Előfizetés

Holtan esett össze a kifutón a brazil modell

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 16:13

Fotó: LECO VIANA / MTI
A közönség azt hitte, a földre esés is a show része volt.
A 26 éves Tales Soares betegen lépett az Ocksa kifutójára szombaton, ahol félúton összeesett – a kórházban pedig halottnak nyilvánították. A Sao Paulo Fashion Week nézői egészen addig azt hitték, hogy a modell viselkedése a show része volt, amíg a mentők a helyszínre nem érkeztek– írja a Guardian.  
A brazil Folha Press szerint Soares meg is botlott a kifutón mielőtt elesett, majd habzani kezdett a szája. Az Base MGT ügynökség modelljének halálának pontos okáról egyelőre még nincs információ.

A rabbit próbálta menteni a zsinagógai lövöldözés áldozata

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 14:45
One dead, three injured in US synagogue shooting
Fotó: SANDY HUFFAKER / AFP
Egy hatvanéves nő életével is védte a közösség vallási vezetőjét.
A San Diego-i lövöldözés egyetlen halottját, a 60 éves Lori Gilbert Kaye-t hősként emlegeti az izraeli oktatási miniszter, Naftali Bennett. A hölgy a lövöldözés során a rabbi elé vetette magát, hogy testével védje a vallási vezetőt a golyóktól – írja a Guardian. A hatóságok megerősítették, hogy 
a sérültek közül ketten - egy nyolcéves kislány és annak 31 éves nagybátyja- izraeli állampolgárok.

A nevük nem nyilvánosak, de az már hivatalos, hogy az állapotuk stabil. Mint azt már korábban megírtuk, szombaton lövöldözés volt a Poway városában, San Diego közelében, Kalifornia államban – egy ember meghalt és három megsebesült. A lövöldözéskor mintegy száz ember lehetett a zsinagógában, akik a pészah utolsó napját ünnepelték. Az elkövető a 19 éves John Earnest, aki ellen már nyomoztak egy kaliforniai mecset felgyújtás miatt is.

Apa és két fia lehetettek a Srí Lanka-i merényletek fő szervezői

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 14:09
A közösségi média mindenféle platformját a merényletsorozat kezdete óta blokkolja a kormány
Fotó: ISHARA S. KODIKARA / AFP
Videofelvétel lehet a bizonyíték az összehangolt támadások kitervelőinek személyére.
Pénteken a Sri Lanka-i rendőrség razziát tartott egy épületben, ahol a húsvéti terrortámadás felelőseit kerestek. A rajtaütésen 18 ember vesztette életét, köztük 6 gyermek. A hatóság tájékoztatása szerint azért volt ennyi áldozat, mert a keresett terroristák közül volt, aki felrobbantotta magát írja a Reuters.
Az akció fő célpontjai Zahran Hasim, Hasim öccse és apja voltak, akik mindannyian életüket vesztették rajtaütéskor.

Állítólag videofelvétel bizonyítja, hogy ők hárman állhattak a több mint 250 ember haláláért felelős összehangolt támadások mögött. A közösségi médiába is feltöltött felvételen az látható, amint a három férfi arra buzdítja követőit, hogy öljenek meg minden „nem hívőt”.