Hétnapos razziát tart a rendőrség az utakon - a biztonsági övre is kíváncsiak

Publikálás dátuma
2019.03.09. 09:20
A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock
A rendőrség március 11. és 17. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi Magyarország közútjain.
A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján, a TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzés során 2019. március 11. és március 17. között a tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére - olvasható a police.hu oldalon.
A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye.

A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.
Szerző

Fogolyszökés miatt köröznek egy férfit (fotó)

Publikálás dátuma
2019.03.09. 08:11

A 43 éves férfi engedély nélkül távozott budapesti tartózkodási helyéről, pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el nála.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága 01110/726-1/2019. bűnügyi számon folytat eljárást fogolyszökés miatt Kovács Norbert ellen - írja a police.hu. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves Kovács Norbert 2019. március 8-án 21 óra 45 perckor a lakhelyelhagyási tilalom helyéül kijelölt Budapest közigazgatási területét elhagyta, és ismeretlen helyre távozott.
A felkutatására tett rendőri intézkedések ez idáig nem vezettek eredményre, ezért a nyomozóhatóság elrendelte körözését.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fényképen látható Kovács Norbertet felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.:
Ezt a férfit körözi a rendőrség.
Fotó: police.hu
Szerző

Utolsó pillanatban akadályozott meg egy 116 milliós csalást a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.03.09. 08:04
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy hajdúsámsoni férfi és három társa elhitette egy céggel, hogy az ő számlájukra kell utalni az egyik partnercégnek járó 116 millió forintot. A számla tulajdonosát a pénzfelvétel előtt fogták el.
Több mint 116 millió forintot akart kicsalni egy cégtől egy 4 tagú banda, de a nyomozók egyiküket még a pénzfelvétel előtt elkapták, és a bankszámlára befolyt teljes összeget lefoglalták - számol be róla a police.hu.

A nyomozás adatai szerint négy férfi átvert egy céget, úgy, hogy 2019. február 21-én egy ismeretlen nő telefonon felhívta a cég pénzügyekkel foglalkozó munkatársát, és
magát egy partnercégnek kiadva közölte, hogy megváltozott a bankszámlaszámuk, ezért a következő esedékes kifizetést már a társaság új bankszámlaszámára utalja.

A cég munkatársa megkérte a telefonálót, hogy ezt hivatalos úton, írásban is küldje el részükre, ezért az elkövetők készítettek egy hamis aláírással és cégbélyegzővel ellátott dokumentumot, amit másnap elküldtek a cégnek.

Miután a társaság átutalt több mint 116 millió forintot az e-mailben szereplő számlaszámra, a 28 éves hajdúsámsoni K. András – akihez a bankszámla tartozott – elment egy zuglói bankba, hogy felvegye a pénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói a férfit 2019. március 5-én
még a pénzfelvétel előtt elfogták, és a bankszámlára befolyt teljes összeget lefoglalták.

A rendőrök ezután azonosították K. András társait is, akiket másnap, 2019. március 6-án Csepelen fogtak el. A nyomozók a négy férfit csalás bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd a 31 éves fóti B. Árpádot, valamint a 48 éves tatabányai T. Zsoltot őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A másik két elkövető, K. András és a 38 éves budapesti F. Zsolt szabadlábon védekezik.

A rendőrség honlapja egy videót is közzétett az egyik feltételezett elkövető elfogásáról:
Szerző
Frissítve: 2019.03.09. 09:14