Több kilométeres a torlódás Hegyeshalomnál

Publikálás dátuma
2019.01.04. 17:08
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az autósoknak 50-55 perces araszolásra kell számítaniuk Ausztria irányába.
A megnövekedett forgalom miatt 5 kilométeres torlódás alakult ki az M1-es autópályán, Hegyeshalom közelében. A közlekedőknek a határátlépési pontnál történő áthaladás lassulására kell számítani – írja a police.hu. Az Útinform szerint mindez  50-55 perces araszolást eredményez Ausztria irányába.   A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy az autósok fokozott odafigyeléssel közlekedjenek az érintett szakaszon, és indulás előtt a rendőrség honlapján, a határinfo oldalon tájékozódjanak a választott határátlépési pontoknál szükséges várakozási időkről.
Szerző

Halálos fenyegetést kapott a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke

Publikálás dátuma
2019.01.04. 17:02

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Levélben fenyegették meg Mirkóczki Ádámot és családját. Pártja szerint a fideszes gyűlöletkampány vezetett ide.
A képviselő lapunknak elmondta: a postán feladott levél a párt Villányi úti központjába érkezett. Az ismeretlen levélíró egyértelműen a képviselő politikai szerepvállalása miatt fenyegetőzött „megsemmisítéssel”. A géppel írt levélben utalások voltak a képviselő lakókörnyezetére, családjára. A Magyar Hang úgy tudja: a levelet „az Ön megfigyelője” néven írták alá, azaz nem kizárható, hogy a fenyegetőző ténylegesen információkat is gyűjtött a képviselőről.
a levelet „az Ön megfigyelője” néven írták alá, azaz nem kizárható, hogy a fenyegetőző ténylegesen információkat is gyűjtött a képviselőről.

A képviselő elmondta: az ügyben megtette a szükséges lépéseket, így már tájékoztatta az országgyűlési képviselők védelmét is ellátó Alkotmányvédelmi Hivatalt. A politikus nem tud arról, előfordult volna-e már olyan, hogy a nemzetbiztonsági bizottság vezetőjét valaha is megfenyegették volna. A Jobbik közleményében sajnálatát fejezte ki, hogy a Fidesz-KDNP százmilliárdokból folytatott gyűlöletkampánya ide vezetett.

Kiadták a figyelmeztetést – Havazással kezdődik a hétvége

Publikálás dátuma
2019.01.04. 16:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Néhol havas eső és viharos szél is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7 fok között valószínű.
A tőlünk nyugatra elhelyezkedő anticiklon keleti peremén – így a Kárpát-medence fölött is – eleinte egy meleg-, majd szombat délutántól egy hidegfront vonul át – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Szombaton túlnyomóan borult idő lesz, legfeljebb délután északon vékonyodik el a felhőzet. Sokfelé valószínű csapadék: reggelig döntően hó, majd nyugat felől elsősorban a Dunántúlon havas eső, átmenetileg eső is lehet napközben.    A havazás miatt BaranyaBorsod-Abaúj-Zemplén, FejérGyőr-Moson-Sopron, HevesKomárom-Esztergom, SomogySzabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Az érintett területeken 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat. Síkvidéken a felszín közeli hőmérséklet várhatón a szombat délelőtti óráktól előbb a Dunántúlon, majd akár a középső országrészben egyre nagyobb területen 0 fok felé emelkedhet, így a lehulló hó olvadni fog. A magasabban fekvő hegyvidéki területeken 10 centiméter feletti hó is hullhat, ettől jelentősebben vastagabb hótakaróra a Bakony magasabban fekvő részein van nagyobb esély.
Forrás: OMSZ
Eleinte megerősödik a délnyugati, majd délutántól az északnyugatira forduló szél, a Kisalföldön az északnyugati szél néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul. 
Vasárnap szakadozottá válik a felhőzet, általában erősen vagy közepesen felhős lesz az ég. Elszórtan valószínű gyenge havazás, hózápor, eleinte nyugaton, délnyugaton havas eső is lehet. Az északi szél megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik, ezért helyenként hófúvásra is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -3 fok között valószínű. 
Szerző