Sushibárban dolgozik a négy ember haláláért felelős milliárdosnő

Publikálás dátuma
2018.11.05. 09:35

Fotó: Isza Ferenc / AFP
Sógornője sushibárjában helyezkedett el a másfél hónapja szabaduló Eva Rezesova. Azt nem tudni, hogy pontosan milyen állást sikerült szereznie, írj a Blikk. Rezesová  a közösségi platformokon is megjelent. Hat, rácsok mögött töltött év után ugyanis alig telt el 24 óra, máris közzétett egy fotót az egyik legnagyobb képmegosztó oldalon. A felvételen lányai és az ő keze látszik, mellette a szöveg: „végre örökre együtt”. A börtönben töltött hosszú időnek már nyoma sincsen Rezesová külsején, aki ismét egykori önmagának tűnik. Rezesová kilenc évet kapott, jó magaviselete miatt azonban hat év után szabadult. Mint ismeretes, Rezesová még 2012-ben ült ittasan a volán mögé. Az M3-as autópályán BMW terepjárójával 165 kilométer/órás sebességgel belerohant az előtte haladó Fiat Puntóba. Utóbbi autó teljesen kiégett, utasai közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg. A munka valószínűleg egyfajta terápia: Rezesovának soha nem lesznek gondjai a megélhetésével. A család vagyonát a családfő, Alexander a Meciar-kormány idején alapozta meg, amikor részt vett a Kassai Vasmű privatizálásában. Később miniszterként is helytállt, majd halálával lánya és fia, Julius részesedett az örökségből. Csaknem 55 milliárd forintnyi összeget sikerült felhalmozniuk.
Szerző
Témák
Eva Rezesova

Megszökött egy rab a szekszárdi börtönből, két órán belül elfogták (videó)

Publikálás dátuma
2018.11.04. 20:44
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 19 éves fiatalnak még 61 napot kellett volna eltöltenie a rácsok mögött a szabadulásig.
A rendőrség és a büntetés-végrehajtás két óra leforgása alatt elfogta azt a 19 éves, szabálysértési elzárás végrehajtása miatt fogvatartott fiatalt, aki vasárnap délután szökött meg. A fogvatartottnak – aki enyhébb súlyú szabálysértések elkövetése miatt kiszabott elzárását töltötte a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben – mindössze 61 napot kellett volna még eltölteni a rácsok mögött a szabadulásig – közölte a büntetés-végrehajtás. Mint írják, szakembereik tapasztalatai szerint az ilyen rövid végrehajtási idővel rendelkező fogvatartottak szökéseinek hátterében családi problémák, gyakran magánéleti okok állnak. Jellemzően az ilyen problémákkal küzdő fogvatartottak nem mérlegelik, hogy nem érdemes szökni, hiszen a szökevényeket rövid időn belül, átlagosan néhány óra alatt vagy a büntetés-végrehajtás vagy a rendőrség munkatársai elfogják. Aki a büntetőeljárás alatt, illetve a szabadságvesztés vagy az elzárás végrehajtása során a hatóság őrizetéből megszökik, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A legutóbb, Cegléden elfogott elítélt ügyét gyorsított eljárásban tárgyalta a bíróság, a szökött rab nem jogerősen 2 év 6 hónap börtönbüntetést kapott. A Blikk azt írja, a vasárnap, egy szekszárdi börtönből megszökött rab beteg édesanyját akarta meglátogatni.
Szerző

Olasz férfi késelt a kecskeméti szórakozóhelynél

Publikálás dátuma
2018.11.04. 20:10

Fotó: Kállai Márton
A sértett életveszélyesen megsérült, a nyomozók őrizetbe vették a gyanúsítottat.
Mi is beszámoltunk arról, hogy vasárnap hajnalban megszúrtak egy férfit az egyik kecskeméti szórakozóhely előtt. A police.hu most azt írja, a kiskunfélegyházi rendőrök két órán belül, egy ingatlanban elfogták a gyanúsítottat. A rendelkezésre álló adatok szerint a szórakozóhelyen több ember között konfliktus alakult ki, és a biztonsági őrök kivezettek az utcára egy férfit. Ezt követően több vendég, köztük egy 33 éves férfi is az utcára ment, ahol – eddig tisztázatlan körülmények között – nekitámadt a már utcán lévő személy, és dulakodás alakult ki közöttük. A férfi egy késsel megvágta a 33 éves sértett nyakát, valamint több további sérülést is ejtett rajta. Ezt követően beszállt az autójába és elhajtott a helyszínről. A sértett az előzetes orvosi szakvélemény alapján életveszélyesen megsérült. A rendőrök két órán belül elfogták a gyanúsítottat, egy 48 éves olasz állampolgárt. A nyomozók életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
Szerző
Frissítve: 2018.11.04. 20:45