Túszokat ejtett egy bankrabló Csehországban

Publikálás dátuma
2018.12.28. 16:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterestock
A 28 éves fegyverest őrizetbe vette a rendőrség.
Bankrablás miatt riasztották a rendőrséget a csehországi Příbram városában, a cseh televízió tájékoztatása szerint egy fegyveres férfi kilenc túszt ejtett – írja a Noviny információira hivatkozva az ujszo.com. A 28 éves elkövető egy személyt később szabadon engedett, és azt mondta, hogy senkit nem akar bántani. A legfrissebb információk szerint azóta mind a nyolc túszt kiszabadították, a bankrablót pedig őrizetbe vette a rendőrség.
Szerző
Frissítve: 2018.12.28. 19:24
Fotó: Muhammad A.F / AFP

Még 154 embert keresnek az indonéziai szökőár után - képek a mentésről

429 áldozatot követelt az Anak Krakatau (Krakatau gyermeke) vulkán kitörése kiváltotta szökőár, sokakat eltűntként tartanak nyilván és több, mint 1500 a sérültek száma.

Szerző

Megosztás
Az Anak Krakatau kitörése miatt beszakadt a vulkán tenger alatti oldalfala, és ez okozta a nagy mennyiségű víz áramlását
Fotó: AFP
Az idei év második felében ez a harmadik súlyos szerencsétlenség Indonéziában
Fotó: AFP
Sokan félnek visszatérni a várható további rengések miatt
Fotó: AFP
A szökőár épületek százait döntötte romban Szumátra déli partjánál és Java nyugati csücskénél
Fotó: AFP
A mentők főként a közutakon próbálnak meg eljutni a katasztrófa sújtotta területekre
Fotó: AFP
A kormány két hajót is indított a szumátrai partok közelében lévő szigetekhez, ahol a lakosságot a katasztrófa elzárta a külvilá
Fotó: AFP
Egyesek puszta kézzel dolgoznak.
Fotó: AFP
Az Anak 1928 táján alakult ki a híres Krakatau egyik kitörésekor keletkezett új kráteréből
Fotó: AFP
A Krakatau 1883. évi kitörése során 36 ezer ember halt meg
Fotó: AFP
A 17 ezer szigetből álló Indonézia három nagy tektonikai lemez találkozásánál, a Csendes-óceáni Tűzgyűrűben fekszik
Fotó: AFP
A cunami váratlanul csapott le a Szumátrát és Jávát elválasztó Szunda-szoros partjainál
Fotó: AFP
- Nagyon sok gyermek beteg, lázasak, fáj a fejük és nincs elég vizük - mondta Rizal Alimin, az Aksi Cepat Tanggap civil szervez
Fotó: AFP
Pénteken újabb Nagy erejű földrengés rázta meg Indonézia keleti részét
Fotó: AFP
A legutóbbi rengés viszont nem okozott anyagi kárt és szökőárt sem
Fotó: AFP
Az országban 127 aktív tűzhányó található
Fotó: AFP

Az Obama-házaspárt csodálják az amerikaiak a legjobban

Publikálás dátuma
2018.12.28. 11:40

Fotó: MANDEL NGAN / AFP
Melania Trump, II. Erzsébet és Merkel, valamint Ferenc pápa, Bill Clinton és Elon Musk is bekerült az első tízbe. Itt az új rangsor.
Csütörtökön hozta nyilvánosságra szokásos éves listáját a Gallup: a rangsorból az derül ki, kiket csodálnak egy adott évben a legjobban az amerikaiak. A CNN összefoglalója szerint a nők listáját az elmúlt 17 évben Hillary Clinton vezette, ám idén csupán a harmadik helyre került volt demokrata párti elnökjelölt. Az első az egykori first lady, Michelle Obama lett (a megkérdezettek 15 százaléka őt csodálta a leginkább), utána pedig Oprah Winfrey következik. A férfiaknál ezúttal is Barack Obama lett az első, míg a jelenlegi elnök, Donald Trump a második helyre került.

Nők:

Michelle Obama (15 százalék) Oprah Winfrey (5 százalék) Hillary Clinton (4 százalék) Melania Trump (4 százalék) II. Erzsébet brit királynő (2 százalék) Angela Merkel (2 százalék) Ruth Bader Ginsburg (2 százalék) Ellen DeGeneres (2 százalék) Nikki Haley (1 százalék) Malala Yousafzai (1 százalék) Nancy Pelosi (1 százalék)

Férfiak:

Barack Obama (19 százalék) Donald Trump (13 százalék) George W. Bush (2 százalék) Ferenc pápa (2 százalék) Bill Gates (1 százalék) Bernie Sanders (1 százalék) Bill Clinton (1 százalék) Dalai láma (1 százalék) Joe Biden (1 százalék) Elon Musk (1 százalék) Mike Pence (1 százalék)

Szerző