Megelégelte Volner celebkedését, perel a Jobbik

Publikálás dátuma
2018.11.11. 12:43
Volner János FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
A párt nem csak egykori alelnökét citálja bíróság elé, de azokat az orgánumokat is, amelyek átvették Volner János hazugságait.
„A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt” – deklarálta a Jobbik. És a párt nemcsak egykori alelnökére céloz, ígéri: "perek indulnak továbbá azon, magukat sajtóterméknek nevező orgánumok ellen is, akik átvették Volner hazugságait. Sajnálatos, hogy Volner János manapság a kormánymédia első számú celebjeként tetszeleg, ahelyett, hogy Novák Előd új pártjának gazdasági kabinetjét fejlesztené”. Nem véletlen, hogy a Jobbik most sokallt be: Volner két képviselő társával egyetemben a Mi Hazánk Mozgalomban politizál tovább - mandátumát pedig nem adja vissza (hasonképpen cselekszenek a vele tartók is). 
Szerző

Kövér László kitüntette Tibor atyát

Publikálás dátuma
2018.11.11. 12:28

Fotó: MTI / Országgyűlés Sajtóirodája
1956 szelleme és a kereszténység köti össze Perut Magyarországgal a házelnök szerint, aki Budapesttől 11 ezer kilométerre avatott emléktáblát és osztott kitüntetést.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc ártatlan áldozatainak emlékére állított márványtáblát avatott fel Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Limában, latin-amerikai hivatalos körútjának utolsó helyszínén - tájékoztatta a házelnök sajtóirodája vasárnap az MTI-t.
A perui parlamenti képviselők és ott élő magyarok jelenlétében tartott megemlékezésen Kövér László rámutatott, hogy Budapestet ugyan több mint 11 ezer kilométer választja el Limától, számos erős kapcsolat viszont összeköti Perut és Magyarországot.
Az erős kapcsolatok alapja pedig nem más, mint a közös nyugati keresztény kultúra.

Mint fogalmazott, 1956-ban a magyarok fegyvert ragadtak a szabadságukért az "istentelen" Szovjetunió ellen. A magyarság 1956-os szabadságharcával a perui nép szolidaritást tanúsított, részletezte a házelnök, aki szerint a peruiak a nagy földrajzi távolság ellenére lélekben közel álltak a magyarokhoz. A márványtábla erre a példaértékű barátságra emlékeztet, mondta Kövér
A nagykövetségen megtartott ünnepségen Kövér László átadta Szeles Tibor katolikus papnak az Orbán Viktor miniszterelnök által előterjesztett, majd Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkeresztet. Szeles - akit az MTI csak mint Tibor atyát említ - 2008 óta a limai német nyelvű közösség plébánosa, de a helyi magyar közösség lelki gondozását is ellátja. Mint az érdemeit soroló beszédben elhangzott, az erdélyi magyar kispapok, majd a temesvári magyar ifjúság oktatásával, a romániai, illetve most már a perui magyar közösségek lelki gondozásával valósította meg azt a szolgálatot, amit a kereszténység nemzetmegtartó szerepeként ismer el az alaptörvény.
A házelnök jelen volt a nagykövetség épületében a Perui-Magyar Kereskedelmi Kamara megalapításán, egy Székelyföldről elszármazott fiatalasszony és fiának állampolgársági eskütételén, valamint a Perui Balettintézet és a Budapesti Táncművészeti Egyetem együttműködési megállapodásának aláírásán.
Szerző

Négy év után 6 milliós végkielégítéssel távozott Pécel alpolgármestere

Publikálás dátuma
2018.11.11. 11:24

Fotó: Shutterstock
Indoklás nélkül szavazták meg a tisztségéről lemondó Fazekas Barnának a törvény által lehetségessé tett legmagasabb végkielégítést.
4 év után majdnem 6 milliós végkielégítést kapott a lemondott péceli alpolgármester, írja a 444.hu. A hivatalát 2014. ősze óta betöltő Fazekas Barna péceli alpolgármester 2018. szeptember végén közölte a testülettel, hogy október végétől távozik, a közgyűlés november elején pedig meg is szavazott neki összesen 5,9 millió forint végkielégítést, ami
a járulékokkal együtt az önkormányzatnak valójában 7,2 milliós kiadást jelent a végkielégítés.

A portál szerint ugyan nagy felháborodást váltott ki a településen az összeg, ám törvényt nem sértett: a helyi reflexx.hu-n megjelent dokumentumok szerint a kifizetés semmiképpen sem lehetett volna kevesebb 4 millió forintnál:
  • törvény szerint 3 havi illetmény járt az alpolgármesternek, ami 1,9 millió forintot jelent;
  • a képviselő-testület - jogával élve - megszavazott 6 havi illetményt, amivel 3,8 millióra nőtt az összeg;
  • a nyilvántartott 77 ki nem vett szabadnapja után további 2,1 millió járt Fazekasnak, az összeg ezzel 5,9-re emelkedett.
Az előterjesztés bármiféle indoklás nélkül közölte, hogy a törvény szerint lehetséges legmagasabb összeg kifizetését javasolták a leköszönő alpolgármesternek.
Szerző