Programozó cégtől foglalt le 250 tonna szóját a NAV

Publikálás dátuma
2019.01.02. 10:36
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
250 millió forintos adócsaláson érték a vállalkozást, szójaimportálás közben.
Egymilliárd forint értékben hozott be szóját az országba egy közép-magyarországi vállalkozás, ám az importált áru után nem fizetett adót, ezért a NAV 250 tonna szóját lefoglalt, zárolta a vállalkozás bankszámláját, egyidejűleg büntetőeljárás is indult az ügyben. A vállalkozás több mint 250 millió forint adót nem fizetett be - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
A NAV munkatársai felfigyeltek egy főtevékenységként számítógépes programozással foglalkozó cégre, mert a vállalkozás forgalma kiemelkedően megnőtt. Csak az Európai Unió területéről fél év alatt, több mint 940 millió forint értékben szerzett be árut. Az ekáer (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer) adatok alapján a vállalkozás 266 alkalommal hozott be ömlesztett szójadarát. Az unión belüli élénk gazdasági tevékenysége bevallásaiban nem jelentek meg, ami ellentmondott az ekáer adatoknak. Ez a bevétel eltitkolásának olyan szándékos és súlyos esete, ami önmagában is elég, hogy a NAV biztosítsa a költségvetésnek okozott kárt.

Lakástűzben halt meg egy ember Kazincbarcikán

Publikálás dátuma
2019.01.02. 06:41
Illusztráció - Fotó: BM katasztrófavédelem/Facebook
Tűz volt egy tízemeletes társasház egyik lakásában szerda hajnalban Kazincbarcikán, a lakástűzben egy ember meghalt - közölte a távirati iroda az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kommünikéje alapján.
Az Egressy Béni úton található ház egyik nyolcadik emeleti lakásában a felhalmozott hulladék égett. A lakásból az egységek egy embert hoztak ki, akinél azonban a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani - olvasható a közleményben. Hetvenegy lakónak ideiglenesen el kellett hagynia a lakását, ám miután a tűz a többi ingatlanra nem terjedt át, az épület szellőztetése után mindannyian visszatérhettek otthonukba.  
Témák
lakástűz

Halott nőt találtak az M3-ason - elfogták a gázolót

Publikálás dátuma
2019.01.02. 06:35
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Holttestet találtak szerda hajnalban Budapesten, az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán. A Budapesti Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást az elfogott gázoló ellen.
A rendőrség a police.hu oldalon közölte: 1 óra 38 perckor érkezett bejelentés, hogy a 11-es kilométerszelvénynél egy holttestet találtak. A helyszíni szemle során kiderült, hogy
a nőt az autópályán elütötték, és a gázoló segítségnyújtás nélkül továbbment.

A balesettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság eljárást indított segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt ismeretlen tettes ellen. Mivel a baleset során letört az autó visszapillantó tükre, a rendőrök azonosították a járművet, majd a lefoglalt kamerafelvételek alapján a sofőrt is. A nyomozók a 20 éves gyömrői V. Martint szerdán délelőtt lakcímén elfogták, valamint az udvaron megtalálták és lefoglalták a férfi autóját.
Az RTL Híradó úgy tudja, a 25 éves nő a tragédia előtt a barátjával autózott, majd félreálltak egy parkolóban és beszélgetni kezdtek, de percekkel később összevesztek valamin. Információik szerint a lány a vita közben hirtelen kiugrott az autóból, de előtte még kivette annak kulcsát a barátja kezéből, majd rázárta a kocsit a férfira. Ezután az autópálya mellett próbált meg elsétálni, de alig néhány száz méterrel később elgázolták. A mentőket a többi autós hívta, akik látták, hogy mi történt, a nő életét azonban már nem lehetett megmenteni. A gázoló megállás nélkül elmenekült a helyszínről, az autóba zárt férfit a rendőrök szabadították ki a járműből.
Szerző
Frissítve: 2019.01.02. 19:35