Előfizetés

Még a Belügyminisztérium sem tudja, Pintér Sándor kit és miért enged be az országba

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.18. 11:58

Fotó: Vajda József
A belügyminiszter nyom nélkül adhat valakinek külön engedélyt a határátlépésre. Ha Nikola Gruevszki így érkezett, útjáról soha semmi nem derül ki kormányzati akarat nélkül.
Már több mint egy hónapja él Magyarországon menekültként a hazájában jogerősen elítélt volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki. Néha a belvárosban bukkan fel, legutóbb pedig egy rózsadombi étteremben látták, ahonnan sofőr vezette autóban lépett meg az újságírók kérdései elől.
Amit az ebédjét fogyasztó menekülttől hiába kérdeztek a 24.hu munkatársai, az az, hogy igazuk van-e a német híroldalaknak abban, hogy a magyar kormány segítette Gruevszki szökését Macedóniából? Ezen túl, még az is megválaszolatlan kérdés maradt, hogy egyáltalán hogyan léphette át Gruevszki legálisan a szerb-magyar határt? Ezzel kapcsolatban közérdekű adatigényléssel fordult a Belügyminisztériumhoz a portál. A következő választ kapták:
a Belügyminisztériumnak nincs információja arról, hogy kiknek és milyen indokkal engedélyezi a belügyminiszter, hogy külön engedéllyel átlépjék az országhatárt.

Ami azt jelenti, nincs nyoma annak, hogy Pintér Sándor kiket és miért enged be az országba, így ha valakinek jó politikai kapcsolatai vannak és el akarja titkolni, hogy Magyarországra jönne, nyugodtan fordulhat a belügyminiszterhez. Ha a kormány úgy akarja, sohasem fog kiderülni semmi az útjáról: a belügyminiszter ezek szerint nyom nélkül engedélyezheti valakinek a határátlépést.

Ürülékkel kenték be a KDNP XII. kerületi irodájának ablakát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.18. 11:24

Fotó: Google Street View
Valaki fekáliát kent szét a pártiroda kirakatán. Korábban kidekorálták a Fidesz fővárosi irodáját is, szegedi kirendeltségük ablakán pedig korábban tégla repült be.
Olvasói fotókat kapott kedd délelőtt a 444.hu: a képek tanúsága szerint valaki ürülékkel mázolta be a KDNP Kékgolyó utcai irodájának kirakatát, és sejthetően nem baleset történt. A portált értesítő olvasó valamivel fél 11 előtt szembesült a látvánnyal. 
Az utóbbi napokban több hasonló eset is történt, egyre többen fejezik ki hasonló módon véleményüket a kormányzati politikáról. Lapunk írta meg, hogy az Európai Baloldal Táncsics alapszervezete feliratokkal – és a kormányellenes tüntetők öt pontjával – dekorálta ki a Fidesz Klauzál téri irodájának rácsait. 
A Fidesz szegedi irodájának üvegajtaját korábban féltéglával betörték, festékkel locsolták le ismeretlenek, Debrecenben pedig tüntetők zúdítottak hógolyózáport a helyi Fidesz-kirendeltségre.

Megerősített védelem a megyei lapoknál is: csak a listákon szereplők léphetnek a szerkesztőségekbe

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2018.12.18. 11:21

Fotó: Tóth Gergő
A kormánypárt megvédi, ami az övé: a budapesti események után a jobbára a kormányhoz tartozó megyei szerkesztőségek seregnyi új biztonsági őrt kaphattak.
Több megyei napilap szerkesztőségéhez is biztonsági őrök érkeztek kedden, írja a debreceni ügyekkel foglalkozó Debreciner. Úgy tudják: az újonnan jött csak azokat engedik be, akik szerepelnek a nekik kiadott listákon.
Hogy az intézkedés érvényes-e a Hajdú-bihari Napló debreceni szerkesztőségére is, azt a Debreciner nem tudja, ám arra emlékeztet: a vasárnapi tüntetés a városban a kormánypárti médiapakkba tartozó Napló székházánál kezdődött, és a bejáratra többen is felragasztották a "lakájmédia" feliratot. "Elkezdtek nagyon félni" - kommentálják a hírt.
Budapesten vasárnapeste vonult a rabszolgatörvény miatt tüntető tömeg az MTVA székházához, ahol a követeléseiket beolvasni kívánó országgyűlési képviselőket bántalmaztak a biztonsági őrök. Hétfőn már a Ripost, a Mediaworks és a Figyelőszerkesztőségeihez is ellátogattak a demonstrálók.