Több napos forgalomkorlátozás lesz az M3-as autópályán

Publikálás dátuma
2019.04.05. 11:43
Illusztráció
Fotó: AFP fotó
Szombattól hétfőig fognak dolgozni a pályatesten.
Burkolatjavítási munkák és a Bagi völgyhíd dilatációs szerkezetének felújítása miatt forgalomkorlátozás várható az M3-as autópályán szombattól hétfőig - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken.
A közlemény szerint a völgyhídon szombat déltől hétfőn 14 óráig tartanak majd a munkálatok.
A gyorsforgalmi út Vásárosnamény felé vezető oldalán ezt követően Mezőkövesd térségében hétfőn 9 órától 16 óráig burkolatjavítást végeznek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei.
A munkavégzések időpontjában az M3-as autópálya érintett pályaoldala egy forgalmi sávra szűkül, továbbá forgalombiztonsági okokból 80 km/órás sebességkorlátozást is bevezetnek.
A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy indulás előtt tájékozódjanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon.
Témák
M3-as lezárás

Szombaton gyalog örülhet a tavasznak az Andrássy úton

Publikálás dátuma
2019.04.05. 11:31

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Mivel egy rendezvény miatt teljes hosszúságában lezárják az utat, elterelik a busz- és troliforgalmat is.
Tavaszköszöntő promenád címmel rendezvényt tartanak szombaton 10.30 és 14.00 között az Andrássy út teljes hosszúságában, ezért szakaszosan lezárják az utat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.
A közlemény szerint a lezárások miatt a 105-ös busz az említett időpontok között nem érinti a Bajcsy-Zsilinszky úti metró és a Hősök téri metró közötti megállókat. Az elterelés idejére a Podmaniczky utcában a Dózsa György út kereszteződése előtt, valamint a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton a 72-es trolibusz és a 9-es buszjárat érintett megállóiban lehet majd felszállni a 105-ös buszra.
Szerző

Túl sokat verik a kalauzokat, testkamerát kapnak a MÁV-tól

Publikálás dátuma
2019.04.05. 08:25

Fotó: Népszava
Az eszközök gyakorlati tesztelése már korábban megvolt. Most a mátészalkai vonalon használják a kamerákat, és újabbak beszerzését tervezi a társaság.
Testkamerát viselnek a Mátészalkát érintő vasútvonalakon szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók - közölte a MÁV pénteken. A vasúttársaság munkatársaik biztonságára, valamint az utasok és vagyontárgyaik védelmére hivatkozva vezette be az intézkedést. A vasúttársaság azt írta,
idén áprilisig tizenkilenc jegyvizsgáló szenvedett el valamilyen támadást.

Utaltak arra, hogy alapesetben öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat, aki közfeladatot ellátó személy sérelmére erőszakos bűncselekményt követ el.
Az eszközök gyakorlati tesztelése huszonöt jegyvizsgáló önkéntes részvételével már korábban lezajlott. A testkamerákat jelenleg önkéntes alapon, több műszakban, egyelőre nyolc jegyvizsgáló használja.
Az első napok tapasztalatai is azt mutatják, hogy az érintett vonalszakaszokon utazók együttműködőbbé váltak

- írták. A vasúttársaság újabb testkamerákat is vásárol, ezeket várhatóan ősztől vehetik használatba a jegyvizsgálók Budapest elővárosaiban és országszerte több vasútvonalon.