Előfizetés

Katonai helikopterrel mentettek ki egy sérült túrázót Szigligeten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.20. 08:48
A kép illusztráció
Fotó: honvedelem.hu
A sérült nőt mentők látták el, de kiszabadítani ők sem tudták, ezért kellett bevetni a honvédség légi mentő szolgálatát.
Súlyosan sérült túrázóhoz riasztották pénteken kora este a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját: a nő a Csobánc-hegyen került bajba, és bár a mentők a helyszínen ellátták, helyzete miatt megközelíthetetlen lett volna mentőautóval. A honvédségi helikopter így végül alpin eljárással szabadította ki sérültet; a nőt átadták az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, majd a gép visszarepült a pápai bázisra- tudatta közleményében a Honvédelmi Minisztérium.  

Nagykátán egy családi házban, Miskolcon egy társasházban volt tűz szombat hajnalban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.20. 07:44
Illusztráció
Fotó: Népszava
Nagykátán egy családi ház tetőszerkezete és egyik helyisége, míg Miskolcon egy társasház erkélye gyulladt ki.
A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Nagykátán, a Tavasz utcában egy körülbelül hetven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és egyik szobája gyulladt ki. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épült átvizsgálását. A munkálatok közben az épületből kihoztak egy embert, akit a mentőszolgálat szakembereivel közösen sikeresen újraélesztettek. A sérültet a mentők kórházba szállították. A tűzoltók az utómunkálatokat végzik a helyszínen. Korábban tűz ütött ki egy tízemeletes társasház egyik kilencedik emeleti erkélyén Miskolcon, a Vörösmarty Mihály utcában. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték a tűzzel érintett lakás átszellőztetését és az épület átvizsgálását. Az oltási munkálatok idejére a társasház lakásait negyvennyolc ember hagyta el, számukra melegedőbuszok érkeztek a helyszínre. 

Halálos baleset – Két autó karambolozott Nagykőrös és Cegléd között

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.20. 07:19
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az egyik jármű vezetője hátulról nekiütközött az előtte lévő gépkocsinak.
Összeütközött két autó a 441-es főút Nagykőrös és Cegléd közötti szakaszán, a 12-es kilométerszelvénynél – írja honlapján a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A baleset következtében az egyik járműbe egy ember beszorult, akit a ceglédi és nagykőrösi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Az autó utasa a helyszínen életét vesztette. A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a balesetet az okozta, hogy az egyik autó vezetője járművével hátulról nekiütközött az előtte lévő gépkocsinak. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességben lezárta a rendőrség.