A DK kórházlátogatásra hívja Nagy Ferót, akit "szuper felszereléssel" "szuperül elláttak"

Publikálás dátuma
2019.02.07. 12:46
Képünk illusztráció
Fotó: Németh András Péter
A párt ezzel reagált a zenész szerdai Facebook-bejegyzésére, amelyben "nyakon vágást" helyezett kilátásba mindazoknak, akik "még egyszer hülyeségeket írnak a magyar egészségügyről."
"A Demokratikus Koalíció meghívja Nagy Ferót egy átfogó budapesti kórházlátogatásra! Beszéljünk együtt azokkal, akik fél-egy napot várnak a sürgősségin, azokkal, akiket azért nem műtenek meg, mert nincs a kórházban altatóorvos, azokkal, akiket azért nem vesznek át a mentősöktől, mert nincs elég kórházi ágy, azokkal, akik azért nem kapnak gyógyszert a kórházban, mert nem vittek magukkal, azokkal, akiknek patkányokkal, szennyvízzel vagy leszakadó mennyezetekkel kellett dacolniuk a kórházban" - fogalmaz csütörtöki közleményében a DK.

A párt ezt azok után adta ki, hogy Nagy Feró szerdán nagy port felvert bejegyzést tett közzé saját Facebook-oldalán, ahol közelmúltbeli térdműtétje tapasztalatait írta meg:
"Szuper ellátás!!!! Itt mindenki engem ápol-kezel-altat-ellát, egy szuperül felszerelt kórházban. Nekem úgy tűnt ez a XXI. század. Itt csak gyógyulni lehet. Aki még egyszer az egészségügyi ellátásról hülyeségeket ír, azt komolyan mondom nyakon vágom"

- írta a zenész a posztban.

 A DK most azt üzente neki, amikor majd ellátogat az általuk felvázolt állapotban lévő kórházakba, az ottani betegeknek "mondja a szemükbe, hogy szerinte nekik nem jobb ellátás, hanem nyakon vágás jár." 

Népszava kommentár

Ha már DK és egészségügyi ellátás: nem lehet nem felidézni, hogy a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc annak idején az elhíresült őszödi beszédben megemlítette, hogy édesanyja megkérdezte tőle, hogy megjavult-e az egészségügyi rendszer, hiszen mindenből jobb jut neki. Az elhíresült válasz pedig úgy hangzott: "egy lószart, mama! Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet." Nos, félő, hogy a Beatrice frontemberének mostani jó tapasztalatai mögött is valami hasonló állhat.

Szerző
Frissítve: 2019.02.07. 12:56

17 milliárdos közbeszerzésen indult a buszcég, rögtön erőszakkal akarták megvenni

Publikálás dátuma
2019.02.07. 12:34

Fotó: Shutterstock
Állítólag vannak visszautasíthatatlan ajánlatok.
Elítélt a bíróság három embert, akik egy cég ügyvezetőjét megfenyegették, hogy adja el nekik a vállalatát, írja a hvg.hu. A személyszállítással, autóbuszvonalak üzemeltetésével foglalkozó cég 2013-ban közbeszerzési eljárásra jelentkezett résztvevőként egy 17 milliárd forintot meghaladó értékű ajánlattal. A cég ügyvezetőjét megkereste egy 46 éves férfi, és megkísérelte rávenni, hogy – egy ismeretlen megbízói kör részére – adja el a cégét, mert csak ebben az esetben nyerheti meg a cég a közbeszerzési eljárást. A vádlott többször – egy alkalommal két társa jelenlétében – azzal fenyegette meg a cég vezetőjét, hogy ha nem adja el a céget, és az nem nyeri meg a közbeszerzési eljárást, akkor több milliárd forintos bevételtől esik el a cég. Azt mondta, ez nem presszió, de vannak visszautasíthatatlan ajánlatok.
Szerző

Kiszivárgott néhány részlet, mit jelenthet be Orbán Viktor a vasárnapi évértékelőjén

Publikálás dátuma
2019.02.07. 12:23

Fotó: Népszava
A kormány egy időben akarhat növekedésösztönző-, versenyképességi-, valamint gazdaságvédelmi-programot levezényelni - márpedig ezeket a részben ellentétes intézkedések nehéz egy tető alá hozni.
További infrastrukturális állami beruházások, a falusi csok "felturbózása", turisztikai fejlesztések, az informatikai szegmens megerősítése, adócsökkentések, valamint a külföldi működő tőke idevonzásának felpörgetése - állítólag ezek lehetnek annak az új növekedésösztönző programnak az alappillérei, amelynek részleteit Orbán Viktor a vasárnapi évértékelőjében jelent majd be, írja a Figyelő értesüléseire hivatkozva a napi.hu.

Mivel a kabinet erre az évre - a tavalyi rekord után - lassítást, azaz 4,1 százalékos GDP-növekedési ütemet "kalibrált" be, egyre biztosabb, hogy pótlólagos rásegítés szükséges, erről a miniszterelnök már korábbi nyilatkozatában is említést tett. Közben elkészült a versenyképességi vitaanyag is, amelyet már első körben a kormány is megtárgyalt.
A portál szerint figyelemre méltó, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a múlt hétvégén arról beszélt, hogy Magyarországon is érdemes a világgazdasági lendület visszaesésére felkészülni,

erre pedig gazdaságvédelmi programot alakíthat ki a kormány tavasszal. Szavai szerint a világgazdasági lendület kezd kicsit visszaesni, és ezeket a hatásokat Magyarország sem tudja kizárni, erre érdemes felkészülni. "A magyar kormány olyan intézkedéseket kíván hozni, amelyek megvédik a munkahelyeket, a bérnövekedés ütemét, törekszik arra, hogy a fejlesztések ne álljanak le, ne törjön meg a fogyasztás lendülete, és a bérek, nyugdíjak megtartsák vásárlóerejüket. Több minisztériumban is folyik tervezés, amely alapján gazdaságvédelmi programot alakíthatnak ki tavasszal" - mondta a pénzügyminiszter. Ebből pedig az elemzések szerint adódik egy olyan következtetés, hogy akár össze is érhet a három program: a növekedésösztönző, a versenyképességi, valamint a gazdaságvédelmi - komoly közgazdasági kérdés azonban, hogy ezeket a részben ellentétes intézkedéseket hogyan lehet egy dokumentumban összehozni.
Szerző
Frissítve: 2019.02.07. 12:24