Karácsony: eljött az igazság pillanata, saját javaslatát is leszavazta a zuglói Fidesz

Publikálás dátuma
2019.04.18. 17:03

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Még a napirendet sem sikerült elfogadni, a "teljes magyar sajtó előtt csinált hülyét magából a képviselő-testület".
Több javaslat is készült a csütörtök délelőtti rendkívüli testületi ülésre Zuglóban a parkolási rendszer megjavítására, végül azonban nem lett semmi az egészből, mert a képviselő-testületnek még a napirendet sem sikerült elfogadni - számolt be az ülésről a 444. Karácsony szerint az történt, hogy "a zuglói Fidesz ma megakadályozta a zuglói parkolás rendezését. A Fidesz a mai testületi ülésen még a saját javaslatát, az általam egyébként támogatott parkolási vizsgálóbizottság felállítását is leszavazta."    A testület előtt három javaslat volt parkolás-ügyben:
  • a Fidesz-frakció kezdeményezte, hogy állítsanak fel egy háromfős vizsgáló bizottságot a parkolási rendszer üzemeltetésének ügyében;
  • Karácsony Gergely azt kezdeményezte, hogy a parkolási rendszer üzemeltetését az önkormányzat vegye át a kiszervezés helyett, mivel július 9-én úgyis lejár a SIS Parking Kft.-vel kötött vállalkozási szerződés;
  • a kerület szocialista alpolgármestere, Hajdu Flórián újabb 76 parkoló automat vásárlását javasolta.
Az ülés elején Karácsony Gergely kezdeményezte, hogy a vizsgálóbizottságról szóló fideszes javaslatot az első helyről tegyék át inkább az utolsóra, mert úgy hallotta, hogy a szavazás után a Fidesz ki akart vonulni, hogy a többi kérdésben ne lehessen dönteni.  Ezt a fideszesek elutasították (bár tagadták, hogy ki akartak volna vonulni), viszont le akarták venni napirendről Karácsony és az alpolgármester javaslatát. Volt több szavazás, több módosítás, a vége pedig az lett, hogy nem fogadtak el semmit, így a fideszesek saját, vizsgálóbizottságról szóló javaslatukat is elutasították. "Nyilván rájöttek, hogy ha lenne érdemi vizsgálat, akkor kiderülne, hogy minden szavuk hazugság" - írta az ülés után Karácsony a Facebookon, hozzátéve: 
már a mai napon új testületi ülést hívtam össze. Megküzdök a Fidesszel a zuglóiak érdekében, és azért, hogy Budapesten rendbe tegyük a parkolást.

Szerző
Frissítve: 2019.04.18. 17:04

Valami nagyon furcsa dolog történik a miskolci gyermekváros körül

Publikálás dátuma
2019.04.18. 16:32

Az Emmi a megyei gyermekvédelmi igazgató és Gulyás Gergely ellenében is azt állítja, hogy nem zárják be az intézményt.
Nem szűnik meg a miskolci gyermekváros, az intézmény uniós fejlesztési program keretében újul meg, ahogy az ország többi korszerűtlen gyermekotthona is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sajtóhírekre reagálva pénteken az MTI-vel. A Magyar Hírlap csütörtöki számában írta azt, hogy hamarosan bezár a nagy múltú miskolci gyermekváros, lakóit nevelőszülőknél helyezik el. Ráadásul mindezt e Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségének igazgatója nyilatkozta a lapnak. A minisztérium közleménye szerint, a szociális ellátás "nem üres épületekről, hanem emberekről szól. Így értelmezhetetlen, ha valaki egy leromlott épület bezárását összekeveri egy magasabb színvonalú intézménybe való költözéssel". Megjegyezték, a korszerűtlen miskolci gyermekvárost fejlesztő projekt 2017-ben indult, a változások során egyetlen férőhely sem szűnik meg. Ezek szerint nagyon rosszul tájékozott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is, aki a csütörtöki kormányinfón szépen megmagyarázta, miért van szükség a miskolci gyermekotthon megszüntetésére.

Egy szavunk sem lehet a húsvéti időjárásra

Publikálás dátuma
2019.04.18. 15:17

Fotó: Shutterstock
Jellemzően napsütéses, meleg, száraz idő várható a húsvéti hosszú hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. Nagypénteken túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. Nagy területen megélénkül, elsősorban az ország keleti harmadán megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában 1-7 fok lesz, de a fagyra kimondottan érzékeny helyeken fagypont alá is hűlhet a levegő. Napközben 19-23 fokig melegszik a levegő. Szombaton is napos idő várható csapadék nélkül. Többfelé élénk, néhol erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet általában 0 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok 17-22 fok között alakulnak. Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn változóan felhős időre lehet számítani nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel. Vasárnap északkeleten, keleten, hétfőn főként északkeleten néhol előfordulhat zápor. Helyenként megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet vasárnap 2-7, hétfőn 3-9 fok között valószínű. Vasárnap napközben 18-23, hétfőn 17-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.
Szerző
Témák
időjárás