Előfizetés

Magyarok is Thaiföldön rekedtek a trópusi vihar miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.04. 21:26

Fotó: AFP
A kompközlekedést leállították és több repteret is bezártak.
Több tízezer turista – köztük sok magyar – ragadt Thaiföld déli részén, miután lecsapott a Pabuk nevű trópusi vihar – hangzott el az RTL Híradóban. Az érintett területeken a helyenként 75 kilométer/órás szél fákat csavart ki, ezek közül sok házakra zuhant, ami miatt számos épület lakhatatlanná vált. A turisták által kedvelt térségben 30 éve nem pusztított ekkora vihar. Leállították a kompközlekedést és több repteret is bezártak. Az egyik szigeten, Szamujin ragadt magyar férfi, Kálmán Tamás és menyasszonya a csatornának egy videóüzenetet is küldött. A férfi elmondta: őket nem kellett kitelepíteni, szállodájukban vészelik át a vihart. A kompok még két napig nem járnak, addig nem tudják elhagyni a szigetet. 

Magyarországon a legkevesebb a rendőr az Európai Unióban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.04. 20:06
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Utánunk Finnország, Dánia és Svédország következik.
Csökkent az Európai Unióban dolgozó rendőrök száma az utóbbi években: az Eurostat friss jelentése szerint 2016-ban összesen 1,6 millió rendőr volt az EU-ban, ami 3,4 százalékkal kevesebb a 2009-es adatokhoz képest. A statisztikák szerint 2016-ban 100 ezer emberre 318 rendőr jutott. Az adatok alapján ez az arány
Magyarországon a legalacsonyabb: hazánkban 100 ezer emberre mindössze 90 rendőr jutott.

Magyarország után a rangsorban Finnország (137), Dánia (186) és Svédország (203) következik. A legtöbb rendőr a statisztika szerint a lakossághoz viszonyítva Cipruson (573), Máltán (505) és Görögországban (492) van.

Halálra késeltek egy férfit egy angliai vonaton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.04. 19:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadó elmenekült, nagy erőkkel keresik a rendőrök.
Halálra késeltek egy férfit péntek délután egy vonaton Angliában, egy Guildfordból a londoni Waterloo pályaudvarra tartó járaton – írja a BBC. A brit közlekedési rendőrség (BTP) szóvivője közölte, hogy a vonaton sokkoló és erőszakos támadás történt, ami az utasok számára is „hihetetlenül ijesztő” volt. Úgy vélik, az elkövető a clandoni pályaudvaron hagyta el a szerelvényt. A vonat jelenleg Horsleyban van, a rendőrök a településen és a környező térségekben is keresik az elkövetőt. Minden utast arra kértek, hogy keresse meg a rendőrséget, még akkor is, ha véleménye szerint nem láttott semmi jelentőset.