Tuzson eljárást indít a Wizz Air vasárnapi poggyász-balhéja miatt

Publikálás dátuma
2019.01.28. 18:16
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A gépnek a szokásosnál többet kellett tankolnia indulás előtt, így csak a poggyászok kipakolásával tudtak a megengedett súlyhatáron belül maradni. Az összes utas feladott csomagja Dubajban maradt.
A Wizz Air légitársaság vasárnapi Dubaj-Budapest (W62498) járatánál tapasztalt poggyászkezelési panaszok tisztázása érdekében Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár kezdeményezte, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala indítson eljárást a légitársasággal szemben - közölte a Miniszterelnökség.
Felmerült a gyanú, hogy a Wizz Air nem teljesítette a szerződésben vállalt és az utasok által kifizetett szolgáltatásait, az ilyen jogsértések ellen minden helyzetben kötelességünk megvédeni a magyar emberek érdekeit - írták.  A Kormányhivatal az eljárás során megvizsgálja, hogy megfelelően, pontosan és kellő időben tájékoztatták-e a fogyasztókat a poggyászproblémákkal kapcsolatban, illetve amennyiben jelentős késés következett be az adott járaton, akkor a fogyasztókat megillető jogokat biztosította-e a légitársaság.

Dubajban hagyták több utas csomagját

"Most hajnalban fél óra késéssel 1:22-kor érkeztünk egy WizzAir járattal (W62498) Budapestre Dubajból. 15-20 perc várakozás után közölték hogy az összes utas feladott poggyásza Dubajban maradt. Mindenkitől egyesével jegyzőkönyvet vettek fel (fél 4-re értünk haza), hogy mikor kapjuk meg a csomagokat, arról semmilyen tájékoztatást nem kaptunk" - írta az Indexnek a portál egyik olvasója. A pórul járt utas hozzátette, Dubajban annyit mondtak, hogy kicsit késve fognak megérkezni Budapestre az időjárás miatt, de a feladott csomagokról senki egy szót nem mondott nekik sem ott, sem az út során. Most egy linket kaptak, ahol név és azonosító használatával majd megnézhetik, hol tart a dolog, illetve annyit mondtak, ha megérkeznek a csomagok, futárszolgálat viszi majd ki a megadott címre.

Reagált a Wizz Air

"Az erős ellenszél miatt megnövekedett fogyasztás és a Budapestre előre jelzett hó miatt a Wizz Air W6 2498-as számú, Dubaiból Budapestre közlekedő járatának a szokásosnál több üzemanyaggal kellett elindulnia. Ezért, illetve a feladott poggyászok szokatlanul nagy mennyisége és tömege miatt néhány utas poggyászát felszállás előtt kirakodták, hogy a repülőgép a megengedett súlyhatáron belül maradjon. A légitársaság mindent megtesz, hogy a következő, január 29-i járattal minden hiányzó poggyászt eljuttasson az érintett utasokhoz" - közölte a portál érdeklődésére.
Szerző
Frissítve: 2019.01.28. 18:34

A szlovák közmédiánál folytatja Veiszer Alinda

Publikálás dátuma
2019.01.28. 18:12

Fotó: Németh András Péter
A műsorvezető a Pátria Rádióhoz szerződik, egyelőre fél évre írt alá egy heti három órás műsorsávra.
A szlovák közmédia napközben magyar nyelven sugárzó rádiócsatornájához, a Pátria Rádióhoz szerződik Veiszer Alinda. A műsorvezető erről először a SZEMlélek műsorában beszélt, most pedig az Indexnek elmondta: a Pátria Rádió már korábban ajánlott neki szerződést, eddig arról tárgyaltak, pontosan milyen műsort vezessen.
„Egyelőre fél évre írtam alá egy heti három órás műsorsávra. Nem politikáról, hanem – ahogy régebben is – közéletről és kultúráról lesz szó, nyilván elsősorban a magyarországi ügyekről, de szóba kerülhetnek a felvidéki témák is. Teljesen szabad kezet kaptam”

– fogalmazott.

A váltásról a portálnak úgy fogalmazott:
„nagyon örülök, ha valahol a környezetünkben van olyan közmédia, ahová betehetem a lábam, és nem vagyok tiltólistán. Jó csapatba érkezem, a szó klasszikus értelmében újságírók közé.”

Szerző

Zárt körben temetik Andy Vajnát

Publikálás dátuma
2019.01.28. 18:08

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A család kérésére a temetés részletei nem nyilvánosak.
Nem engedik be a sajtót Andy Vajna búcsúztatására csütörtökön – közölte az Index megkeresésére a Nemzeti Örökség Intézete. Hozzátették, hogy a család kérésére a temetés részletei nem nyilvánosak. A portál azután fordult a temetés megszervezéséért felelős állami szervhez, hogy kiderült, a Fiumei úton tartandó szertartáson beszédet mondhat Arnold Schwarzenegger.  
„Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a család kérésére a temetés részletei nem nyilvánosak, a kérdésekre nem áll módunkban válaszolni. Emellett felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a temetés nem lesz sajtónyilvános”

– fogalmazott a Nemzeti Örökség Intézete.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön közölte, hogy a kormány gondoskodik a múlt hétvégén elhunyt Andy Vajna temetéséről, a filmproducer, kormánybiztos végső nyughelye a budapesti Fiumei úti temetőben lesz.
Szerző