Több mint egymillió forint értékű dohányt foglaltak le Csengersimánál

Publikálás dátuma
2019.01.10. 11:09
Képünk illusztráció
Csaknem 25 kilogramm vágott dohányt találtak a rendőrök egy gépkocsiban, amely a csengersimai magyar-román közúti határátkelőhelyen akarta elhagyni az országot.
A csengersimai közúti határátkelőhelyen még szerdán jelentkezett kilépésre egy román rendszámú gépjármű utasaként egy 61 éves román-magyar kettős állampolgár, közölte csütörtökön az MTI. A rendőrök az ellenőrzés során a gépkocsi csomagtartójában két zsákban csaknem 25 kilogramm vágott dohányt találtak, amelyet a jármű utasa a magáénak vallott. A rendőrök a 61 éves férfit és az egymillió forintot meghaladó értékű dohányárut átadták a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.
Frissítve: 2019.01.10. 11:13

Dupla alvázba rejtette a 151 milliót érő kábítószert, lebukott Röszkénél (videó)

Publikálás dátuma
2019.01.10. 08:00

Fotó: police.hu
A pénzügyőrök több mint 75 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak a járműben.
Egy jármű rakterének átalakított padlójában elrejtve próbált kábítószert csempészni az országba egy szerb férfi Röszkénél – írja a police.hu. A rendőrség közlése szerint a férfi kedd este jelentkezett belépésre kisteherautójával a határátkelőhelyen, ahol – útlevelének ellenőrzését követően – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai tételes vámvizsgálatot rendeltek el vele szemben. A NAV pénzügyőreinek a jármű ellenőrzésekor feltűnt, hogy a raktér padlózata a gyári kialakításánál magasabb. A padló alatt végül több, növényi törmeléket tartalmazó csomagot találtak. A rejtekhelyről 68 csomagban több mint 75 kilogramm kábítószergyanús anyag került elő, amely a helyszínen elvégzett gyorsteszt szerint marihuána. A rendőrök lefoglalták a kábítószert, amely – súlya alapján – meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 151 millió forint. A nyomozók előállították a 37 éves szerb férfit, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.
Fotó: police.hu
Az esetről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is beszámol a Facebook-oldalán. Mint írják, a járművet vezető, Szerbiából Németországba tartó sofőr úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban első ránézésre feltűnt nekik, hogy a raktér padozata eltér a gyári kialakítástól, ezért az autót tételes vizsgálatra félreállították. A szigorított ellenőrzésen a pénzügyőrök a raktér padozatának két szélén egy-egy zsinórra lettek figyelmesek, amit meghúzva a padozat felnyithatóvá vált. Az átalakított járműről egy videót is közzétettek a közösségi oldalon:
Szerző

Halálos baleset - Teherautónak ütközött autójával egy idős nő

Publikálás dátuma
2019.01.09. 17:26

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Hiába próbálták újraéleszteni az asszonyt, nem tudták megmenteni az életét. A baleset oka ismeretlen, azt a rendőrség vizsgálja.
Egy idős nő életét vesztette, amikor autójával egy tehergépkocsinak ütközött - írja a police.hu. A szerda délután fél 4 előtt, Dabason történt baleset oka egyelőre ismeretlen, így azt sem tudni: a kedd este óta országszerte számos helyen eltakarítatlan hónak szerepe volt-e a tragédiában.
A személyautót vezető 74 éves asszony olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Mint a katasztrófavédelem írja, hiába próbálkoztak az újraélesztésével.
A Budapest felé haladó forgalmi sávot a helyszínelés idejére lezárták.
Szerző
Frissítve: 2019.01.09. 20:12