Nem semmi! A Dortmund nyert, mégis visszacsúszott a második helyre

Publikálás dátuma
2019.03.09. 18:22
Most a Bayern Münchennek van oka az örömre
Fotó: CHRISTOF STACHE / AFP or licensors
Ritkán látható helycsere volt a Bundesliga tabellájának élén.
A forduló előtt listavezető Borussia Dortmund a hajrában felülkerekedve 3-1-re legyőzte a Stuttgartot a német labdarúgó Bundesligában - ennek ellenére elbukta a tabella első helyét. A néhány órával ezelőttig rosszabb gólkülönbsége miatt második Bayern München ugyanis ezzel egy időben 6-0-ra ütötte ki a Wolfsburgot, így a bajorok gólkülönbsége immár +35, míg a dortmundiaké "csak" +33, vagyis a két klub helyet cserélt a táblázaton.

A 34 fordulós bajnokságból még 9 kör van hátra. A nemrég még biztos befutónak tűnő Dortmund az utóbbi hetekben kezdi elveszteni a fonalat, a Bayern München pedig ezt könyörtelenül kihasználta, így
nagyon izgalmas hajrára van kilátás.

Dárdai Pál Herthája közben 2-1-es vereséget szenvedett Freiburgban, míg a Gulácsi Péterrel és Willie Orbannal felálló Lipcse hazai pályán 0-0-t játszott az Augsburggal.
Szerző
Frissítve: 2019.03.09. 18:23

Döntős a férfi gyorskorcsolya váltó Szófiában

Publikálás dátuma
2019.03.09. 17:39
Liu Shaolin Sándor
Fotó: Illyés Tibor / MTI
Liu Shaolin Sándor utolsó kanyarbeli bravúros előzésének köszönhetően döntőbe jutott az olimpiai bajnok férfi váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságának szombati napján.
Az Európa-bajnok magyar négyesben Liu Shaolin mellett Burján Csaba, Varnyú Alex és az amerikai születésű Krueger Cole kapott helyet. Az elődöntős futam elején a negyedik helyen "utazott" a magyar csapat, majd néhány kör után átvette a vezetést. Tíz körön át az élen haladt a világcsúcstartó kvartett, de aztán néhány kör alatt sorrendben az olaszok, a japánok, majd a kínaiak is megelőzték a magyarokat, akik számára így a hajrához közeledve egyre égetőbbé vált, hogy javítsanak a pozíciójukon. Liu Shaolin meg is indította az előzések sorát az olasz rivális körbekerülésével, majd a japánok egyik emberének hibáját kihasználva már másodikként korcsolyázott a világkupagyőztes magyar négyes, de az éllovas kínaiak kissé meglógtak az egymással viaskodó másik három együttestől. A hajrát végül az olaszok visszaelőzése miatt harmadikként kezdte a magyar csapat, de a 23 éves ferencvárosi befejező ember az elrontott 500 méteres fináléja után javított, ugyanis hiába fordult harmadikként az utolsó kanyarba, a célvonalon már elsőként haladt át, mert bravúrosan tudott belülre kerülni a kanyar kijáratánál. A döntőben az oroszok, a dél-koreaiak és a kínaiak lesznek a magyarok ellenfelei. Vasárnap az 1000 méter küzdelmeit és a staféták fináléit rendezik.
Szerző

Folytatódik a vesszőfutás: Liu Shaolint 500 méteren is kizárták, ezúttal rossz rajt miatt

Publikálás dátuma
2019.03.09. 16:21
Liu Shaolin Sándor (a kép jobb oldalán) a szófiai világbajnokságon
Fotó: MTI/Illyés Tibor / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A magyar versenyző elismerte, hibázott.
Korábban megírtuk, hogy Liu Shaolin Sándort a kínai ellenfelével való "kontaktus" miatt kizárták az 1500 méteres táv szombati elődöntőjében a szófiai rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon, de később úgy nézett ki, hamar sikerül javítania. A váltóval olimpiai bajnok versenyző 500 méteren egészen a döntőig menetelt,
ott azonban a megismételt rajtnál őt látták bemozdulni a bírák, így ezúttal is a kizárás sorsára jutott.

"Úgy néz ki, kicsit elizgultam" - próbálta félig viccesen kezelni a helyzetet a vb-t közvetítő M4 Sport csatorna riporterének adott interjújában Liu Shaolin, aki ígérte, a váltóban megpróbál javítani.

A 23 éves koris ezen, aki ezen a távon 2016-ban világbajnok, egy évvel korábban pedig ezüstérmes volt, ezúttal be kell érje a 4. hellyel.
Szerző
Frissítve: 2019.03.09. 16:51