Előfizetés

Robbantással fenyegetőzött, mert részegen nem engedték fel a buszra a Népligetben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.03. 21:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök perceken belül elfogták az ittas férfit.
A rendőrségre pénteken 15 óra 20 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi robbantással fenyegetőzik a Népligetben az autóbusz-pályaudvaron - írta a rendőrség a honlapján.    Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a férfi megpróbált felszállni a Veronába tartó autóbuszra; összeszólalkozott a buszsofőrrel, aki - az ő ittas állapota miatt - nem engedte fel a járműre. A férfi ekkor közölte, hogy bombát helyezett el egy kávéautomatában. A tűzszerészek a pályaudvart átvizsgálták, robbanóanyagot, vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak. A ferencvárosi rendőrök az 50 éves budapesti Sz. Józsefet a helyszínen elfogták, őrizetbe vették, és ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett miatt eljárást indítottak. ​​​

Videó: így gyűrik le a kommandósok a rabot, aki megpróbálta elbarikádozni magát a solti börtönben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.03. 12:33

Fotó: Shutterstock
Ez az első alkalom, hogy a büntetés-végrehajtás ilyen videót tesz közzé.
Szembefordult a felügyelettel és zárkájában elbarikádozta magát egy fogvatarott az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumában még április végén. Közölte, hogy megszurkálja a közelébe merészkedő fegyőröket a zárkában található csaptelepből letört fémdarabbal - adta hírül a Büntetés-végrehajtás Országos Prancsnoksága. Az intézet parancsnoka ekkor a BvOP központi műveleti egységének közbeavatkozását kérte, amely speciális alakulatot éppen az ilyen események felszámolására hoztak létre. A helyszínre érve a kommandósok megpróbáltak beszélni az elítélttel, de mivel ez sem vezetett eredményre, az intézet parancsnoka engedélyt adott a művelet megkezdésére. Az egység tagjai a zárkába behatoltak, a fogvatartottat pajzzsal a falnak nyomták, majd földre vitték és megbilincselték. Az intézkedés során a rab egy éles tárggyal az egyik kommandós bal alkarját megpróbálta átszúrni, azonban a testpáncélnak köszönhetően nem történt sérülés.  Ez az első alkalom, hogy a magyar büntetés-végrehajtás egy ilyen típusú, a börtönben végrehajtott intézkedésről készült belső videófelvételt ad közre. 

Anyagyilkosság miatt nyomoznak Káldon, testvérét is leszúrta a támadó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.03. 11:40
Bűnügyi helyszínelő a káldi családi ház előtt
Fotó: police.hu
Csütörtökön éjfél előtt történt a tragédia, a gyanúsított a rendőrség szerint több késszúrással végzett anyjával.
Halálos kimenetelű családi viszály miatt riasztották a rendőröket csütörtök éjjel a Vas megyei Káldon, a bejelentés szerint két személyt is megszúrtak egy családi házban. Mint a helyszínen kiderült, egy nő életét vesztette támadásban, egy kiskorú pedig súlyosan megsérült: a rendőrség szerint a gyanúsított az áldozat 20 éves fia, aki egy eldurvuló veszekedés közben kést kapott fel, és azzal többször is mellkason szúrta édesanyját, majd megszúrta 15 éves testvérét is.
A gyanúsított a vérontás után elrohant otthonról, de a rendőrök rövid időn belül rátaláltak, Tokorcs és Celldömölk között, a 834-es számú főúton próbált elmenekülni. A fiatal férfit őrizetbe vették, és halált okozó testi sértés miatt indult ellene eljárás; a helyszíni szemle eközben jelenleg is tart (police.hu).