Verte és a szexre kényszerítette lányát a baranyai férfi

Publikálás dátuma
2018.10.18. 18:25
A kép illusztráció
Tizenkét év fegyház vár a több gyerekes apára, aki molesztálta és gyilkossággal fenyegette saját lányát.
Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetést szabott ki csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla egy baranyai férfival szemben, aki 2011-ben és 2013-ban molesztálta a lányát.
A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az ítélőtábla a vádlottat kétrendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében találta bűnösnek. A fellebbezések nyomán eljáró tábla ezzel helybenhagyta a Pécsi Törvényszék korábbi elsőfokú ítéletét.
Az ítélet indoklása és összegzése szerint a vádlott és korábbi élettársának kapcsolatából öt gyerek született, közöttük a sértett, 1998-ban.  A férfi több alkalommal bántalmazta lányát, akivel 2011 nyarán és 2013 novemberében - a bíróság megfogalmazása szerint - „szexuális cselekményt végeztetett”.   Ezután a férfi megfenyegette a lányt, hogy megöli, ha bárkinek beszél a történtekről.
Szerző

Budapesten is őrizetbe vettek már egy hajléktalant

Publikálás dátuma
2018.10.18. 16:16
illusztráció
Fotó: Paul Zinken / AFP
Gödöllő után megvan az első fővárosi fedél nélküli, akit rendőrök vittek el „kriminális” életvitele miatt.
A BRFK is szabálysértési őrizetbe vett egy hajléktalant – tudta meg a hvg.hu. A lap kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság ugyanis azt írta, a rendőrség két szabálysértési előkészítő eljárást indított, egyet Pest megyében, egyet pedig a főváros területén.
Az első esetről lapunk is beszámolt: szerdán bilincsben vitték el az első olyan hajléktalant, akit a szigorított szabálysértési törvény alapján fogtak el a rendőrök. A gödöllői utcákon kéregető egykori mérnököt már el is ítélte a bíróság, a férfi figyelmeztetést kapott. Azt egyelőre nem tudni, hogy a fővárosban szabálysértési őrizetbe vett ember mikor állhat bíróság elé. Az ORFK közlése szerint szerda éjfélig országszerte 101 esetben alkalmaztak helyszíni figyelmeztetést a közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt.
Szerző

Buszok ütköztek a BAH-csomópontnál, négyen megsérültek

Publikálás dátuma
2018.10.18. 15:44
BVK-buszok karamboloztak a BAH-csomópontnál
Fotó: MTI
Komoly torlódást okoz a Hegyalja út kereszteződésében történt baleset, több BKK-járat is terelt útvonalon közlekedik.
Legalább négy ember megsérült, amikor két busz karambolozott csütörtökön fél három körül a Jagelló út és a Hegyalja út kereszteződésében- jelentette honlapján a rendőrség. Az ütközés körülményei még nem ismertek, de a baleset jelentős torlódást okoz a BAH-csomópont környékén – a BKK szerint Jagelló utat a Hegyalja út felé, a Hegyalját pedig mindkét irányban lezárták a rendőrök.
A helyszínelés és műszaki mentés idejére terelt útvonalon közlekedik:  - a 8E autóbusz mindkét irányban, nem érinti a BAH-csomópont, a Zólyomi út, a Breznó lépcső, a Sion lépcső, a Korompai utca, a Hegytető utca és a Farkasréti temető megállót, - a 108E autóbusz a Gazdagréti tér felé, nem érinti a BAH-csomópont megállót, - a 110-es és a 112-es autóbusz a Bosnyák tér felé, nem érinti a Sirály utca és a BAH-csomópont megállót, - a 212-es autóbusz a Boráros tér felé, nem érinti a Kiss János altábornagy utca, a Sirály utca, a Csörsz utca és a BAH-csomópont megállót. 
Szerző
Frissítve: 2018.10.18. 17:12