Bevándorlókkal töri le a magyarok bérharcát a Fidesz, Ujhelyi válaszokat követel

Publikálás dátuma
2019.04.13. 19:45
Ujhelyi István
Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Az olcsó munkaerő betelepítése a kormány válasza a rabszolgatörvény utáni sztrájkokra Ujhelyi István szerint.
Szombathelyi utcafórum után állt kamerák elé Ujhelyi István és László Győző szombaton. Ujhelyi a sajtótájékoztatón a szombathelyi szociális bérlakások építéséhez szükséges uniós források biztosításának apropóján bejelentette: tervei szerint az EP-választás után többek közt
azon fog dolgozni Brüsszelben , hogy létrejöjjön egy az önkormányzatok számára közvetlenül megpályázható EU-s támogatási alap.

Ennek előnye - részletezte -, hogy gyorsabb lenne a közvetett pályázati rendszernél, illetve megkerülhetővé tenné az "orbáni maffia-kormányzás" ügyosztályait és vezetőit.
Az utcafórum nyomán a bevándorlás ténmáját is felvetette Ujhelyi. Az elmúlt néhány hónapban tízezrével jelentek meg EU-n kívüli munkavállalók - mondta beszélgetésekre is hivatkozva -, többnyire ukránok, akik egy szót sem beszélnek magyarul, de értesülései szerint százával érkeztek Mongóliából is. Arra emlékeztetett ezel kapcsolatban Ujhelyi: nemrég még azzal kampányolt a Fidesz, hogy nem hagyja, hogy bevándorlók vegyék el a magyarok munkáját, illetve abszurd módon jelenleg is a népmozgások megfékezőjének szerepében tetszeleg a kormánypárt. De megjegyezte, több komolyabb problémát is felvetett ennek kapcsán. Ezek egyike, hogy
az Orbán-kormány bevándorlás-politikája azt eredményezheti, hogy Magyarország kiszorul a schengeni övezetből.

Tájékoztatást követel ezért Ujhelyi a kormánytól: hányan érkeztek munkát vállalni, kik szervezik ezt, és milyen kormányzati engedélyekkel. Ugyanis érkezésükkel a másik komoly probléma, hogy letöri a magyarországi béreket és elgáncsolja a most zajló bérharcokat.
"Nyilvánvaló, hogy ez a kormányzat válasza a rabszolgatörvény miatt kialakult szakszervezeti és munkavállalói lázadásra"

- fogalmazott. "Az új többség cselekszik" - fogalmazott László Győző szombathelyi önkormányzati képviselő, megerősítve, hogy migrációt vizsgáló bizottságot hoztak létre a városban, a fideszesek ellenében is.
Szerző

Látta már? Megérkeztek az ötös lottó eheti nyerőszámai

Publikálás dátuma
2019.04.13. 19:44
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 6 (hat) 27 (huszonhét) 31 (harmincegy) 47 (negyvenhét) 84 (nyolcvannégy) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 47 darab, nyereményük egyenként 1.886.015 forint; 3 találatos szelvény 4432 darab, nyereményük egyenként 21.335 forint; 2 találatos szelvény 129.240 darab, nyereményük egyenként 1600 forint. Joker: 647201 Joker telitalálatos szelvény 2 darab, nyereményük egyenként: 35.439.585 forint.
Szerző
Frissítve: 2019.04.13. 20:22

Már nem süt ki a nap a héten, de az eső még sokfelé eshet

Publikálás dátuma
2019.04.13. 16:36

Fotó: Shutterstock
Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az anticiklon déli peremén érkező nedves léghullámok alakítják.
Szombaton és vasárnap is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de szombaton csak néhol, éjszaka és vasárnap északkeleten, délután másutt is szakadozottabb lesz a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, de éjszaka és vasárnap északkeleten nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szél szombaton északnyugaton élénk, vasárnap északkeleten, keleten többfelé erős lesz.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 11 és 17 fok között alakul, de nyugaton kissé hűvösebb lesz.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk déli, délkeleti részén sekély ciklonális mező alakítja az időjárást, területén általában sok a felhő, és több helyen esik az eső, záporeső, Olaszország déli tájain néhol zivatar is kialakul. A Brit-szigetektől nyugatra az Atlanti-óceán fölött markáns ciklon örvénylik, amelynek felhőrendszere és csapadékzónája már eléri a nyugati partvidéket, emiatt Írország és Portugália fölött erősen felhős az ég, és eső, zápor is előfordul.
Ugyanakkor a Skandináv-félsziget fölötti középponttal anticiklon található, amely meghatározza Észak- és Nyugat-Európa időjárását. Arrafelé a leszálló légmozgásoknak köszönhetően kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.
A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak- és Közép-Európában 5 és 12, másutt 13 és 20 fok között változik, de a Pireneusi-félsziget déli vidékén és az Ural előterében 21, 24 fokot is mérnek a legmelegebb délutáni órákban. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az anticiklon déli peremén érkező nedves léghullámok alakítják.
Témák
időjárás