Előfizetés

Két nap alatt háromszor támadtak rá a 83 éves nénire

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.13. 11:50
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A két tizenéves fiú többször bántalmazta az egyedül élő asszonyt pénzét követelve Nyíracsádon.
Egy nő tett bejelentést a rendőrségre 2019. február 12-én 10 óra körül arról, hogy 83 éves édesanyját két fiatal brutálisan bántalmazta és kirabolta nyíracsádi otthonában - írja honlapján a rendőrség. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként látókörükbe került egy 13 és egy 14 éves fiatal. Az egyenruhások a nagycserkeszi és a nyíracsádi fiúkat rövid időn belül elfogták és a Vámospércsi Rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A nyomozás adatai szerint a két fiatal először 2019. február 10-én ment be az idős nő otthonába, ahol ellökték, bántalmazták, majd lefogták és egy dezodorral a szemébe fújtak. Ezt követően a támadók átkutatták a házat és 10 000 Forintot zsákmányolva elmenekültek a helyszínről. Másnap délután 13 óra körül, valamint 15 óra körül is visszatértek a gyanúsítottak az idős nőhöz és ismételten bántalmazták, pénzt követeltek tőle, azonban miután a sértett nem tudott eleget tenni követelésüknek üres kézzel távoztak. A 83 éves egyedül élő nő csak ekkor mert szólni a lányának, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rablás és súlyos testi sértés bűntett, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a két fiatallal szemben.

Fél évet pihenhet még a szívbetegsége miatt kiengedett M. Richárd

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.13. 09:46

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Úgyis börtönbe kerülök majd - mondta a kigyúrt vállalkozó, akinek nyomkövetőt sem kellett viselnie, így hagyhatta el a bíróságot.
Hétfőn szabadlábra helyezték, ma már nyugodtan járhat-kelhet Pest megyében a Dózsa György úti gázolás egyik vádlottja. M. Richárdot nem meglepő módon, ismét szívbetegsége miatt engedték ki a rácsok mögül, a kecskeméti maffiaperből is ismert vállalkozó pedig gyorsan nyilatkozott is a Blikknek.
„Már megkezdődtek a műtétre felkészítő vizsgálatok, egy hónap múlva meg is operálnak” – kezdte M. Richárd. – „Nagyjából 5-6 hónap rehabilitáció jön utána”. Hozzátette: „Tudom jól, hogy az én esetemben nem lesz felfüggesztett, csak letöltendő börtönbüntetés. Amint vége a kezeléseknek, állok elébe a tárgyalásnak és az ítéletnek!”
Az ügyében nyilatkozó orvosszakértő ugyan kiemelte, hogy jelenleg M. Richárd nincs az életét közvetlenül veszélyeztető állapotban, de a betegsége a következő hónapokban rosszabbodhat, és akár halálos szívritmus-zavarai is lehetnek. A műtét után pedig 1-2 nap intenzív osztályos elhelyezés, 1-2 hét kórházi tartózkodás, majd 2-4 hét rehabilitáció jön. A szakértő szerint M. fiatal, ezért 2-3 hónapon belül felépülhet – ez azért jóval kevesebb idő, mint amit a férfi emlegetett rehabilitációs időszakként.
A balesetben meghalt M. Dávid családtagjai nem kívántak nyilatkozni bulvárlapnak. A 24.hu-nak M. Richárd szabadulása után viszont azt mondta az apa, hogy reméli, nem a szíve fáj, csak meg akar pattanni. Így legalább egy életen át üldözhetnék.
A két ember életét követelő baleset 2017 májusában a Dózsa György úton. Egy Citroën kanyarodni akart, amikor összeütközött egy egyenesen, nagyon gyorsan haladó Mercedesszel. A járművet M. Richárd vezette. Az ütközés után az egyik autó a közeli trolimegállóba csapódott. A szakértő megállapítása szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a Citroën vezetője nem vágja le a kanyart, illetve, ha M. Richárd nem hajt akkora sebességgel. Bár a Blikk nem teszi hozzá, M. Richárd ügyében számos olyan körülmény merült fel, ami minimum ellenszenvessé tette a közvélemény számára. Kiderült,  hogy a két ember halálában felelős gyanúsított: •a tragédia idején jogosítvány nélkül vezetett, a halálos baleset előtt kokaint fogyasztott; • a Dózsa György úti baleset után egy hónappal ismét jogosítvány nélkül vezetett; • a történtek után a Seychelle-szigeteken nyaralt más ügyben szintén gyanúsítottnak számító barátnőjével;      • évekkel korábban a kecskeméti maffiaper egyik vádlottjaként, afféle kisfőnökként ítélték el; • egy cég ügyvezető igazgatójaként bérli azt a helyet, ami korábban a Magyarországról alvilági módszerekkel elüldözött dj Karmatronic étterme volt;        • többször is megszegte a házi őrizet és bűnügyi felügyelet szabályait – orvosi vizsgálatok miatt ugyan elhagyhatta otthonát, de utána nem haza, hanem egy budai étterembe, illetve egy plázába ment; • a Dózsa György úti tragédia előtt is volt közlekedési incidense, melynek során megvert egy biciklist. Mindenek ellenére a bíróság mindig kesztyűs kézzel bánik az alvilági életben is ismert vállalkozóval, és sorozatos elszabálysértései után is indokoltnak  látják szabadlábon hagyását.

Lábossal verte össze egykori asszonya apját a kaposvári férfi

V. A.
Publikálás dátuma
2019.02.13. 08:41
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Súlyos testi sértés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 27 éves helyi férfi ellen, aki egy lábassal törte el volt élettársa édesapjának a kezét.
Volt apósán verte le szerelmi bánatát a fiatal férfi, emiatt kell most a bíróság elé állnia. A vádlott és élettársa 12 év együttélés után tavaly novemberben szakítottak, ám ebbe a vádlott nem tudott beletörődni, s részegen megjelent volt asszonya házánál. A nő apja éppen a vízaknába akart lemenni, amikor meglátta az udvaron az egykori élettársat, s megkérdezte, mit keres ott? Összevitatkoztak, s a feldühödött vádlott felkapott egy piros lábost, mellyel ütni kezdte a derékig a vízaknában álló sértettet, akinek a védekezés közben több helyen eltört e keze. Az ügyészség a büntetlen előéletű, beismerő vallomást tevő férfivel szemben felfüggesztett börtönt indítványozott a vádiratban.