Fegyvereket és lőszereket foglalt le a TEK egy biatorbágyi házban (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.12. 11:15

Fotó: police.hu
Az ügyben több szakértő bevonásával indult eljárás.
Egy bejelentés nyomán a budaörsi rendőrök tudomására jutott, hogy egy biatorbágyi férfi feltehetően fegyvereket és lőszereket tart magánál engedély nélkül. Hétfő este kutatást tartottak az érintett háznál, ahol különböző fegyvereket, lőszereket foglaltak le – írja a police.hu. Az intézkedés biztonságos végrehajtásához a nyomozók felkérték a Terrorelhárítási Központ munkatársait. A Budaörsi Rendőrkapitányságon lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés gyanúja miatt, több szakértő bevonásával indult eljárás.  
Szerző

Autósok figyelem: nagy torlódás lehet az M7-esen

Publikálás dátuma
2018.12.12. 11:03
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy tehergépjármű műszaki mentése zajlik a főváros felé vezető oldalon.
Az M7-es autópálya 62-es kilométerszelvényében, Székesfehérvár térségében, a főváros felé vezető oldalon szerda délelőtt, 10 órától egy tehergépjármű műszaki mentésének idejére az autópálya belső forgalmi sávját lezárták – írja a police.hu. A tájékoztatás szerint időszakosan teljes útlezárásra is számítani lehet. A rendőrség szerda reggel arról számolt be, hogy háromnegyed 7 körül az M7-es 64-es kilométerszelvényében több gépjármű is összeütközött. A rendőrök később feloldották a forgalomkorlátozást.
Szerző

Több mint száz védett madarat találtak egy szerb férfi autójában (videó)

Publikálás dátuma
2018.12.12. 10:34

Fotó: NAV
Az állatok a pótkeréktartó helyére voltak öt ketrecben bezsúfolva.
Több mint száz élő madarat találtak a pénzügyőrök Röszkén, egy személyautóban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Facebook-oldalán. A pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek, a jármű sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával. A NAV munkatársai kockázatelemzés alapján az autó és a csomagok tételes ellenőrzése mellett döntöttek. A csomagtartó vizsgálatakor, a pótkeréktároló helyén öt ketrecben összesen 102 élő madarat – feketearcú szövőmadarat, Helena-pintyet, mozambiki csicsőrkét, szenegáli fényseregélyt, lángszínű szövőmadarat és narancsarcú asztrildot – találtak. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársának előzetes szakvéleménye alapján a madarak védettek, szállításukhoz CITES import engedély szükséges. A sofőr nem tudott engedélyt bemutatni a madarakra vonatkozóan, ezért a pénzügyőrök a 2,5 millió forint eszmei értékű madárszállítmányt átadták a rendőröknek, a férfi ellen természetkárosítás miatt tettek feljelentést.
Szerző