Mészáros Lőrinc szállodájában tartja frakcióülését a Fidesz-KDNP

Publikálás dátuma
2019.01.29. 12:04

Balatonalmádiba mennek, már nem is lehet szobát foglalni a Hunguest Hotel Bál Resortba.
Mészáros Lőrinc balatoni szállodájában tartja háromnapos összejövetelét a Fidesz és a KDNP - értesült a 24.hu. A kormánypártok február 13-tól 15-ig vonulnak el Balatonalmádiba, felkészülni a tavaszi ülésszakra, méghozzá a Mészáros Lőrinchez tartozó Hunguest Hotel Bál Resortba. A portál azt írja, különböző szálláskereső honlapokon már nem is lehet foglalni erre az időszakra a 200 szobás hotelbe.
A szállodát tavaly vásárolta meg az ország leggazdagabb embere, a felcsúti milliárdos résztulajdonában álló Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 2018 márciusában kizárólagos befolyást szerzett a BLT Group Zrt.-ben amely a Balatontourist csoport mellett három balatoni ingatlant tulajdonol. Ekkor hagyta jóvá a Konzum Nyrt. igazgatósága azt is, hogy a Konzum RE Ingatlanalap a Hotel Bál Resort – egykori Ramada Hotel – tulajdonával tőkét emeljen a tőzsdei társaságban.
Szerző
Frissítve: 2019.01.29. 12:11

ÁSZ: "a Fidesz és a KDNP biztosította a közpénzek felhasználásának átláthatóságát"

Publikálás dátuma
2019.01.29. 11:10

"Az ÁSZ megállapította, hogy a két párt gazdálkodásának törvényessége biztosított volt, a könyvvezetés és a gazdálkodás során betartották a jogszabályi előírásokat" - ezt közölte az Állami Számvevőszék, miután lezárult a Fidesz és a KDNP 2016-17-es gazdálkodásának vizsgálata.
A számvevőszék szerint mindkét párt biztosította a közpénzek felhasználásának átláthatóságát és elszámoltathatóságát. Az ellenzéki pártokat rendre megregulázó, legújabban a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot egrecíroztató Állam Számvevőszék (ÁSZ)a Fidesszel és a KDNP-vel szemben elég nagyvonalú volt: a nagyobbik kormánypártnál mindössze annyi kifogásolnivalót találtak, hogy a párt a két évvel ezelőtti alapszabály-módosításkor nem gondoskodott felügyelő bizottság létrehozásáról. Az ÁSZ honlapján közzé tett kommüniké szerint a Fidesz 
a 2016. és 2017. évi pénzügyi kimutatásait a jogszabályi előírások alapján készítette el, azok közzétételéről határidőben gondoskodott, ezzel biztosítva gazdálkodásának átláthatóságát. Működéséhez a forrásokat – köztük a költségvetésből juttatott és az egyéb támogatásokat, adományokat – szabályszerűen használta fel, tiltott vagyoni hozzájárulást nem fogadott el. A párt a vagyonnal való gazdálkodás szabályait meghatározta, működése során a vagyont a törvényi előírásoknak eleget téve használta.

A KDNP-ről hasonló szépeket és jókat állapított meg az ÁSZ. Hibát náluk is mindössze a felügyelő bizottság létrehozásának hiányában talált. A Fidesznek egy, a KDNP-nek két javaslatot tett a számvevőszék, amelyre 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie.
Szerző

Horváth Csaba visszaléptetését kéri Puzsér stábja

Publikálás dátuma
2019.01.29. 10:51

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Szerintük az MSZP főpolgármester-jelöltje megkérdőjelezte az előválasztás második fordulójának szükségességét. Cserébe a Sétáló Budapest az első fordulót vette célkeresztjébe.
Puzsér Róbert stábja nekiment a budapesti főpolgármesteri jelöltségért tartott előválasztások első fordulójának, derül ki közösségi oldalukról. Teszik mindezt válaszul arra, hogy Horváth Csaba egy a Népszavának adott interjúban megkérdőjelezte a második forduló szükségességét. Az első körben az MSZP-s Horváth méri össze magát Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd jelöltjével, a második körben pedig a nyertes Puzsérral verseng majd, illetve azzal, aki még idő közben úgy dönt, ringbe kíván szállni. Ám az MSZP-s politikus múlt héten úgy nyilatkozott:
"amúgy nem gondolom, hogy lesz második forduló".

Szerinte addigra Puzsérnak nem lesz érdemi támogatása - amit egyébként pont az előválasztás hivatott lemérni. "Ez a nyilatkozat szöges ellentétben áll annak a megállapodásnak a szellemével, amit az MSZP nevében Ön, a Párbeszéd nevében Karácsony Gergely és Puzsér Róbert kötött december elején" - olvasható a Sétáló Budapest közleményében, melyet az MSZP budapesti elnökének, Molnár Zsoltnak címez. Mint az azt fogalmazó kampányfőnök felhívja rá a figyelmet, a felek előzetesen úgy egyeztek meg: nem fogják vitatni az egyes fordulókat. Ám Puzsér stábja szerint Horváth épp ezt tette, ami nyílt hadüzenet a teljes ellenzéki együttműködésnek: "ez az a mentalitás és arrogancia, ami az elmúlt években is ellehetetlenítette a hatékony ellenzéki együttműködést Orbán rendszerével szemben". Ezután azt írják: 
"tisztelettel kérjük, hogy jó szándékuk jeleként vonják vissza Horváth jelölését, ne indítsák az előválasztás első fordulójában, mert a viselkedése, nyilatkozatai morálisan elfogadhatatlanok és szembe mennek a megállapodásunkkal".

Mindezzel persze ők maguk is vita tárgyává teszik az előválasztás első fordulójának létjogosultságát, ha ugyanis a megállapodást szerintük felrúgó Horváth visszalép, úgy Puzsér potenciális ellenfele úgy esne ki a versenyből, hogy esélyt sem kapna.
Szerző