Előfizetés

Egymást érik a karambolok, teljesen megbénult az M5-ös

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.23. 12:34
Rendőr dolgozik az inárcsi négyes karambol helyszínén
Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Két baleset is történt rövid időn belül az autópálya Budapest felé vezető szakaszán, öt ember sérült meg az ütközésekben.
Két súlyos baleset is történt szombat reggel és délelőtt az M5-ös fővárosba vezető oldalán: fél kilenc előtt négy személyautó ütközött Inárcs közelében, a karambolban négy ember szenvedett sérüléseket. 
A helyszínelés idejére az autópálya érintett szakaszát teljes szélességére lezárták a rendőrök, a forgalmat Újhartyánnál a a 46108-as számú útra terelték, írja a police.hu. A következő baleset viszont éppen Újhartyán térségében történt a katasztrófavédelem szerint. A 42-es kilométerszakaszon tizenegy óra körül egy furgon és kamion ütközött össze, a furgon sofőrje pedig olyan súlyosan sérült, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

Hármas karambol az M3-ason – Több kilométeres volt a torlódás

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.22. 17:33
Illusztráció
Fotó: Shuttertock
A baleset Gödöllőnél, a Budapestről kivezető oldalon történt.
Több autó is összeütközött péntek délután az M3-as autópályán, Gödöllőnél, a Budapestről kivezető oldalon. Az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg a balesetben – írja a police.hu. Az Útinform szerint három jármű karambolozott, és a 30. kilométernél a belső sávot zárták le. Több kilométeres volt a torlódás. A forgalom azóta ismét zavartalanul haladhat.

Jogerősen elutasították Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátási kérelmét

Népszava-MTI információ
Publikálás dátuma
2019.03.22. 15:14

Fotó: Népszava
A rettegett gyilkos 1995-ben alighanem csak azért kerülte el a tényleges életfogytiglant, mert akkor még nem szabhattak ki ilyet. 2021-ben vizsgálják újra a kiengedését, ami ha meg is történne, szerb börtönbe vezetne az útja.
A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék bírói tanácsa jogerős végzésével mellőzte Magda Marinko feltételes szabadságra bocsátását. Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője pénteken az MTI-nek elmondta, a törvényszék osztotta az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának álláspontját, hogy a büntetés céljai további szabadságelvonás nélkül nem érhetők el.
A büntetés-végrehajtási törvény előírásainak megfelelően a bíróság 2021-ben újra megvizsgálja a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

A fogvatartottat a Legfelsőbb Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt sújtotta életfogytig tartó szabadságvesztéssel.
Elítélése idején még nem volt lehetőség a tényleges életfogytiglan kiszabására - pedig minden bizonnyal ez várt volna rá.

Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el a bíróság 1995-ben. A hidegvérrel, embertelenül és nagy szervezettséggel végrehajtott bűncselekmények félelmet idéztek elő az országban. A szerb állampolgárságú férfit a szegedi Z. Nagy család négy tagjának meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a bíróság nem találta bizonyíthatónak a bűnösségét.

Szerbiában a bíróság a férfit távollétében - a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt - halálbüntetéssel sújtotta, amelyet a büntetési nem eltörlése után negyven év szabadságvesztésre változtattak át. Ha a magyar állam szabadon engedné, át kellene adni Szerbiának, hogy ott is megkezdhesse a rá kirótt büntetés letöltését.