Előfizetés

Kiskacsákat mentettek a szegedi rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.01. 16:09

Fotó: police.hu
A vadkacsamama elveszett kicsinyei egy vízelvezető árokba estek.
Aprilis 29-én egy helyi lakos értesítette a szegedi rendőröket, arról, hogy vadkacsák estek a vízelvezetőbe a Csongrádi sugárúton és nem tudja kiszabadítani őket. A Készenléti Rendőrség két járőre érkezett ki a helyszínre, akik aztán a csatornafedél felnyitása után egy szűrő és az arra rákötött madzag segítségével 12 kiskacsát emeltek ki a lyukból.
A rendőrök a kacsacsaládot a közelben levő Vértóhoz szállították, ahol szabadon engedték őket.

– írja a police.hu.

Ítélethirdetés közben arcon öntötte magát savval egy londoni férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.01. 15:34

A maró anyagból az 54 éves elítéltet kísérő fegyőrnőre is jutott.
153 ezer fontos, csekkekkel elkövetett csalás miatt 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte egy londoni bíróság Mark Marshallt. Az 54 éves férfi az ítélet kihirdetése közben savtartalmú folyadékot locsolt az arcára és bele is ivott a flakonba írja a BBC. Marshallt életveszélyes állapotban szállították kórházba. A szemtanúk szerint a férfi az ítélet felolvasása után ordítani kezdett és úgy nézett ki, mintha ragasztóval öntötték volna le, miközben erős, savas szagot árasztott magából.  A férfinak egyébként nem ez volt az első eset, hogy kárt tett magában: 2016-ban, letartóztatásakor nyakon szúrta magát egy késsel.  

Holttestet találtak egy leégett házban Kisújszálláson

MTI
Publikálás dátuma
2019.05.01. 10:30

Fotó: Népszava
Egy embert holtan találtak egy kisújszállási házban a tűzoltók szerda délelőtt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője Németh Ádám elmondta: Kisújszálláson egy 100 négyzetméteres lakóház egyik szobájában keletkezett tűz. Mire a tűzoltók kiértek, már csak izzás volt, a holttestet a ház konyhájában találták.