Áthelyezi megmondóembereit a kormány

Publikálás dátuma
2018.11.25. 10:28
Hollik István, egy aluljáróban tartott sajtótájékoztatón, ahol szintén Soros György volt a téma
Fotó: Facebook/ Hollik István
A sorozozás fekete övese, Hollik István lesz az új kormányszóvivő, Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért felel majd.
Új pozíciót kap Kovács Zoltán: a korábbi kormányszóvivőt Orbán Viktor miniszterelnök Kovács Zoltánt a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárának kérte fel – derül ki a távirati iroda cikkéből.
Kovács utódja Hollik István KDNPS- politikus lesz, aki arról ismert, hogy teljes mellszélességgel beleállt a kormány Soros György-ellenes propagandájába: Hollik egy sajtótájékoztatón belül 12-szer tudta kimondani a kormányzati mumus nevét; Sorost látta a bírói függetlenség veszélyeztetése mögött; Sorost migránsait sejtette egy zuglói laktanyában; szerinte  Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa leplezetlenül Soros György szolgálatában áll; piros szégyenbélyeggel – bevándorlást támogató szervezet – matricázta fel az Amnesty International belvárosi irodájának épületét is. 
 Az új kormányszóvivő épp csak családi körben nem vette észre az amerikai üzletember fenyegető árnyát: tavaly nyáron a Magyar Nemzet írta meg, hogy családi alapítványuk, a Pay Corporis még a kilencvenes években kis összegű támogatást kapott jótékony célokra a Soros Alapítványtól. 
Szerző
Frissítve: 2018.11.25. 10:32

Drámai statisztika az erőszakról, és a valóság még rosszabb

Publikálás dátuma
2018.11.25. 09:09
A szexuális bántalmazások jelentős része soha nem derül ki FOTÓ: EUROPRESS/GETTY IMAGES/THINKSTOCK
A bántalmazott nők nagy része örökre magába zárja a traumát.
Megdöbbentően gyakori a nők elleni erőszak, nagyjából minden ötödik nő bántalmazott Magyarországon - mondta Kalamár Hajnalka  az M1-en. A klinikai szakpszichológus szerint sokaknak kényelmetlen erről a kérdésről beszélni, nagy részük nem mondja el, mi történt vele, így a bántalmazottak valós száma még magasabb lehet. Magyarországon a nőknél az egyik leggyakoribb halálozási ok a családon belüli erőszak. Hetente egy nő hal meg Magyarországon bántalmazás miatt - hangsúlyozta. A klinikai szakpszichológus felhívta a figyelmet arra is, hogy a lelki bántalmazásnak legalább olyan súlyos következményei lehetnek, mint a fizikai erőszaknak. November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.
Szerző

„Genetikai hulladék vagy”: CEU-s tüntetésre igyekvő házaspárt zaklattak a metrón

Publikálás dátuma
2018.11.25. 09:06
A piros kabátos zaklató szinte a tettlegességig elment, egy határozottabb utas fékezte meg végül
Fotó: Youtube/Jeti Válasz
A piros kabátos férfi genetikai hulladéknak nevezte, anyázva szidta a párt, pusztán azért, mert volt náluk egy transzparens. A gyalázkodásnak egy utas vetett véget.
Alexandra szombaton a CEU melletti tüntetésre indult a férjével, amikor beléjük kötött egy férfi a 4-es metrón. A férfi azután kezdte szidni őket, hogy meglátta a náluk lévő transzparenst, és összeállt neki, hova tartanak.  - írja a 444.hu.
A portál idézi a feleség, Alexandra beszámolóját is a történtekről: „Felszálltunk a férjemmel a metróra, nem néztem igazából senkire és a következő percben már csak azt láttam, hogy a férjem beállt közém meg e közé a férfi közé, aki hangosan szidott minket. Azt hitte, hogy egyetemisták vagyunk, de amikor a férjem mondta, hogy 8 éve dolgozik, nem hogy megnyugodott, hanem újra megpróbált a férjemen át közelebb férkőzni. Akkor kezdtem el videózni. Valahogy a tábla miatt egy kategóriát rendelt hozzánk, nem érdekelték a részletek” - mesélte a nő.
A zaklató még dühösebb lett, amiért Alexandra videózni kezdte, és kétszer is megpróbálta kicsavarni a telefont a kezéből. Majd követelte tőlük, hogy mutassák meg a transzparenst: „Milyen táblával jöttél ki, te gyökér?”. Majd sűrű kurvaanyázás közben tovább sorolta a sérelmeit:„Genetikai hulladék vagy ránézésre. Szemüveges vagy, egy. Sálat viselsz +15 fokba'.”
Végül az egyik utasnak elege lett a hőbörgésből, és rászólt a férfira, hogy most már nyugodjon le: a zaklató megijedt a határozottabb fellépéstől, bocsánatot kért, és azonnal visszaült a helyére.
Szerző