Elmaradt a Hír TV-nél a karácsonyi jutalom

Publikálás dátuma
2018.12.29. 14:29

Fotó: Tóth Gergő / NépszavA
Karácsonyra csupán egy levelet kaptak a jól megszokott jutalom helyett a Hír TV munkatársai.
hvg.hu értesülése szerint az augusztusi „tulajdonosváltás” óta újra megszaporodtak a hirdetések a televízióban - tehát bőven volt bevétele is a cégnek -, pulykapénzt most egyetlen alkalmazott sem kapott. Ennek valószínűleg nem az a magyarázat, hogy jelentősen csökkent a csatorna nézettsége, hiszen akkor az Echo TV-ben sem osztottak volna karácsonyi ajándékot. A hírportál úgy tudja, hogy Mészáros Lőrinc (egykori) tévéjében mindenki kapott egy kis meglepetést. A Hír TV munkatársai között gyorsan elterjedt, hogy a tavalyihoz hasonló csomaggal kedveskedett idén is az Echo TV vezetése a munkatársaknak. Az ajándékkosárban most is egy kilogramm zsír és liszt, illetve némi kolbász, méz és tíz tojás volt.
A cikkben felidézik: Simicska Lajos egykori televíziójában szokás volt, hogy az ünnepek előtt néhány havi fizetést prémiumként kaptak meg az alkalmazottak. Ez volt tulajdonképpen az oligarcha karácsonyi ajándéka. A meglepetés a Fidesz egykori pénztárnokával együtt azonban már a múlté.
Szerző
Témák
Hír TV jutalom

Csak 164 ezer forintért hajlandó válaszolni a Honvédkórház az LMP-s Demeter Mártának

Publikálás dátuma
2018.12.29. 13:48
Illusztráció: Népszava/Molnár Ádám
Pert indít a Honvédkórház ellen az LMP társelnöke, Demeter Márta, mert az intézmény vezetése csak 164 310 forint ellenében hajlandó válaszolni közérdekű adatigénylés keretében benyújtott kérdéseire.
A hírt a 444 közölte a politikus honlapján megjelentek alapján. A képviselő többek közt arra lenne kíváncsi, mi történt a koraszülött osztályon, mik a valós betegellátási számok, milyen hosszúak a várólisták, illetve hogy mekkora a fluktuáció. Válaszában a kórház parancsnoka az egyik kérdés pontosítását kérte (ez arra vonatkozott, milyen szolgáltatási szerződéseket kötöttek külsős cégekkel), illetve arról tájékoztatta Demeter Mártát, 164 310 forint költségtérítést kell fizetnie a kért adatokért.
A cikkben felidézik, a kórház parancsnoka, Kun Szabó István nemrégiben a Magyar Időknek adott interjút, melyben nem tagadta, hogy van baj elég a kórházzal, de szerinte annyira mégsem rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik. Demeter Márta közölte: a tájékoztatás megtagadása miatt pert indítottak. 
Szerző

Alákérdezős interjúban gyalázza Lázár Márki-Zayt

Publikálás dátuma
2018.12.29. 13:36
FOTÓ: Molnár Ádám
Buta, tehetségtelen, nem független - ilyen jelzőkkel illette Lázár János Hódmezővásárhely polgármesterét, Márki-Zay Pétert. Az elmúlt időszak elvesztegetett időként fog bevonulni a város történelmébe a volt miniszter szerint.
Ilyen a tökéletes "interjú" a kormányoldalon: a Fidesz-közeli Rádió 7 nevű adón nem más, mint Rákay Philip, a csatorna társtulajdonosa kérdezte Lázár Jánost, a beszélgetést pedig a szintén Fideszhez húzó - a helyiek által csak Lázár-médiának nevezett - vasarhely24.com szemlézte. 
Az exminiszter azzal kezdi az alákérdezős interjúban a Márki-Zay-gyalázást, hogy a mostani városvezetőről hamar kiderült: nem független. Sok embert csapott be azzal, hogy egy országos mozgalom élére állt és a Fidesz legyőzését, az ország vezetésének átvételét tűzte ki célul. Az ezzel járó médiaszereplések miatt pedig nem marad idő és energia a város irányítására.
Vásárhelyt jelenleg buta és tehetségtelen vezető irányítja

- mondta az interjúban Lázár János, aki szerényen azt is megjegyezte, saját munkája és sorsa sikeres. Aztán megkapják a magukét azok is, akik szerint a politikus megbukott azzal, hogy nem miniszter: elegánsan őket is buta és tehetségtelen embernek nevezi a fideszes politikus. És különben is, ezek az emberek akkor nyilatkozzanak, ha kormánytagként dolgoznak majd pár évet.
A parlamentben ellenzéki részről elképesztő színvonalcsökkenés történt, hangzott el a műsorban.
Ahol korábban gróf Apponyi Albert, vagy Bethlen István ült, most Bangónék és Tordai Bencék.

A rombolás és a destabilizálás jegyében fog zajlani a 2019-es esztendő az ő részükről – ezt is mondta a volt miniszter. A decemberben a parlamentben történtek Soros-féle bosszú lehetett a CEU-ügyre válaszul – vélte Lázár János.
Ekkor visszakanyarodik Márki-Zay Péterre, akinek a nevét egyébként egyszer sem írták ki az interjúról készült összefoglalóban. "Provokációra, új típusú politikai harcmodorra kell készülni az ellenzék oldaláról tavasszal – országosan és Vásárhelyen is – jelentette ki a politikus. Vásárhely első embere, aki az ország vezetője szeretne lenni, máris úgy beszél a Fidesz szavazóiról,
mintha azok útszéli, bugris bunkók lennének, pedig bármilyen választási rendszer is lenne az országban, az elvitathatatlan, hogy a Fidesz nyerte a választásokat, a társadalom többsége nem kért az ellenzék egyikéből sem."

A Rákay Philippel folytatott beszélgetésben Lázár azon is kesereg, hogy az emberek karácsonykor is a telefont nyomkodják, nem beszélgetnek, nem írnak ma már. A gyerekként a szüleivel az 1980-as évek közepéig tanyán élő Lázár János azt a kedves kis történetet is megosztotta a műsorban, hogy édesapja kék Trabantja után kötötték a szánkót és így csúszkáltak a határban a 80-as évek elejének nagy havazásai alkalmával.
Szerző
Frissítve: 2018.12.29. 19:11