Öt és fél évet kapott az ismerősét tarkón lövő szalkszentmártoni férfit

Publikálás dátuma
2019.01.10. 12:58
Illusztráció: Shutterstock
A 66 éves, korábban emberölés miatt életfogytiglanra ítélt, de kegyelemmel szabadult férfi 2015-ben okozott életveszélyes sérülést az út túloldalán lakó sértettnek.
Jogerősen öt és fél év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a szalkszentmártoni férfit, aki 2015-ben hátulról tarkón lőtte ismerősét - tette közzé az MTI. A jelenleg 66 éves vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság. A korábban emberölés miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt, de büntetéséből kegyelemmel szabadult férfi a Bács-Kiskun megyei Szalkszentmártonban egy tanyás ingatlanon gazdálkodott. A tanyával szemben, az út túloldalán lakott az akkor 48 éves későbbi sértett, akit bár korábban többször is bántalmazott a vádlott, viszonyuk jó volt, rendszeresen összejártak.

 2015. február 2-án délután a sértett utánfutós autójával átment a vádlott tanyájába, hogy elszállítsa onnan a cefrés hordókat. Miután végeztek a felpakolással, a vádlott egy pisztolyt vett elő, és azzal a sértettet - meg nem állapítható okból - 1-1,5 méter távolságból hátulról tarkón lőtte. A sértett elesett, és amikor feleszmélt, nem tudta mi történt vele, az előzményekre nem emlékezett, csak rosszul érezte magát. A vádlott a vérző férfit bekísérte a házba, majd a sértettet - annak ellenkezése dacára - odaérkező öccsével orvoshoz vitték. A meglőtt férfi később kórházba került, ahol a koponyájából eltávolították a lövedéket. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, orvosi ellátás nélkül meghalt volna. A gyógyulása hat hónapig tartott, de maradandó egészségkárosodást szenvedett el.

A vádlott bűnösségét mindvégig tagadta, arra hivatkozott, orvvadászok eltévedt lövedéke sebesítette meg a férfit. Az eljárás során meghallgatott fizikus szakértő azonban kizárta, hogy a sértettet távoli lövés érte volna, a tanya udvarán pedig csak ketten tartózkodtak, a vádlott kezén és ruházatán pedig lőpornyomokat rögzítettek. A táblabíróság döntésével megváltoztatta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét, és a vádlott bűncselekményét emberölés kísérlete helyett életveszélyt okozó testi sértésnek minősítette, büntetését pedig hét év tíz hónapról öt és fél évre mérsékelte.

Ketten meghaltak egy vasúti átjáróban Galgahévíznél

Publikálás dátuma
2019.01.10. 12:48

Fotó: police.hu
Egy személyautó és egy vonat ütközött össze csütörtökön, az autóban utazó két felnőtt a helyszínen életét vesztette.
Ketten meghaltak, amikor egy személyautó és egy vonat ütközött össze egy vasúti átjáróban Galgahévíznél - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön kora délután az MTI-t. Csámpai Attila elmondta, a vonat körülbelül 500 méteren át tolta maga előtt a személyautót. Az autóban utazó két felnőtt a helyszínen életét vesztette. A vonaton ülők közül nem sérült meg senki. A baleset miatt az aszódi vasútvonalon várhatók késések - közölte a szóvivő.
Frissítve: 2019.01.10. 21:28

Három évet kaphat a férfi, aki az Árkádban megtámadott egy rabbit

Publikálás dátuma
2019.01.10. 12:20

Fotó: Shutterstock
A férfi tavaly a budapesti bevásárlóközpontban odalépett a sértetthez, és leverte a fejéről a kipáját.
Új szakaszába ért az a tavaly április 5-i ügy, amely során egy férfi a budapesti Árkád bevásárlóközpontban szó nélkül odalépett egy másik vásárlóhoz, és lesodorta a fejéről a kipáját, majd sietve elhagyta a helyszínt - számol be róla a hvg.hu. Korábbi beszámolókból kiderült, hogy a sértett egy, a családjával Magyarországon tartózkodó kanadai rabbi volt. Az ügyészség most vádat emelt az elkövető ellen közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt. Mint írták, a férfi "kifejezetten a sértett közösséghez tartozása miatt" tette, amit tett. Ezt a bűncselekményt a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.
Szerző