Klórgázmérgezés történt a Semmelweis újszülött intenzív osztályán

Publikálás dátuma
2018.10.30. 14:16
illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A klinika vezetése értesítette a rendőrséget, a Magyar Hang szerint többen is közvetlen veszélynek voltak kitéve.
Klórgázmérgezés történt szombatról vasárnapra virradóra a Semmelweis Egyetem Üllői úti újszülött intenzív osztályán – tudta meg rendőrségi forrásból a Magyar Hang. A lap információi szerint az osztályon ápolt koraszülöttek és az ott dolgozók, valamint a hozzátartozók közül többen is közvetlen veszélynek voltak kitéve, a sérültek számát illetően azonban nem áll rendelkezésükre biztos információ. Úgy tudják, a rendőrséget a klinika vezetése értesítette, a hatóság emberei rövid időn kiszálltak a helyszínre és megkezdték a körülmények rögzítését és a tanúk kihallgatását. A klórgáz erős légúti és nyálkahártya irritációt, nagy dózis esetén pedig égési sérüléseket tud okozni a légutakban és a testfelszínen. 
Szerző

Fegyverarzenált találtak a rendőrök Somogyban

Publikálás dátuma
2018.10.30. 12:11

Fotó: police.hu
A két gyűjtő önmagát is veszélyeztette, mikor nagy mennyiségű második világháborús fegyvert és robbanóanyagot halmozott fel.
Több száz illegálisan tartott második világháborús robbanószert, fegyvert, fegyveralkatrészt, valamint lőszert talált a rendőrség Kaposváron és Bárdudvarnokon a napokban, az ügyben két gyűjtő ellen indult eljárás – közölte a Somogy megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese kedden. Szijártó István beszámolt arról, hogy a villanyszerelő végzettségű, munkanélküli férfiak egykori hadszíntereken, fémkeresőt használva leltek rá a veszélyes tárgyakra, amelyeket otthon rendszereztek, voltak, amelyeket szét is szereltek. Mindketten nagy veszélyben voltak – mondta a főkapitány-helyettes, aki arra kérte a lakosságot, hogy ha ilyen eszközöket találnak, ne vigyék haza, értesítsék a rendőrséget.  A megyei nyomozók előzetes bűnügyi információk alapján még múlt pénteken tartottak házkutatást egy kaposvári háznál, amibe a Terrorelhárítási Központ munkatársait is bevonták, hiszen fegyver volt a feltételezett elkövetőknél. Az előzetes szaktanácsadói vélemény szerint többek között aknagyújtót, haditechnikai elemeket, töltényeket, gránátokat, tüzérségi gyújtókat, páncéltörő gránát repesz lövedéket, gyújtócsészét és gyújtótesteket találtak és foglaltak le. A helyszíni szemle alapján a rendőrök látókörébe került egy másik férfi is, akinek lakcímén, valamint egy másik kaposvári személynél tartottak házkutatást. Az ingatlanok átvizsgálása során szintén a második világháborúból származó aknavető gránát testeket, gyújtószerkezeteket, puskagránátokat, rugóakna alkatrészt, tüzérségi gránátokat, kézigránátokat, gyutacs alkatrészeket, rakétát, betonromboló gránátot, töltényeket, valamint egy Moszin-Nagant típusú karabélyt, illetve 32 darab éles, 7,62 milliméteres lőszert találtak és foglaltak le. 
Szerző
Frissítve: 2018.10.30. 13:32

Több mint 2500 védett madár tetemét találták meg egy autóban az M7-esen

Publikálás dátuma
2018.10.30. 11:51

Fotó: NAV
A természetkárosítás mértéke megközelíti a 64 millió forintot.
Több mint 2500 védett madár tetemét találták meg egy román autóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán – közölte a NAV. A pénzügyőrök egy utánfutós gépjárművet állítottak meg, amely 7 utasával Olaszország felé tartott. Az utánfutó átvizsgálásakor 22 kartondobozba csomagolva különböző fajtájú védett madarak tetemei, valamint „madárcsalik” kerültek elő. Felmerült a gyanú, hogy természetkárosítást történt, ezért a NAV munkatársai értesítették a rendőrséget. Kiderült, hogy a dobozok több mint 2500 védett madár (mezei pacsirta, réti pityer, barázdabillegető, fürj, nádi sármány, erdei pityer, rozsdástorkú pityer, tengelic és seregély) tetemét rejtették, a természetkárosítás mértéke megközelíti a 64 millió forintot – olvasható a közleményben.
Szerző