Szijjártó Stuttgartba ment volna, de nem kérnek belőle

Publikálás dátuma
2019.02.27. 10:51
A Juncker és Brüsszel-ellenes propaganda nem maradt következmények nélkül, ezt Szijjártó Péter is megtapasztalhatta
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Az Európa-ellenes plakátkampány miatt mondták le a magyar külügyminiszter németországi meghívását.
Baden-Württemberg kormánya lemondta Szijjártó Péter péntekre tervezett stuttgarti látogatását az "európai értékeket sértő" magyar plakátkampány miatt. Ez a német tartomány a jelentős magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch hazája – írja a hvg.hu, a dpa német hírügynökség értesülését idézve.
A megbeszélést én mondtam le a Jean-Claude Juncker ellen folytatott magyar plakátkampány miatt. Ez a rágalmazó hirdetés Európa-ellenes, és sérti közös európai értékeinket

– jelentette be  kedden Winfried Kretschmann miniszterelnök személyesen. Úgy tudni, hogy a tartományi kormányfő hivatalában komoly politikai vita előzte meg a döntést. Végül úgy döntöttek, hogy nem kérnek Szijjártóból. Márpedig ez a látogatás mindkét oldalról leginkább gazdasági jelentőségű lett volna, hiszen  a német tartomány a jelentős magyar beruházásokat megvalósító Mercedes és Bosch hazája.
Kretschmann az egyetlen zöldpárti német miniszterelnök, így eleve nem lett volna olyan politikai téma, amiben egyet tudtak volna érteni Szijjártóval. Baden-Württemberg azonban Európa legfejlettebb régióinak egyike, amelyben sorakoznak a világpiacot saját szegmensükben vezető cégek. Az innovációban pedig kiemelt szerepet töltenek be Európában. Szijjártónak itt külgazdasági miniszterként nagyon is lett volna keresnivalója. Kretschmann bejelentése azt mutatja: vannak olyanok, akik értékek mellett választják ki, kikkel üzletelnek. 
Szerző

Lemond parlamenti mandátumáról Hegedűs Lorántné

Publikálás dátuma
2019.02.27. 10:18
Hegedűs Lorántné
Fotó: Népszava
A Jobbikból kilépett képviselőnő elmondása szerint március végéig marad az Országgyűlésben, utána civil szakmájában dolgozik tovább.
Ahogy arról mi is beszámoltunk, Hegedűs Lorántné tegnap kilépett a Jobbikból és annak frakciójából, mára pedig az is kiderült, hogy nem folytatja parlamenti munkáját függetlenként, hanem lemond országgyűlési mandátumáról. A képviselő azt közölte szerdán az MTI-vel, hogy várhatóan március 31-ig lesz országgyűlési képviselő, aztán civil szakmája szerinti állásban kíván elhelyezkedni. Az interneten fellelhető információk alapján építészmérnök, pályázatíró és projektmenedzser végzettsége van.

Hegedűs Lorántné háromszor jutott a parlamentbe a Jobbik országos listájáról. Kilépéséig a párt alelnöke is volt. Távozását bejelentő közleményében azt írta: áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségbe került eddigi pártjával, "posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás" ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével.

Papi áldással árulja Ducatiját Hodász atya

Publikálás dátuma
2019.02.27. 08:17
A motor, amihez extraként papi áldást kínálnak
Fotó: Facebook/ Hodász András
Orcapirítóan magas árat kérek érte – kínálgatja a motort vicces Facebook-bejegyzésében a katolikus pap.
Máris több százan osztották meg Hodász András Facebook-hirdetését,  amiben a karizmatikus pap motorját kínálja eladásra.
Drága Testvérek! Mély fájdalommal, de az Úr akaratában megnyugodva, megválok szeretett Ducatimtól, financiális okokból. Arra gondoltam, hogy mielőtt odaadom egy kereskedőnek, aki arcátlanul alacsony áron venné át tőlem, hogy rövid időn belül meggazdagodjon, meghirdetem az ismerőseim között, méghozzá a testvéri szeretet és az Egyház iránti szolidaritás jegyében, orcapirítóan magas áron! Ha te értetted ezt a többszörösen összetett mondatot, és komolyan érdekel egy alig kétéves, megkímélt Ducati Scrambler Icon motorkerékpár (extrák: papi áldás és mozgásérzékelős szenteltvízhintő gyalogosok ellen), jelentkezz privátban! Köszönöm! - írja a kreatív, elgondolkodtató prédikációi miatt már-már celebbé váló lelki vezető.
Hodász András a közelmúltban ugyanakkor kevésbé vicces téma miatt szerepelt a hírekben: a pap a köztévé híres-hírhedt „meleggyógyítós” műsorában, Trombitás Kristóf vendégeként értekezett arról, homoszexualitás kezelhető-e, és hogyan lehet segíteni a melegségükkel küzdő embereknek. Részvétele miatt aztán Hodászt sok kritika érte, melyekre részben szintén Facebook-oldalán válaszolt. 
Szerző
Frissítve: 2019.02.27. 11:55