Előfizetés

Az Origo rendőrt hívott az íróra, aki egy lejárató cikk miatt kereste a szerzőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.03. 18:53

Fotó: police.hu
A rendőrök felajánlották, hogy segítenek feljelentést tenni, de ennek ellenére kikísérték az igazát kereső Kassai Zsigmondot.
Kassai Zsigmond író, a József Attila Kör Irodalmi Egyesület korábbi titkára péntek délelőtt megpróbált bemenni az Origo szerkesztőségébe, hogy megkérdezze, miért ír róla lejárató cikkeket a fideszes lap anélkül, hogy előtte bármiről megkérdeznék, írja a 24.hu. Kassai Bordács Bálintot, a lap kevés olyan újságírójának egyikét kereste, aki néha aláírja a cikkeit. Bordács arról ismert még, hogy a Fidelitastól igazolták. Hiába kereste viszont őt Kassai, nem jutott be a szerkesztőségbe, ehelyett a biztonsági őr rendőröket riasztotta. "Amikor kihívta a biztonsági őr a rendőrséget, megkérdezték tőle, hogy szerinte alkoholos befolyásoltság alatt állok-e. Azt mondta, hogy igen, én pedig mondtam, hogy nem állhatok alkohol befolyása alatt, hiszen muszlim vagyok. Ezek után megkérdezte tőlem a biztonsági őr, hogy akkor robbanószer, szúró-vágó eszköz van-e nálam" - idézte fel a történteket Kassai.  (A rendőrök egyébként korrektek voltak, azt mondták, hogy segítenek feljelentést tenni, ha kéri, de ennek ellenére kikísérték az előtérből.) A 24.hu-nak Kassai azt mondta, azért kereste az Origó munkatársát, mert március közepén jelent meg egy cikk a József Attila Kör elszámolásairól, amelyben szerinte hazugságokat írtak róla. Ez az a cikk, a szerző megjelölése nélkül jelent meg. Kassai szerint tele van sugalmazásokkal, de az az állítás, hogy 150 ezer forintos fizetést kap egy támogatótól, konkrét hazugság. Kassai gondolkozik azon, hogy feljelentést tegyen-e a cikkben foglaltak miatt.

Németh Szilárd reklám-Rambónak állt, és elszántan lövöldözött (képek)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.03. 18:38

Fotó: Facebook
Csak a honvédségi államtitkárra fókuszálnak a képek, a céltábla sehol nem tűnik elő.
A Kiskunfélegyházán összeszerelt (és 2019-től ott is gyártott) lőfegyverek reklámarca Németh Szilárd, két tábornok segítségének köszönhetően ugyanis a honvédelmi államtitkár tesztelt pisztolyt, gépkarabélyt, géppisztolyt. Németh Szilár ujja láthatóan nem remegett a ravaszon, de sikereivel nem dicsekszik, ugyanis a céltáblát (és a találatokat) egyetlen közzé tett fotó sem örökítette meg.

A Handó Tündét bíráló bírák pert nyertek a néhai Magyar Idők (immár Nemzet) ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.03. 17:58

Fotó: VAJDA JÓZSEF / Népszava
És jár nekik némi sérelmi díj is.
Első fokon pert nyert az azóta átkeresztelt Magyar  Idők ellen az Országos Bírói Tanács két bírája, Vasvári Csaba és Vadász Viktor. Akik azután indítottak személyiségjogi procedúrát, hogy a lap "Káosz az Országos Bírói Tanácsban" című cikkében Vasvári Csabáról megalapozatlanul híresztelte, miszerint ítélkezési tevékenysége mellett csak névleg látja el igazgatási feladatait, és az ezért járó jövedelmet jogtalanul veszi fel. szintén valótlanul állította a lap, Vadász Viktorról, hogy egy folyamatban lévő büntetőeljárásban érintett akár lehetséges elkövetőként, akár annak segítőjeként. Mindkét felperesnek sérelmi díjat ítélt meg a bíróság - írja a képviseletüket ellátó Rajmon Ügyvédi Iroda Facebook-posztjában. 
A Magyar Idők cikk kapcsán annyit mindenképp érdemes felidézni, hogy mindkét bíró annak az Országos Bírói Tanácsnak (OBT) a tagja, amelyik erősen bírálja az Országos Bírói Hivatalt (OBH), és Handó Tündét. Sőt Vasvári ennél "messzebbre ment: pert indított az OBH elnöke ellen, mondván: Handó Tünde szabálytalanul bírált el pályázatokat.