanácsot.
hvg.hu a kinevezés kapcsán emlékeztet rá: Rogán épp aznap tette meg miniszteri biztosnak Hernádi Ádámot, amikor az ellenzék bejelentette közös esztergomi polgármesterjelöltjét. Hernádi a hírportál szerint az egyetlen olyan biztos, aki külön egy város turisztikai fejlesztéséért felel, és ezért bruttó 1,3 millió forintos fizetést kap, a meglévő tanácsadói bére mellé.