Elfogták a férfit, aki tüntetőkre támadt a budapesti metrón

Publikálás dátuma
2018.12.01. 13:43
A piros kabátos zaklató szinte a tettlegességig elment, egy határozottabb utas fékezte meg végül
Fotó: Youtube/Jeti Válasz
Lökdöste, anyázva szidta és genetikai hulladéknak nevezte a CEU és az MTA függetlensége mellett kiálló tüntetőket. Garázdaságért kell felelnie.
A rendőrök azonosították és elfogták azt a 26 éves férfit, aki november 24-én a Bikás park és a Szent Gellért tér megállók között a 4-es metrón "szóváltásba keveredett" két utassal a náluk lévő tábla miatt - írja a police.hu.
A férfi még múlt szombaton támadt neki a CEU mellett kiálló tüntetésről hazafelé tartó két utastársainak. "Azt hitte, hogy egyetemisták vagyunk" - nyilatkozta egyikük a 24.hu-nak. Mindennek elmondta őket a támadő, egyebek közt szemüveg-viselésért "genetikai ulladéknak". Végül egy negyedik utas közbelépett, ekkor hagyta csak békén kiszemeltjeit az agresszor. A táblán egyébként az MTA címerén is látható Minerva, a bölcsesség és műveltség ógörög istennője szerepelt, illetve a Gyűrűk Urából ismert Szauron szeme, mely fölött a "Figyelő" felirat volt olvasható.
Érden fogták el a férfit, garázdaság vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták, és beismerte a bűncselekmény elkövetését.
Egyikük a vitát telefonnal rögzítette, ezért azt a férfi megpróbálta kicsavarni a kezéből. A felvétel az inetrnetet is bejárta:
Szerző
Frissítve: 2018.12.01. 18:59

Több mint 10 milliárdért hirdetett a kormány idén a fideszes sajtóban

Publikálás dátuma
2018.12.01. 12:47
illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem létezhetnének a hirdetésekkel beléjük pumpált állami milliárdok nélkül a fideszes médióriás cégei.
A fideszes sajtót összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnál listaáron nézve minden harmadik reklámforint az államtól jött 2018-ban - írja a Kreatív. A Kantar Media számításaiból nem csak az derül ki, hogy ezek a cégek nem létezhetnének jelen formájukban pusztán piaci alapon, de az is:
szektoraikban ők vitték el az állami költések kétharmadát.

Az adatokból kiderül: míg a teljes print, rádió, illetve online piacot érintő listaáras reklámbevételekből 17 százalékot tett ki az állami reklámköltés (105 milliárdból 17,8 milliárd forint), addig ezeknél a cégeknél ugyanez az arány 29 százalék (38,9 milliárdból 11,3 milliárd forint). A három szegmensbe tehát összesen 17,8 milliárd forint érkezett, és ennek 63 százaléka, 11,3 milliárd forint ment a KESMA-nak ajándékozott cégekhez.
Az államtól leginkább függő médiacégek a Magyar Idők Kiadó Kft. és a Figyelőt kiadó K4A, Schmidt Mária és Ungár Péter cége. Előbbi teljes reklámbevételének 77 százaléka, utóbbinak 61 százaléka érkezik az államtól.
A fenti adatok a hirdetések listaárát veszik alapul. Tekintve, hogy míg a piaci cégek gyakran jelentős kedvezményeket harcolnak ki maguknak, addig az állami vállalatokg nem gyakran alkudoznak,
az állami reklámköltések valós aránya jóval magasabb is lehet 63 százaléknál.

A gyűjtésben nem szerepel a szintén jelentős mennyiségű állami hirdetést kasszírozó New Wave Media, mivel a cég reklámfelületeit 2018 óta az Evomedia értékesíti, amely viszont csak portfóliószintű bevallást tesz közzé. Az alapítványnak adott tévéket, az Echót és a Hír TV-t pedig nem méri a Kantar, ezért a tévés reklámpiac is kényszerűen kimaradt a szomorú összesítésből. Ezen a téren a legnagyobb kedvezményezettek egyébként a TV2 Csoport és a közmédia.
Szerző
Frissítve: 2018.12.01. 19:00

Autósok, figyelem: a parkolásért ezen a szombaton is fizetni kell

Publikálás dátuma
2018.12.01. 10:10
Illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Munkanap-áthelyezés miatt december 1-én hétköznapi rend van a közlekedésben is.
Szombaton hétköznapi rend van a közlekedésben, és a parkolásért ennek megfelelően fizetni kell - hívta fel a figyelmet rá Gresz Mihály, a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere.
A mostani szombat, december 1-e a munkanap-áthelyezés miatt számít hétköznapnak.
Témák
parkolás