Istvánt megkéselték, mégis gyanúsított lett belőle

Publikálás dátuma
2018.12.23. 14:41
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Szúrt sebekkel szállították kórházba a 20 éves férfit a Határ útról; ellátása közben egy rendőr rájött, ő lehetett az, aki korábban megvert egy kalauzt Kőbányán.
Késelés miatt riasztották a rendőröket december 21. délután a Határ úti metróaluljáróba, a kiérkező járőrök pedig egy 20 éves, több szúrt sebtől vérző férfit találtak a helyszínen. A sebesült kórházba szállításához valamiért nem mentő, hanem egy kőbányai rendőr segítségét kérték: ő pedig felismerte, hogy a sértett kezén egy jellegzetes sérülés van – pont olyan, mint amit azon a férfin láttak, aki még aznap reggel megütött egy kalauzt a kőbányai Rákos vasútállomáson.
A 20 éves ecseri férfit így kórházba szállítása és ellátása után a X. kerületi kapitányságra vitték: kihallgatták, majd őrizetbe vették, és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával indítottak ellene eljárást. Arra, hogy a férfit megkéselő ismeretlennel mi történt, a police.hu híre nem tér ki.
Szerző

Meghalt az egyik sérült az összeroncsolódott autóban Nyírturán

Publikálás dátuma
2018.12.22. 18:43
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
Két autó ütközött össze, amelynek következtében az egyik autó oldalára borult, három utasa beszorult.
Meghalt az egyik beszorult sérült abban a balesetben, amely Nyírturán, a 4-es főút Viola utca és Újszőlő dűlő közötti szakaszán történt - írja a Katasztrófavédelem. Két autó ütközött össze, amelynek következtében az egyik autó oldalára borult, három utasa beszorult. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki őket. Egyikük eszméletlen állapotba került, a mentők megkezdték újraélesztését, a sérült azonban meghalt. A további két kiszabadított utas súlyosan megsérült, a másik autó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A balesetnek egy harmadik autó is részese volt, vezetője nem sérült meg.
Szerző

Ferenc konyhakéssel zárta le a vitát a csepeli munkásszállón

Publikálás dátuma
2018.12.22. 15:01
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A kerületi rendőrök elfogták a 48 éves férfit, akinek életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelnie.
A rendőrség tájékoztatása szerint a 48 éves budapesti Sz. Ferenc 2018. december 22-én 1 óra 30 perc körül egy csepeli munkásszállón szóváltásba keveredett egy férfival, majd magához vett egy konyhakést, azzal mellkason szúrta és távozott a helyszínről. A sérültet – aki ekkor már életjelet nem mutatott – a munkásszálló egyik lakója találta meg és azonnal megkezdte az újraélesztést, míg egy másik lakó értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök átvették az újraélesztést és a mentők kiérkezéséig folytatták a sérült ellátását. A csepeli körzeti megbízottak személyleírás alapján rövid időn belül a Szent Imre téren elfogták Sz. Ferencet. A férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt indított eljárást, akit gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vettek és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. 
Szerző