Előfizetés

Sertéseket szállító kamion borult fel a 61-es főúton (fotók)

MTI
Publikálás dátuma
2019.04.01. 13:47

Fotó: Facebook/BM OKF
Nyolcvannégy állat pusztult el, amikor oldalára borult egy sertésszállító kamion a 61-es úton, a taszári körforgalomnál hétfőn.
Török Sándor elmondta: személyi sérülés nem történt. A jármű 190 sertést szállított, a kaposvári hivatásos tűzoltók mentesítő kamionba terelték át a balesetet túlélő állatokat, munkájukat állatorvosok és a kaposvári önkéntes tűzoltók, a Kötél Egyesület tagjai segítették. A megyei katasztrófavédelem honlapján az olvasható, hogy a műszaki mentés négy és fél órán át tartott. A tűzoltók az állatok elszállítása után kerekeire állították a felborult kamiont és megszüntették a forgalmi akadályt.

Százmilliós drogfogás Siófokon – Kisbusz kerekei mögé rejtették a heroint (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.01. 09:45

Fotó: Police.hu
Öt embert elfogtak, valamint készpénzt és járműveket foglaltak le a rendőrök.
Öt embert fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói, több mint öt kiló heroint, három autót és több százezer forintot pedig lefoglaltak – írja a police.hu. A 70 éves siófoki D. János, a 68 éves budapesti B. Gyula és három szerb társa a gyanú szerint rendszeresen csempésztek heroint Magyarországra, aminek eladását B. Gyula irányította. A kábítószer beszerzése és az országba szállítása a szerb férfiak feladata volt, a drogot egy kisbusz hátsó kerekei mögött kialakított tárolókban rejtették el. 2019. március 30-án reggel D. János siófoki otthonába érkezett a kisbusszal két szerb férfi. Éppen a kocsi egyik kerekét szerelték le, amikor a budapesti rendőrök rajtuk ütöttek. Elfogásuk után a nyomozók megtalálták az elrejtett, több mint 5 kiló nagy tisztaságú heroint, melynek piaci értéke megközelíti a 100 millió forintot. A drogon felül a rendőrök a kisbuszt és egy másik autót is lefoglaltak. A hálózat harmadik szerb tagját egy kispesti panzióban fogták el, akinél több mint 10 ezer eurót találtak. Az eladásért felelős B. Gyulát XV. kerületi otthonában fogták el, tőle informatikai eszközöket, 440 ezer forintot és egy autót foglaltak le. A BRFK Felderítő Főosztályának nyomozói az öt férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. 

Halott embert találtak egy bozóttűz után Izsákon

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.03.31. 16:21
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják.
Holttestet találtak a tűzoltók Izsákon vasárnap délután, miközben az egyik utcában a lángra kapott nádast és avart oltották - közölte a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kovács Andrea elmondta: a Sárfehér utcában
mintegy ötszáz négyzetméteren pusztított a tűz.

A Szabadszállásról érkező tűzoltók a helyszínen egy holttestet találtak. A tűz keletkezésének körülményeit vizsgálják.