Magányos volt és elkeseredett - állítja, hogy ezért fenyegetőzött robbantással szilveszterkor egy bajai nő

Publikálás dátuma
2019.03.31. 10:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kétszer is felhívta a 112-t, hogy elmondja, éjfélkor felrobbant egy házat. Nem gondolta komolyan.
Megoldódott egy tavalyi bombafenyegetés ügye, legalábbis a Bajai Rendőrkapitányság befejezte annak vizsgálatát, tájékoztat honlapján a rendőrség. Mint írják, egy ismeretlen személy egy SIM kártya nélküli mobiltelefonról tárcsázta 2018 utolsó napján a 112-es segélyhívószámot, és
csak annyit mondott, hogy pont éjfélkor fölrobbant egy házat.

Ezt követően letette a telefont, de 1 órán belül újra felhívta a segélyhívószámot, és megismételte a korábbi fenyegetést. Akkor annyi kiderült, hogy Bajáról tette a bejelentést a nő.
A nyomozás során beazonosították és 11 nappal később a bajai rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 49 éves helyi nőt. Kihallgatásán elmondta, hogy
nagyon el volt keseredve, mert az ünnepekben egyedül volt, és fel is idegesítették, ezért fenyegetett robbantással, de nem gondolta komolyan.

Közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt vele szemben nyomozás.Az ügy az ügyészséghez került.
Szerző

Elsüllyedt egy hajó a Dunában - csak az árbocának vége látszik ki

Publikálás dátuma
2019.03.31. 09:30

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Szerencsére senki nem sérült meg.
Elsüllyedt egy tolóhajó a Dunán Százhalombattánál vasárnap délelőtt - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csámpai Attila elmondta: a Százhalombatta és Tököl között közlekedő komp tolóhajója merült a hullámokba, csak az árbóca látszik ki. Senki sem sérült meg. Minimális olaj szivárog a hajóból, de a tűzoltók egy speciális védőeszközzel megakadályozták az olaj szétfolyását. A tűzoltóbúvárok vizsgálják a hajó állapotát. Valószínűleg daruval emelik majd ki a vízből.
Szerző
Frissítve: 2019.03.31. 13:00

Halálra gázoltak egy fiatal nőt Szegeden - segítségnyújtás nélkül hajtott el az ittas sofőr

Publikálás dátuma
2019.03.31. 08:22

Fotó: police.hu
Egy órán belül előállították a feltételezett sofőrt, aki a gyanú szerint ivott és kábítószert fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült.
Egy személyautó gyalogost ütött el Szegeden a Szerb utcában, írja a police.hu. A baleset szombat éjjel, 23 óra 45 perc körül történt. A fiatal nő egy parkolóban éppen autójából szállt ki, mikor elütötték. Olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.
Halálos közúti baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indult büntetőeljárás egy tiszaszigeti férfival szemben

- írta meg később az ügy kapcsán a rendőrség. A feltételezett elkövetőt egy órával a gázolás után előállították. A gyanú szerint vezetés előtt alkoholt és kábítószert is fogyasztott
Szerző
Témák
gázolás Szeged
Frissítve: 2019.03.31. 15:43