Aki tényleg siet, azt egy vasúti sorompó sem állítja meg

Publikálás dátuma
2018.10.27. 09:57

Fotó: police.hu
A pótkocsi azonnal üzemen kívül helyezte a vasúti átjáró "biztonságtechnikai eszközét".
A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy férfi ellen, aki 2018. szeptember 15-én délelőtt okozott balesetet az egyik szentlőrinci vasúti átkelőnél, írja a police.hu. A megalapozott gyanú szerint a férfi egy tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járművel a tilos jelzésen haladt át a vasúti átjáróban, amelynek során a félsorompó rúdja a pótkocsinak ütközött, és letört. (Ez annyit tesz, hogy a sorompó épp elindult lefelé, amikor a fuvaros úgy ítélte meg, hogy még átfér, csakhogy járműve hosszú volt, úgyhogy a pótkocsi elvitte a "pálya-záró eszközt".) A gépkocsivezető gyanúsítotti kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. Az ügyben a Szigetvári Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.
Szerző
Frissítve: 2018.10.27. 09:58

Igazán fázhatott, gázkazánt lopott

Publikálás dátuma
2018.10.27. 08:57

Fotó: Shutterstock
Pontosabban egy teljes fűtési rendszert, mert a radiátorokat is elhozta.
Egy 22 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2018. március 5-e előtt betört egy dombóvári lakásba, ahol szétszerelte és ellopta a kazánt, valamint a radiátorokról a szelepeket. A bűncselekménnyel mintegy 360 000 forint kárt okozott, írja  a police.hu . A rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet. A rendőrök a gázkazánt megtalálták, lefoglalták, és a sértettnek visszaadják.
Szerző
Témák
gázkazán tolvaj
Frissítve: 2018.10.27. 08:58

Lángok között kapott sokkot, rendőrök mentették ki az idős nőt

Publikálás dátuma
2018.10.26. 21:50

Fotó: police.hu
A 76 éves asszony megdermedt a pániktól, felette égett a tető és a közeli garázs is.
Fekete füstfelhőt vettek észre péntek délelőtt nagykátai kapitányság rendőrei, a tűz fészkét keresve pedig életet is mentettek. Mint kiderült, egy göbölyjárási garázs lángolt a Géza fejedelem utcában, a rendőrök érkezésekor pedig egy gázpalack robbant fel a melléképületben, izzó törmeléket szórva a környező házakra.
A tűzfészek közeléből  már elmenekült a ház tulajdonosa és egyik hozzátartozója – egy idős asszony azonban csak késve lépett ki az épületből, és sokkot kapott a tűz láttán. Dermedten állt akkor is, amikor égni kezdett felette a terasz, végül a járőrök menekítették ki a veszélyes helyzetből.
A házban más személyt már nem találtak, a tűzben szerencsére senki sem sérült meg - derül ki a police.hu közleményéből.
Szerző