Előfizetés

Főbe lőtte magát egy 24 éves férfi a debreceni lőtéren

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.07. 12:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A hátborzongató jelenetnek szemtanúi is voltak, de nem volt lehetőségük megakadályozni a tragédiát.
Öngyilkos lett egy 24 éves fiatal Debrecenben, a lőtéren - értesült a Blikk. A bulvárlap információ szerint a férfi lement gyakorolni a lőtérre, majd az utolsó lövések egyikénél a fejéhez emelte a fegyvert, és elsütötte azt. Úgy tudni, az esetnek több szemtanúja is volt, de minden annyira gyorsan történt, hogy esélyük sem volt közbelépni.


Halálra gázolt a vonat Monorierdőnél egy tinédzsert, aki zenehallgatás közben nyomkodta a telefonját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.07. 12:06
Képünk illusztráció
Fotó: SHutterstock
Az állomáson két vonat is áthaladt, a kamaszfiú az egyiket még megvárta, a másikat azonban nem vette észre. A barátja még próbált utánanyúlni, de esélye sem volt megmenteni.
Egy 16 éves fiút gázolt halálra a vonat hétfőn a Pest megyei Monorierdőnél, az esetről pedig most a Bors című lap közölt részleteket. Eszerint aznap reggel a nyáregyházi tinédzser az egyik legjobb barátjával várakozott a szomszédos település vasútállomásán. A kamasz még megvárta, hogy a Cegléd felől a fővárosba tartó vonat elhaladjon, aztán elindult a síneken át.
Alig lépett kettőt, a szemközti oldalon száguldó szerelvény frontálisan ütközött vele. A barátja még próbált utánanyúlni, de esélye sem volt megmenteni a fiút.

"Bízom benne, hogy mire feleszmélt vagy mire eljutott a tudatáig, már mindennek vége volt…" – mondta a a lapnak a szerencsétlenül járt fiú édesapja, aki már a helyszínelők előtt odaért az állomásra. A szemtanúk elmondása szerint a végzetes pillanatban a fiú kezében volt a telefonja, a fülhallgatójára pedig a teste mellett bukkantak. Alighanem ezek terelték el annyira a figyelmét, hogy nem vette észre a másik vonatot, de a tragédiában az is közrejátszhatott, hogy - amint az édesapja elmondta - a fiú szemüveges volt, amit gyakran nem hordott, így aznap sem.
"Ha a cikk hatására száz gyerekből legalább egy óvatosabb lesz, az én fiam már nem halt meg hiába."

- idézi a lap a gyászoló édesapa szavait.

Súlyosításért fellebbez a főügyészség a börtönre ítélt volt MVM-vezér ügyében

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.07. 10:26
Kocsis István perének február 14-i tárgyalási napján
Fotó: Csortos Szabolcs
Kocsis István másodfokon öt, míg egykori tanácsadója három év letöltendő börtönt kapott. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség kevesli az időtartamot, és pénzbüntetést kiszabását is indítványozza.
A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség fellebbezést nyújtott be a Pécsi Ítélőtábla 2019. március 1-én kihirdetett másodfokú határozata ellen, amelyben a bíróság a Magyar Villamos Művek volt vezérigazgatója és társai büntetőügyében valamennyi vádlottat bűnösnek mondott ki - számol be róla az ugyeszseg.hu.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, másodfokon
öt év letöltendő börtönre ítélték Kocsis Istvánt, az MVM Magyar Villamos Művek 2005-2008 közötti vezérigazgatóját az

állami energiacsoportból eltűnt több mint tízmilliárd forintot érintő, társtettesként, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés és sikkasztás miatt. A cégvezér akkori tanácsadója, Szász András bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés és társtettesként, folytatólagosan elkövetett pénzmosás miatt 3 év börtönt kapott. A fellebbviteli főügyészség a három munkanapon belül előterjesztett fellebbezésében a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés, foglalkozástól eltiltás és közügyektől eltiltás hosszabb tartamban történő megállapítását, valamint pénzbüntetés kiszabását, továbbá annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlottak bűnszövetségben követték el a terhükre rótt bűncselekményeket.

Az eljárás harmadfokon a Kúria előtt folytatódik.