Busz és autó karambolozott az M7-esen

Publikálás dátuma
2019.04.10. 11:21
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az autó egyik utasát a mentők ápolják.
Összeütközött egy busz és egy autó az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 13-as kilométernél, Törökbálint térségében – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A buszon tartózkodók közül senki nem sérült meg, de az autó egyik utasát a mentők ápolják. A balesethez a fővárosi és a törökbálinti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanítják a járműveket. A helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.
Szerző
Témák
baleset karambol

Elítélték a tizenéveseket, akik telefonnal rögzítették, hogy nőket fogdosnak az utcán

Publikálás dátuma
2019.04.10. 11:03

Fotó: Philippe Turpin / AFP
A felvételeket közzé akarták tenni egy internetes oldalon.
Elítélték azt a négy fiatalt, akik a vád szerint kilenc fiatal nővel szeméremsértő módon viselkedtek 2017. június 11-én és június 12-én, az egyikük pedig a mobiltelefonjával rögzítette mindezt – közölte az ügyészség. A vádirat szerint a 14 és 16 év közötti fiatalok megbeszélték, hogy saját szórakoztatásuk céljából az utcán egyedül sétáló, véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőket szeméremsértő módon fogdosnak, miközben arról az egyikük mobiltelefonnal felvételt készít. Az volt a céljuk, hogy az így készült felvételeket később egy videóba összevágják, és közzéteszik azt az egyik internetes oldalon. A véletlenszerűen kiválasztott fiatal nőkhöz többnyire az elsőrendű vádlott – az egyik 15 éves fiú – lépett oda, majd egy hirtelen mozdulattal megérintette őket, nemi szervüket fogdosta, valamint több sértettről is megpróbálta lerángatni a nadrágot, illetve szoknyát. Egy esetben az egyik fiatal nőt 14 éves társával mindketten fogdosták. A támadásokat az egyik társuk mobiltelefonnal minden esetben rögzítette, míg a többiek néhány méter távolságból hangosan nevettek, majd ezután mind a négyen elfutottak. A négy fiúval szemben a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege 9 rendbeli, emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz. A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat és egyiküket 100 óra jóvátételi munka végzésére ítélte, társait 2, illetve 1-1 évre próbára bocsátotta. A bíróság elrendelte a fiatalkorúak pártfogó felügyeletét, illetve elkobozta az elkövetéshez használt mobiltelefont. A mobiltelefon elkobzása miatt az egyik vádlott védője fellebbezést jelentett be, a Fővárosi Törvényszék azonban az ítéletet e részében is helybenhagyta. A rendőrök 2017. június 13-án az üggyel kapcsolatban hat fiatalt fogott el, és négy fiút gyanúsítottként hallgattak ki. Egy videót is közzétettek a honlapjukon:
Szerző

Eltűnt egy 15 éves lány Hegykőről

Publikálás dátuma
2019.04.10. 09:42

Fotó: police.hu
A rendőrök a lakosság segítségét kérik Pap Gyöngyi megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint március 6-án érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a fiatal lány hegykői tartózkodási helyéről távozott és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Pap Gyöngyi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Soproni Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámát, valamint a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.
Szerző