Előfizetés

Baleset miatt lezárták az M1-es autópályát Bicskénél

Népszava-MTI információ
Publikálás dátuma
2019.03.05. 17:49
Illusztráció
Fotó: Népszava
Egy kamion átszakította a szalagkorlátot és keresztbe fordult az úttesten. A forgalmat a bicskei lehajtónál terelik az 1-es útra, a járművek Herceghalomnál térhetnek vissza az autópályára.
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalát teljesen lezárták Bicskénél, mert egy kamion keresztbe fordult az úttesten - közölte a rendőrség kedd délután a honlapján. A rendelkezésre álló adatok szerint a jármű Budapest irányából Győr felé közlekedett, amikor ismeretlen okból a 32. kilométerszervénynél a szalagkorlátot átszakította és a Budapest felé vezető oldalon keresztben állt meg. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a műszaki mentést teljes pályazár mellett végzik. A forgalmat a bicskei lehajtónál terelik az 1-es útra, a járművek Herceghalomnál térhetnek vissza az autópályára.

Elsodort egy gyereket a szentendrei HÉV, súlyos sérülésekkel vitték kórházba

Népszava-MTI információ
Publikálás dátuma
2019.03.05. 16:46
Képünk illusztráció
Fotó: Szalmás Péter / Népszava
A baleset Budakalászon történt. Szerencsére a gyerek nem esett a szerelvény alá, de így is súlyosan megsérült. A H5-ös HÉV helyett pótlóbusz jár Békásmegyer és Pomáz között.
Elsodort egy gyermeket a HÉV Budakalászon kedd délután, emiatt a szentendrei vonal érintett szakaszán pótlóbuszok járnak. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a baleset a település Sport utcájánál történt egy HÉV-átjáróban.
Egy tíz év körüli gyermek sérült meg, de nem esett a szerelvény alá. A tűzoltók stabilizálták az állapotát, majd átadták a mentőknek, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Az érintett szakaszon vágányzár van érvényben mindkét irányban. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán korábban azt írta: a H5-ös (szentendrei) HÉV helyett pótlóbusz jár Békásmegyer és Pomáz között baleset miatt.   

Kiesett egy három év körüli gyerek a harmadik emeletről Mezőtúron

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.05. 15:33
Illusztráció
Fotó: Népszava
A rendkívül súlyos sérüléseket szenvedő gyermeket mentőhelikopter vitte Budapestre. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.
Kiesett egy három év körüli gyerek egy harmadik emeleti lakás ablakából Mezőtúron még vasárnap - írja a szoljon.hu az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztjének tájékoztatása nyomán. Kardos József elmondása szerint a gyermeket rendkívül súlyos sérülésekkel mentőhelikopter vitte az országos baleseti intézetbe, Budapestre.

A portállal S. Tóth-Gönczöl Szabina megyei rendőrségi sajtóreferens közölte, a Mezőtúri Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Mivel az eljárás jelenleg is folyamatban van, több információt egyelőre nem állt módjukban közölni. A szoljon.hu cikkében hozzáteszi, információi szerint a gyerek azután zuhant ki az emeletről, hogy édesanyja magára hagyta.