Havi kétmilliós orvosi fizetést tartana reálisnak Kásler Miklós

Publikálás dátuma
2019.01.15. 20:01

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Ez talán feleslegessé tenné a hálapénzt is, vélte az emberi erőforrások minisztere
 Nem csak a fizetési kondíciókon, de az egészségügyben dolgozók szociális körülményein is javítani szeretnének – mondta Kásler Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában.   Mint a politikus fogalmazott, nyilvánvalóan a jelenlegi fizetéseknél lényegesen magasabb fizetéseket gondolna olyan magasnak, ami felvethetné a paraszolvencia megszüntetésének a lehetőségét, de ez szerinte reális cél.
A kérdésre, hogy mekkora lenne a megfelelő fizetés, arról a miniszter az Aréna című műsorban azt mondta,
„ha a realitásokhoz próbálunk közelebb kerülni, másfél-kétmillió forintos havi fizetés mindenféleképpen azt a biztonságot jelenti, amiből egy orvos méltó módon fent tudja tartani magát és a családját”

Szerinte nem kizárólag fizetésekről van szó, hanem például a lakhatásról is; a fizetések folyamatos és intenzív emelése mellett a szociális viszonyokon is javítani kíván az állam. A beszélgetés a rádió honlapján, az archívumból is meghallgatható.
Szerző

Továbbra is rács mögött marad a csengeri örökösnő, egymást érik a házkutatások

Publikálás dátuma
2019.01.15. 19:33
Sz. Gáborné rendőrök kíséretében a ferihegyi reptéren
Fotó: police.hu
Az asszony otthonában és gyerekeinél is rendőrök vizsgálódtak. A Kósa Lajossal is közös céget alapító örökösnő állítja, nem csapott be senkit, és létezik a sokszor emlegett 1300 milliárdos hagyatéka.
Meghosszabbították a csengeri örökösnő letartóztatását – tudta meg a 24.hu. A hírportál információit megerősítette Helmeczy László, az asszony ügyvédje is. Meghosszabbították a letartóztatását és újabb házkutatások voltak a csengeri otthonában és Budapesten a gyerekeinél. De nem vittek el semmit - mondta Helmeczy. A választási kampányban ismertté vált csengeri asszonyt szeptember elején hozták haza Svájcból, még aznap őrizetbe vették és másnap délután a kórházban megtörtént a gyanúsítotti kihallgatása is. A három és fél órás vallomásában kitartott amellett, hogy nem csapott be senkit, és létezik az általa emlegetett 1300 milliárdos hagyaték.  A fideszes Kósa Lajossal kapcsolatban azt mondta, ő is tudja majd igazolni, hogy a hagyaték valós, hiszen látta a dokumentumokat és intézkedett is a hagyatékkal kapcsolatban. A csengeri asszonyt 368 millió forintnyi csalással gyanúsították meg. Sz. Gáborné elismerte, hogy különböző vállalkozóktól és magánszemélyektől több százmilliót kapott. Azt azonban továbbra is tagadja, hogy bárkit is szándékosan be akart csapni.
Vallomásában azt állította, már tíz éve tud arról, hogy óriási (1300 milliárd forintos) vagyont örökölt. Elmondása szerint arra kellett neki a pénz, hogy hozzájusson a mesés hagyatékhoz, és fedezze a külföldi és a hazai ügyvédek költségeit és a kiadásait. A kölcsönkért pénz összege pedig csak egy töredéke volt annak, amit a birtokába jutott okiratok szerint örökölt. Az asszony vagyonát zárolták és elrendelték az elmeorvosi vizsgálatát. Ennek eredményére azonban még várni kell.
Szerző

Kecskekínzókamra működik Érden, a hatóságok tehetetlenek

Publikálás dátuma
2019.01.15. 19:15
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két emelet mélyen, pokoli körülmények között tartanak több mint 130 kecskét, a vak állatokat megközelíteni sem lehet.
 Több mint százharminc kecskét tartanak borzalmas körülmények között Érd-Parkvárosban egy mély pincében – jelentette be keddi sajtótájékoztatóközölte Érd polgármestere kedden, sajtótájékoztatón. T. Mészáros András elmondta, többször is jelezték neki az elmúlt években Érd-Parkváros lakói, hogy egy pincében, kétemeletnyi mélységben teljesen sötétben, saját ürülékükben, iszonyú bűzben élnek az állatok. Hozzátette, hogy a kecskék vakok, és valószínűleg egy lyukon át táplálták őket. A 2011 óta tartó ügyben mindig kérte a hatóságokat, hogy intézkedjenek, így többek között a város jegyzőjét, aki állatvédelmi okok miatt kezdeményezhet intézkedést, de a helyszíni szemle meghiúsult, mert a tulajdonos nem engedett be senkit az ingatlanba - mondta a városvezető Mint megjegyezte, a többi hatóság – a hatósági állatorvos, valamint a népegészségügy – a kormányhivatalhoz tartozik, nem az önkormányzathoz, de azok sem tudtak tényleges eredményt elérni. Amit egy polgármester ilyen esetben tehet, azt megtette, jelezte a drámai helyzetet és kérte a mielőbbi hatékony megoldását. T. Mészáros úgy tudja, már megkezdődtek a hatósági intézkedések és ismeretlen tettes ellen feljelentés is született az ügyben - írja MTI.
Szerző