Előfizetés

Hétköznapi közlekedési konfliktus fajult halált okozó testi sértésig

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.09. 11:35
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy rolleres majdnem elütötte egy férfi élettársát, aki emiatt rászólt. A szóváltásból dulakodás lett, amely során a férfi megütötte a sértettet, aki elesett, és később belehalt sérüléseibe.
Egy 2017. április 15-i történetet elevenít fel közleményében a Fővárosi Főügyészség, az ügyben ugyanis most nyújtották be a vádiratot. Eszerint egy 42 éves férfi a budapesti VII. kerületi Alsóerdő soron kereket cserélt a gépkocsiján, miközben megérkezett az élettársa. Amikor az élettárs a gépkocsi hátsó ajtajához ért, közte és a jármű közötti szűk helyen – hátulról érkezve – rolleren elhaladt egy másik férfi. A rolleres a keskeny hely miatt majdnem nekiütközött a vádlott élettársának, aki ijedtében felkiáltott. A kiáltásra felfigyelt a vádlott és a rollerrel tovább közlekedő férfira szólt, hogy figyeljen jobban. A sértett ekkor leszállt a rollerről, azt a földre tette, és elindult a vádlott irányába. A vádlott és a sértett között lökdösődés, dulakodás alakult ki, amely során a vádlott nagy erővel megütötte a sértett fejét. Az ütés következtében a sértett elesett, fejét az aszfaltba ütötte, és eszméletét vesztette. A vádlott élettársa a mentőket, egy járókelő a rendőrséget értesítette. Eközben a vádlott is a helyszínen maradt, egy pólót tett a sértett feje alá. A sértett koponyasérülést szenvedett, és a szakszerű orvosi ellátás ellenére a sérülés következtében 9 nappal később életét vesztette.  A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben vádiratot nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre halált okozó testi sértés bűntette miatt, amelyet a törvény 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet. 

Vádat emeltek a mohácsi férfi ellen, aki baltával verte agyon a kutyáit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.09. 10:34
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott a kutyákat az ütlegelés után a házához közeli aknába dobta.
Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség egy helyi férfi ellen, aki egy baltával annyira megverte kutyáit, hogy azok koponyája betört - áll az ügyészség közleményében. A férfi ezt követően a két állatot a lakóháza közelében lévő aknába dobta, ahol azok rövid időn belül elpusztultak. A két kutya a vádlott bántalmazása következtében különös szenvedésnek volt kitéve, a férfi tette így kimeríti az állatkínzás bűntettét, amelynél a Büntető Törvénykönyv szerint akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is kiszabható.

Alzheimer-kórban szenvedő idős asszonytól csalt ki pénzt a kaposvári nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.09. 09:59

Fotó: Népszava
Még internet előfizetést is kötettett a sértettekkel, vádat emeltek ellene.
Bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat egy kaposvári nővel szemben, aki bizalmukkal visszaélve két ismerősét, valamint két gazdasági társaságot is megkárosított. Az ügyészség közleménye szerint a 42 éves nő még 2017 nyarán ismerkedett meg a sértettekkel, akik közül az Alzheimer betegségben szenvedő idős asszonyt az utcán szólította le, míg az időközben elhunyt középkorú nővel egy ingatlanügylet során került kapcsolatba. A nő a sértettek bizalmába férkőzött, folyamatosan kereste őket és különböző indokokkal – gyerekeinek ruhára, ételre, számlákra – pénzt kért kölcsön tőlük. Az idős asszonnyal hitelt vetetett fel, elkérte az ékszereit átmeneti pénzzavarra hivatkozva, valamint a sértettekkel internet előfizetést is kötettett. A vádlott a két nőt azzal hitegette, hogy valamennyi tartozását megadja, azonban erre se szándéka, se lehetősége nem volt, a pénzkölcsönöket és a hitelkeretet felélte, az ékszereket zálogba adta és az internetszolgáltatást használta, de a számlákat nem fizette. A nő az elkövetett bűncselekményekkel több mint 750 ezer forintos kárt okozott. A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.