Mentőautó karambolozott a Kiscelli utcában, egy ember megsérült

Publikálás dátuma
2019.04.11. 13:55
Illusztráció
Fotó: Népszava
Betegszállító járművel ütközött össze egy gépkocsi csütörtök délután a Budapest III. kerületében húzódó Kiscelli utcában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők ellátják.
Szerző

Őrizetbe vették a férfit, aki megkéselte élettársát Egyeken (videó)

Publikálás dátuma
2019.04.11. 13:42

Fotó: police.hu
A gyanúsított beismerő vallomást tett. A 68 éves nőt mentőhelikopterrel vitték kórházba.
Szerdán mi is megírtuk, hogy reggel 8 óra körül bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy a Hajdú-Bihar megyei Egyeken egy férfi késsel megszúrta az élettársát. A férfi telefonon azt mondta a rendőröknek, hogy megölte a feleségét. A rendőrök azonnal a házhoz mentek, ahol megtalálták a sértettet, és elfogták a feltételezett elkövetőt. A 68 éves nőt mentőhelikopter súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállította kórházba. A rendőrség most a honlapján közölte: a 60 éves férfit a nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerő vallomást tett. Az egyeki lakos a megalapozott gyanú szerint otthonukban összeveszett élettársával, majd egy késsel életveszélyesen megsebesítette a nőt. A nyomozó hatóság őrizetbe vette a gyanúsítottat és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.
Szerző
Frissítve: 2019.04.11. 18:39

Kiengedték az elmegyógyintézetből, újra börtönben van a Teréz körúti robbantó

Publikálás dátuma
2019.04.11. 11:43

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
P. Lászlót egy egyfős zárkában helyezték el, folyamatos megfigyelés alatt tartják.
Kiengedték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből P. Lászlót – tudta meg a 24.hu. A portál szerint a Teréz körúti robbantás miatt életfogytiglanra ítélt férfit már vissza is vitték Vácra, ahol a kórházba szállítása előtt raboskodott. Úgy tudják, hogy P. Lászlót egy egyfős zárkában helyezték el, folyamatos megfigyelés alatt tartják és kamerával lesik minden mozdulatát. P. László jelenleg jól van és állítólag nincs vele semmi gond. A napi egyórás sétára is szívesen kimegy a börtön udvarára. A portál felidézi: az igazságügyi szakértői vélemény szerint beszámítható, ám többször is elmebetegeknek járó terápiában részesült P. László, amióta börtönben van. Szikinger István, a férfi ügyvédje korábban azt mondta: védencét 2017. március 31-én vitték be először az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet neuropszichiátriai osztályára. Itt több mint egy hónapig haloperidol- és rivotrilinjekciós terápiában, illetve gyógyszeres kezelésben részesült. 2017. december 13-án P. Lászlót ismét bevitték az IMEI neuropszichiátriai osztályára, ahol nyolc napig ismét haloperidol- és rivotrilinjekciós terápiában részesült. Karácsony előtt három nappal vitték vissza a börtönbe, ahol esetenként 2 milligramm rivotrilt kapott, majd megszüntették a gyógyszeres kezelését. A portál szerint P. Lászlót azóta többször is bevitték az IMEI-be, de komolyabb kezelésre ahogy most, úgy ezeken sem szorult.
Szerző